Arkadaşlar elmalı turta yapıyorum milaj kağıdım yani yanmaz fırın kağıdı veya yanmaz kağıt diyede geçiyor bir çoğunuz biliyorsunuz zaten bilmeyenler için uzattım. Turta yapıyorum milaj kağıdım kalmamış fırın kağıdı yerine ne kullanılır? ya da direkt tepsiye koysam yanar mı turtalar acil bilgisi olan dönerse sevinirim. Pişirme kağıdı yerine ne kullanılır?fırın kağıdı
Yanmaz kağıt yerine ne kullanabilirim? Fırın kağıdı yerine ne kullanılır?
Yanmaz fırın kağıdı son zamanların kadınların kurtarıcı olmuş durumda. Pişirilen gıdaların tepsilere, pişirme kaplarına yapışmamasını sağlamaları yanında balık gibi kokulu gıdaların pişirilmesi sonrasındaki pişirme kaplarının temizliği konusunda da yanmaz kağıtlar pratiklik sağlıyor.
yanmaz fırın kağıdı
Evde fırın kağıdı kalmamışsa fırın kağıdı yerine ne kullanılır?
En basit yöntem kullanacağınız pişirme kabını güzelce yağlamaktır. Bunun bir püf noktası da pişirme kabını önceden ısıttıktan sonra yağlayıp sonrasında pişirilecek malzemeyi eklerseniz asla yapışmayacaktır. Bu şekilde deneyen birinin aldığı sonuç;
Bu markalar en iyi ve en çok tercih edilen yanmaz fırın kağıdı markaları. Ben genelde Koroplast tercih ediyorum. Özellikle hazır kesilmiş tepsi boy olanları bir harika. Şunu hatırlatmakta fayda var. Bazı markaların piyasaya sürdüğü yanmaz kağıtlar yanabiliyor maalesef. Burada bir inceleme mevcut;
Pişirme kağıtları sadece fırında yemek yaparken kolaylık sağlamıyor. Ütü tabanı temizlemekten musluklardaki su lekelerini gidermeye kadar birçok alanda kullanılıyor. Hatta evcil hayvanların tüylerinde biriken statik elektriği almak için bile kullanılıyormuş. Bu videoda farklı kullanım alanlarını görebilirsin;
Umarım yardımcı olabilmişimdir :) Pişirme kağıdı kullanılarak yapılan süper bir fırında kabak mücver tarifine göz atmak istersen seni buraya alalım :) Şahane görünüyor, mutlaka denemelisin.
Pişirme kağıdı yerine başka bir şey kullanılmaz diye biliyorum. Ama en güzel yöntem hangi tarifi yaparsan yap kalıbı iyice sağlamak. Ben turta yaptığım zamanlar pişirme kağıdı kullanmıyorum bunun yerine kalıbın her yerini fırça ile güzelce yağlıyorum. Zaten çoğu kişi pişirme kağıtlarının sağlıksız olduğunu söylüyorlar. Tabi bazı tariflerde pişirme kağıdı kullanmak şart olduğu için mecburen kullanıyoruz. Ama silpat adı verilen yeni bir ürün denedim geçen. Bir çok tarifte kullanmak için uygun. Kullandıktan sonra yıkanabiliyor. Hem fazla kağıt kullanımını önlemiş olup doğayı koruyoruz hem de ev ekonomisine katkı yapmış oluyoruz :)
En İyi Cevaplar