Hepimizi sardı tatlı bir bayram telaşı. Evlerimiz kaymak gibi gıcır, sofralarımız göz alıcı olsun diye koşturuyoruz. Mutfak kültürü muazzam olan ülkemizin, birbirinden güzel yemeklerini döktürmeye başladık bile. Malum, bizim için önce göze, sonra mideye hitap etmeli yaptığımız her şey. Bu yüzden Kurban Bayramı'nda en muazzam sofraları arıyoruz. Bu konuda iddialıysan, sofra hazırlamanın bir "Sanat" olduğunu düşünüyorsan bizimle paylaşmak ister misin? :) Bayram sofranın fotoğrafını çek, bizden sürpriz hediye çeki kazan. :) Kendine ve sofrana güveniyorsan yarışma detaylarımız:
- Yarışmamız 29 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak olup, Kurban Bayramı'nın bitiminde 5 Eylül 2017 saat 00.00'da son bulacaktır. - Yarışmaya katılmak istediğiniz görsel orijinal, size ait olmalıdır. Arama sonucu bulunan görseller yarışma dışı bırakılacaktır. - Kazananlarımız 3 kız ve 3 erkekten oluşacak ve sürpriz hediye çeklerinin sahibi olacak. - Yarışmamıza tek görsel ile katılma şartı vardır. - Dilerseniz, beğendiniz görsellere artı vererek bize destek olabilirsiniz.
Herkese şimdiden keyifli bayramlar dileriz! :)
Güncellemeler
+1 yıl
En sıcak, en sohbetli sofralarınızın fotoğraflarını bekliyoruz. Herkese iyi bayramlar KScanlar :)
"Bayram sofrasını en güzel ben hazırlarım" diyorsan, yarışmamıza katılıp gözümüze bayram ettirmeye ne dersin?
Doğru. Bolluğu bile belgeleyip herkese servis etmeliyiz. Benim bildiğim bayramlarda tevazu ve ağırbaşlılık önemlidir. Her ne kadar anlamını yitirmiş olsa da güçsüzün elinden senede bir kere de olsa tutulması gerektiğini hatırlatan önemli bir gündür.
Ama yok haklısınız. Aslında önemli olan kimin sofrası kiminkinden daha zengin onu öğrenmeliyiz. Şahsen şuradaki 300 küsür kişiyi candan tebrik etmek lazım. Sidik yarıştırır gibi sofra yarıştırılabileceğini bana gösterdiği için. Havsalam artık kamyon lastiğine döndü cidden.
Bu yaşıma geldim hayatta yemek resmi paylaşmasını, paylaşmam da.. Yenileni içilenı paylaşmak görgüsüzlük belgesidir.. Ayrıca arakan ortadoğu ve afrika başta olmak üzre ve yıne ülkemizde yüzlerce aç insan varken zulüm varken böyle bir paylaşım hiç uygun olmaz diye düşünüyorum.. Şenlik şölen yapar gibi..
Yediğinizi içtiğinizi internette değil, dışardaki muhtaç ve biçarelerle paylaşın..
Bizim buralarda bir taş fırın yandığında kadınlar sıraya girer.. 😊 Gece tüm malzemesini hazırlayıp fırına verdiğin de kahvaltı sofrasında koca bir alüminyum kazan belirir... Vee hepimizin yüzünde bir gülüş; Kahvaltı da keşkek var! 😄
Bayram mideyi tıka basa doldurmak değildirki. Müslüman her zaman mükellef sofralardan mümkün olduğunca uzak durmalı, çünkü israfa çok yol açar. Bayramda kavurma, tatlı yeterlidir, çoktur bile bence :)
Sofralar artık boş, evlâtlar tatile gitmeyi tercih ediyor, mutlaka kalabalık olan ortamda huzursuzluk oluyor, kurban kesen artık yok gibi, kesenlerde stok yapıyor... hani nerede o eski bayramlar? Yok... gitti... o zaman sofrasıda yok...
Buna katılacak arkadaşlarda kendini kasacak, normalde olmayan şeylerle süsleyecek, olmayan şeyi varmış gibi gösterecek... yalana dolana gerek yok... herkeze afiyet olsun...
Bütün yorumlara bakmadım ama belki benim gibi tepki gösteren de olmuştur yemekli fotoğrafların paylaşılmasını doğru bulmuyorum bu yüzden hoş bir yarışma olmamış!!
Haksızlık olmamasına adına herkes yaptıgı yemegin yanına kucuk kagıt parcası alıp nickini yazarak fotoğrafı öyle cekerse daha iyi olur diye dusunuyorum netten falan bulmaması adına :)
Kraliyet sofrası kursam, torpili olan, bir tavada iki yumurta kıran kızlara birincilik verirsiniz. Şahane aşçıyım ama katılmıyorum. "YÖNETİM ADİL DAVRANMIYOR"
öyle güzel öyle çıtır tereyaglı kokusu muhteşem tahinli, fındık ezmeli, bol fındıklı baklava yaptımki daha şerbetini dökmeden 6 tanesini yuttuk, foto çeksem lezzeti bilmediginizden seçemezsinizde , ben seçilmezsemde çok büyük haksızlık olur onun için bunu baklavama yapamam hakaret olur,
Yemek yapma konusunda beceriksiz olabilirim. Kurban eti de sevmeye bilirim. Ama çok güzel waffle sipariş verip, yerim. https://i.hizliresim.com/OLGVJD.jpg
Katılmıyorum sizin zevkiniz size kalsın adil olamadıktan sonra Ben buna yarışma! demem zaten böyle birşeyin yarışması da olmaz. Alabilen var alamayan var. doğru bulmuyorum.
Dehşet-ül vahşet bir bayram sofrası hazırlayıp yurtdışında Türkiye'nin bayram sofrasını özleyecek olan adminlerin karnını acıktırıp sonra da denizaşırı yoluyla onlara kargolayacağım yemekleri bir çekeyim de görsünler, nihahahahaha.
Ya ayip görgüsüzlük!!! Allah icin o sofraları görmeyenler var hiç mi düşünmüyorsunuz? en sohbeti sofralar yazmışsiniz peki kimsesiz olanlar napsin? Sadece görgüsüzlük bu!!!
@LaffAnlamazKız onada peki:) peki nasıl anlayacaksınız kendisinin hazırladığını ben hazırladım diyip başkasına da yaptırabilir mesela annesi hazırlar bir başkası hazırlar ben hazırladım der eee gerçekten hazırlayan ne olacak ayrıca malesef adil bir yarışma olacağını düşünmüyorum
Lakin burda her türlü insan var bazıları yemeklerini sofralarını atarken bazıları sadece bakmakla yetinebilir. Yarışmaya katılmıyorum sayın ks bu olmamış sanki. He eğer herkese baklava ısmarlarsan fikrim değişebilir😃
İçki içmek evet haram ama yalan söylemek, helaliniz olmayan karşı cinse bakmak, faiz yemek, namaz kılmamak bunların hepsinide günah/haram kim 4/4 ki... İçki içene kötü insan, cehennemlik muamelesi yapılıyor san ki günahların en büyügü içki içmekmiş gibi... tek haramın/günahın içki olmadığını bilmeleri lazım.
@MasMavişDünya benimle tartış ozaman müslüman sofi patronum var vergi kaçırmsgk kaçır işçiyi fazla çalıştır karı kes arabayı döndür kadının poposuna bidaha bak ama içki horoooommmmmmm
Her müslümanı bir kefeye koymak yanlış herkes bir degil dini çok yasiyormus gibi gösterenler var onlara aldanma Müslümanlıkla alakalı değil yoksa müslüman olmayıp çok heyetini yapanlar var karakter meselesi birazda insan yanlışla doğrunun ne olduğunu bilip ona göre davranırsa müslüman ya da değil doğru şeyleri yapar.
Ayrıca yapılan yanlısı müslüman yapınca o müslüman yaptı olayına niye bulunuyorsunuz burda suclanicak kişi insan dini inanışı değil bu yargıyı kırın. Müslümanlığı kötüleme cabalarina görmemize gerek yok kişinin yaptığı yanlışlar kişinin yanlislaridir Müslümanlığın ya da İslam dininin bir yanlışı degil
Şunun karşıma çıkmasından yorulduğum için cevaplıyorum. Tabağını atanları zaten sevmezken katılmayı düşünmüyorum. Hani fikir güzelde sofrayada bakıp ödül mü verilirmis kokusu yok tadı yok..
Maco_erkek_1905 üstelik Fakirisi degil benim durumum iyi bu Et Pilav ya da ciger Pilavi varya Kaviara degismem Burda Pahali Midye Tarzi bisey satiyorlar 7-8 tanesi kücücük 7Eurodan basliyor onuda cok alirim ama su Ciger/Et/Pilava degismem varya degisende salak olmali bence mmm bayildim Türkiyede bunu cok yaparlar Kaymak gibi Pirinc Pilavi yaninda Et ya da Ciger of off..
En İyi Cevaplar