Birkeresinde annem pilav pişiriyordu sonra biyere gitti pilava bak dedi. Bende aldım kaşığı pilavı karıştırmaya başladım pilav hamur gibi oldu :) annem geldi tabi naptın dedi, ne bilim böyle oldu dedim az daha oklavayı yiyorduk :) ozaman öğrendim pilav karışmazmış
Aynen olabilir mantıklı pilav yapmak zordur hele ki kaç bardak su koymak önemlidir. Az veya çoksu koymak; pilavın ayarını, dişe gelip gelmediği vs. belli ediyor. Mantıklıymış valla
Kadınlarda da pilavı güzel yapıyosa her yemeği yapar diye bir söz var. Çünkü dediğin gibi pilavı tutturmak zor olduğu için en zor yemek diye geçer. Tane tane olmayabilir. Tencerenin dibine yapışabilir çook lapa olabilir. Bu yüzden. :)
üniversitede yemek sırası bendeydi, annemi aradım ne yemek yapılır kolay diye, kuru fasulye pilav yap dedi, anlattı işte gittim konserve aldım kuru fasulyeyi anlattığı gibi yaptım, sıra pilava gelince pilavıda yaptım, sofraya koyduk neyse, pilava tahta kaşığı daldırdım çekiyorum çekiyorum gelmiyo, tencere ile birlikte havalandığını görünce pilavın, dedim arkadaşlar pilav mefta kuru fasulyeye devam, bir dahada denemedim:)
Aşçının sabrini ölçmek için. Ama sen yaparsan pilav daha güzel olur. Buna uygun bir dörtlük. Erkeğin sabridir sevgi. Kadının maharetli eli Mideden geçer pilavın dili Sevgili oldukça zehir olsa yemeli
Birinin aşçı olup olmadığı pilavdan anlaşılıyor pilavı tutturmak çok kolay olmuyor pilavı tutturan ise aşçı oluyor 😂
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
23 gü
Pilav çok temel bir ölçü aleti gibi bir şey aslında. Pilavı güzel yapan adam, diğer yemeklerde de temel becerilerini gösterir. Pirinç seçmek, suyunu ayarlamak, tuzunu, yağını koymak, kısık ateşte pişirmek, demlendirmek falan… Bunlar aslında aşçılığın olmazsa olmaz incelikleri. Pilavı batıran birinin diğer yemekleri de batırma ihtimali yüksek yani. Eskilerin süzgecinden geçmiş bir pratik bu.
En İyi Cevaplar