Duduklunun iicine malzemeni ve suyunu koyduktan sonra kapagini kapaticaksin yukardaki ibibik gibi dikelen şeyi tavana dogru dik birakcaksin ocagin altini accaksin 10-15 dakka icinde islik gibi bir ses cikmaya baslayinca yani tencere otunce yukardaki ibibik gibi dikilen parcayi assagi indirceksin yarim saat bir saat neyse pisirdikten sonra dudukluyu alip lavobaya koyup ustune soguk su tutcaksin yavas yavas havasini salcak sonra yukardaki indirdigin parcayi dikleyip indircen dikleyip indircen her dikleyip indirisinde fis fis fis hava salacak en son fisssssss die boşalacak tencerenin havasi sonra yemege bizi cagircaksin kokerece konamadik buna konalim bare 😂👊
Kullanmanda sorun olmaz otmeye baaladiktan sonra pisirdigin seye gore bekletme suren var altini kaoattiktan sonra birden acmaman gerekiyor sogusun o üsteki ufak mandal ile icerideki basinci alip oyle acman lazim
Ay be kizanim. Tencereye pisirecegini koy uzerine gelcek sekilde su koy kapagini kapat o ufak duduk yatay olacak ordan tissssss sesi gelmeye basladimi pisirecegin seye gore zaman tut zamani gelince atesten al biraz soluklansin sonra o dudugu yavas yavay dikey yap yatay yap tencerenin icindeki hava komple ciksin disariya sonra kapagini ac. Eger icerideki havayi almadan acmaya kalkarsan basinc yuzunden sorun yasarsin
peki hemşom bişi sorucam o düdüğü yatay durucak ya hani onu nr zaman dik konuma getiricek altını kapatınca mı? bir de kapağını tencerenin yemek pişip tencere soğuduktan sonra mı açıcaz?
Bak ben normalde doldururum tencereyi kapagini kapatirim duduk yayay konumda olur pisiririm pistikten sonra bir on dakka kadar bekletirim sonra dudugu yukari kaldirip icinden havasini cikaririm oyle acarim
ya ama aklım almıyo işte az önce bir video izledim ateşi açınca kapak kapalıyken önce ddüdüğü dik olacakmış sonra kaynamaya başlayınca altını kısıp düdüğü yatay duruma getirin diyo doğru mu
Benim de vardı bu tencereden hediye gelmişti sjsjs. Kapağını kapatmak sorun, yamuluyor biraz ama kapatırsan o uzun şeysini dik konuma getir ocağa koy. Ötmeye başlayınca indir, yemeğe göre 15-20 dk da pişiyor zaten. Dikkatlice muslugun altına koy soguk su tut üstüne bekle biraz. O mandalı kaldır havası varsa çıkıyor filan ay yoruldum boşver ya kullanma dursun sjsjs
Bende kullanıyorum kuru fasuleye nohutlu yemeklere yarım saate pisiyor. .. kapağı iyice kapat... dene memnun kalacaksın.. Ha bide duduklu tencere sogumali öyle kapağını acacan ya suyun altına birakacan havası çıkması lazım...
Bence kullanma bende de var ama zor zamanda kullaniyorum ama korkudan mutfaga kendimi bisi sper ederek giriyorum patlarsa diye kullanma en iyisi bilmiyosan bide teklikeli
Hep ertelediğiniz için öğrenemediniz zaten , bende ne tezat yazdım ama , kafan karışmasın gece gece boşver düdüklüyü , adı bile gıcık neymiş düdüklü , zırttt yani pehh.
Kullanırsan iyice öğren bence her yemeğin farklı süresi var. Fotoğraftaki gibi hava almayacak derecede kapağını kapatıyosun üstündeki siyak şey kalkık durucak. Ötmeye başladıktan sonra onu indiriceksin aynı fotoğraftaki gibi. İndirdikten sonra süre tutucaksın
Kapağı yine yan çevirerek içine geçir biraz zorlayacaksın yamulan cinsten , sonra yine siyah sapı ters çevir ,, düdüğün kaldır ,, düdük ötüncede indir saat tut..
En İyi Cevaplar