Önceden kıyafet pahalı yeme içme ucuzdu. Şimdi tam tersine döndü yeme içme pahalı kıyafet ucuz artık. Mağazalar yüzde elli indirim kampanyası yapınca en iyi markaları bile uygun fiyata alabiliyoruz.
Oysa temel ihtiyaç yeme içme için hiç bir zaman böyle bir durum söz konusu değil. Sürekli bir artış söz konusu. Evde veya dışarda yemek yemek fark etmiyor.
İyi güzel şeyler yemek istiyoruz biraz da keyfii yiyecek içecek yönelince liste kabarıyor gerçekten.
Bazen sadece yemek için çalıştığımı düşünmüyorum değil hani 😣😣😣
Sizde durumlar gidişat nasıl merak ettim 🙈 🙈 🙈
Ülkemizde yeme içme normalden pahalı değil mi, ne düşünüyorsunuz?
Tarlada 1TL olan karpuz İstanbul'da neden 8-9TL? Bunu hiç düşüdünüz mü? Herkes yok aracılar filan diyor, işin kolayına kaçıyor. Ama asıl mesele nakliye ücretlerinde. Dünyanın en pahalı mazotu ve benzini Türkiye'de. Bir kamyon ne kadar mazot yakıyor? Hesap eden var mı?
Bitmedi. Ototollar, köprüler yapıldı ya. Hah işte o yollardan köprülerden geçmek yüzlerce TL tutuyor. Bu yüzler birleşip bin TL ler ediyor. Bunları da ekleyin üzerine. Karpuzun tanesi geldi 5TL'ye.
2.5 milyar dolara malolan üçüncü köprüye tam 12.5 milyar dolar ödeyeceğiz. Bu delidumrul köprülerinin borcunu ödeyene kadar boğazımızdan kesilecek.
Bir 10 yıl kadar sıkın dişinizi. O kadar zaman içinde yetersiz beselenme yüzünden hasta olmaz ya da açlıktan ölmezseniz güzel günler göreceksiniz. İnşallah ...
Ülkede gıda fiyatları iyice yükseldi. Dünya Gıda Örgütü (FAO) Türkiye' deki et fiyatlarının Dünya Ortalamasının %80 üstünde seyir ettiğini söylemişti. Gıda da sürekli yükseliş var. Yaz bittiğinde bir daha ki yaza kadar pazarda markette taze fasulyeyi 15 TL' den, domatesi 10 TL' den, marulu 3 TL' den, limonu 8 TL' den göreceğiz. Etin en ucuz hali dana kıyma olmuş 40 TL, antrikot 60 TL, bonfile 70 TL. Tavuk kanat fiyatları 15 TL olmuş.
Yani dışarıdaki restoranların, ev tipi yemek yapan yerlerin de suçu yok, çünkü mutfak masrafları uçmuş. Çiğköfte yediğim yer Haziran Ayına kadar domates kullanmadı. Haziranda domatesi aldım dediğinde 3 TL' den almıştı.
Fiyatlar böyle giderse insanlar tepe takla gelecek, söyleyeyim.
Bu ülkede en ucuz şey artık ölmek oldu.. Ya kahpe terör kurşununa , ya kıskanç hayvan koca uğruna ya da trafikte insan sıfatında ki hayvanın gaddarlığına.. Allah ile aldatılan bir ülkede ne hak nede hukuk kaldı sadece ele etek öpüp yalamalık kaldı ve en ucuz şeyde o.
Ülke olarak şu an araplara calisiyoruz malum suriyelilerde cabasi İstanbul'da kira artiş sebebi de zengin suryeliler bide suudi arabistanlilar truzim sektörüde başta ruslara olmak üzere turiste bedava ama yerli turiste resmen kazik biz bu kafayla bir yere varamayiz müstahak bize
Artık dışarıda yemek içmek Fast food zincirleri haricinde pahalı onlarada guvenim yok Ben evimde yapılanı seviyorum Kasaptan ya da marketten alıp kendi soframı kuruyorum Param cebimde kalmıs saglıgımda yanında bonusu diyorum 😎
ne bileyim gwlişiyoz herhalde hep öyle olır ya sanayileşme artar, kırsal yerleşim ve dolayısıyla gıda üretimi azalır, gıda yükselir diğer şeyler ucuzlar
Başta menderes denen zat olmak üzere her gelen ülkenin tarım polikasının içine etti!!! şu an mercimeği bile ithal eder hale geldik
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
oyunu akp ye veren skilir böyle ağlamayın bu durumları siz istedeniz hayaldi gerçek oldu yapılan yolların asfaltını kemirecek piçler.. haberleri yok...
En İyi Cevaplar