Eğitim gerekli çünkü sıfırdan mutfağa girdin mi en üst seviyeye çıkmak en az 20-25 yılını alırken eğitimini aldığında onları kullanmayı bilirsen en az 10 yılda istediğin yere gelebilirsin. Tabi bu meslek birazda kendini geliştirmene bağlı ama eğitim şart zaten artık meslekte alaylı pek istenmiyor diploma aranıyor öyle sanıldığı gibi paso yemek yapılmıyor mutfakta mutfak bir matematiktir siz her terfinizde yemek yapmaktan biraz daha uzaklaşır artık mutfak yönetimini ele alırsınız işin kimyasını ve matematiğini bilmelisiniz. Ayrıca alınan eğitim her açıdan olduğu için mutfağın sana göre olmadığını fark edersen çalışabileceğin farklı diğer alanlarda olabilir herkes chef olcam hayaliyle bölüme girer ama bir çok kişi mutfağın ağır şartlarını kaldıramaz işte burada aldığın eğitim devreye girer hiç yoktan bir blogger bile olarak para kazanabilirsin eğer iki yıl aşçılık okursan ya da hiç okumayıp direk otel personelliğinden başlarsan bir tek mutfağı bildiğin için farklı alanlarda başka işler yapman zorlaşabilir.
Her eli lezzetli olan aşçı olamaz çünkü bu sektör farklılık yaratıcılık özgünlük istiyor herkesin yaptığını yapmak marifet değil senin kendinden neler kattığın önemli eğitimle tecrübeyi birleştirerek gıdayı çok iyi tanımaya başlıyorsun nerde nasıl tepkime verir nasıl saklanır nasıl kullanılmalı hangi formlara girer insan vücudunda nasıl sindirilir bütin fizikokimyasal özelliklerini öğrenerek yeni şeyler ortaya koyabilir kendini sıradanlıktan çıkararak öne atmış olursun. Kısaca eğitim günümüz koşullarında şart mesleğin ve dünya mutfağının gelişimi çok hızlı ve bizler buna ayak uydurmak zorundayız.
Eğitimini alan insanlar diğerlerine göre her zaman daha lezzetli en önemliside görünüşü daha mükemmel olan yiyecekler sunabiliyorlar yani önemli bence çünkü o işin incelikleri çok fazla bir salataya bile adamlar neler yapıyor neler 😄😄
En İyi Cevaplar