Koç yumurtası ya da halk arasındaki ismi ''billur'', büyükbaş ve küçükbaş erkek hayvanların üreme (testis) bölgesine verilen genel addır. Daha çok keçi, koyun, koç; öküz, boğa, bufalo gibi hayvanların testis bölgesi tercih edilir.
NEREDEN TEMİN EDİLİR? Koç yumurtasını, sakatatçılarda ve az da olsa kasaplarda bulmanız mümkün. #Türkiye'de birçok kişi tarafından tercih edilen ve afiyetle tüketilen bir besindir.
NASIL HAZIRLANIR VE TÜKETİLİR? Öncelikle hayvanın testis bölgesi iyice yıkanır. Daha sonra küçük parçalarda kesilir. Domates, biber ve patates ekleyerek ''güveç'' hâline de getirilebilir.
SAĞLIĞA TESİRİ Koç yumurtasının 100 gramı 125 kaloridir. Besin değerleri kırmızı etten çok daha düşüktür. Bu sebeple ana yemekten ziyade meze olarak tüketilebilir. Ayrıca kolesterolü yüksek bir besin olduğundan, özellikle yaşlılar sık sık tercih etmemeli, belli aralıklarla tüketmelilerdir.
Koç yumurtası ya da diğer bir ifadeyle billurun, cınsel gücü artırdığına dair bir inanış vardır ki bu asılsızdır. Bilimsel olarak bu açıklanmamıştır. Aksine çok fazla tüketilmesi durumunda kısırlığa neden olabileceği ifade edilmiştir.
Yedim.
Yemedim ama elbet bir gün ben de yiyeceğim.
Yemedim ve yemeği de düşünmüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Daha önce koç yumurtası yediniz mi? Koç yumurtasının faydalarını biliyor musunuz?
En İyi Cevaplar