Madem yasaklayaacaksanız; anket yapın çiğ köfte severlere yönelik. Etli mi etsiz mi olsun diye. Halkın isteğine göre çıkarın yasakları. Çiğ köftenin özelliği içinde pişmemiş kıymanın bulgur ve bir çok baharatla en az bir saat yoğurularak pişmesini doğal yoldan sağlamak. Doğduğu topraklar olan Urfa'da çokta güzel bir çıkış hikayesi vardır çiğköftenin. Bırakın insanlar nasıl yemek istiyorsa öyle yesin. Bozmayın orjinalliğini.
Bulgurun maliyeti cok az içine et girerse maliyet 2 kat artar dürüm fiyatı ise en fazla 1 lira oynayacak yani üretici kardan biraz zarar yicek. çiğköfte bende yapıp satsam bende etsiz yaparım
Sağlık acısından satılmıyor etsizi bile sağlıklı bulmuyorum dışarda yapılanların 🤔 biri ev de etli ciğ köfte yapsa da yesek 😂 yapacam yakın da yoksa ben
Gun icinde tuketilmesi gerekir etli cig koftenin ama saticilar satilmayanlari ertesi gunde sattiklari icin Cig koftede bulunan pismemis etin belli bir zaman sonra bakteri urettigi icin yasaklandi... Ama etsiz cig kofte cig kofte degildir..
onu bende düşündüm çünkü çabuk bozulduğu için ticarete uygun bir yiyecek değil onun yerine istek üzerine yapılan bir dükkan olsaydı hemen alıp yiyeydik diye düşünmeye başladım sonra ama o da yok dfdfdfdfd
Çiğ Köfte etli olur... Etsiz olanı da saman gibi olur... Ama etli çiğköfte satışı yasaklandı bekleyen et risk taşır... Ayrıca da hiçbir zararıda yoktur...
Çiğ köfte demelerinin sebebi etin ateşe değmemesi ve sürtünme ile ısınmasından kaynaklıdır. O et 30 dk içinde tüketilmezse bakteri üretir bu da zehirlenme hatta ölüme kadar gider.
En İyi Cevaplar