Ben genelde bizim burda teknede yerim, sallana sallana esintide, o güzel manzarada balık yemek daha lezzet veriyor bana. Tercih ettiğim genelde porsiyonda sardalye, yanına şalgam. Veya çok aç isem, mangalda kömürde pişmiş çupra, yanına meze olarak kalamar, ve bir kadeh rakı olabilir. Aynı şekilde teknede esintide, deniz havasında yemek tercihimdir.
Bir ege vatandaşı olarak, balık vazgeçilmezimizdir. Levrek, Çipura, Kalamar, Ahtapot ve Sübye başlıca keyfimdir. Balığın yanından rakıyı eksik etme tanrım deriz mesela. Ayrıca Karides Güveci de mutlaka denemelisin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
olursa yerim. anlamam balık çeşitlerinden. geçen sene anneannemde balık pişiriyorlardı benim canım da yoğurt çekti. anneannem tabi olmaz öyle seç birini dedi. balık taze ya hu desem de seçtirdi ben de yoğurt yedim.
Açıkçası ben de balık seviyorum ama özellikle somonun kızartmasını çok severim, hem lezzetli hem de pratik bir tercih bence. Senin “bir iki parça” deyişin çok güzel, zaten balık da böyle yiyilince daha keyifli oluyor.
lan münzevi nasıl balık yiyelim söylermisin onu pişirsek ev leş gibi kokuyor günlerce koku siniyor hemde ortalım çok batıyor yani balık yemenin bir yolu yok bizim için anladın mı münzevi misin nesin anla artık
Göçebe bir orta asya toplumundan, dünyanın en sağlıklı et türü olan balığı sevmesini bekleme. Başta diğer deniz ürünleri olmak üzere, favorim lagos ve karadeniz hamsisidir.
En İyi Cevaplar