1 paket krem şantiye 1 bardak süt koydum karıştırdım yarım saatten fazla dolapta da bekledi koyulaşmıyor yardım sıvı krem şanti nasıl koyulaştırılır?
Krem şantiyi koyulaştırmak için ne yapılmalı?

1 paket krem şantiye 1 bardak süt koydum karıştırdım yarım saatten fazla dolapta da bekledi koyulaşmıyor yardım sıvı krem şanti nasıl koyulaştırılır?
Krem şantiyi koyulaştırmak için ne yapılmalı?

"Krem şantiyi koyulaştırmak için ne yapılmalı" diyenler için birkaç tavsiyem var. Önerilerimin hepsini daha önce denediğimi ve işe yaradığını da söylemeliyim.
Çırpılmış kremayı daha uzun süre taze tutmak zor olabilir. Çırpılmış kremayı dengelemek için kullanılan beş basit, kolay ve zahmetsiz yöntem, keklerin, keklerin ve tatlıların daha uzun süre taze görünmesini sağlar.
Pastanelerde ve ticari tatlı dükkanlarında bulunur. Genellikle en uzun raf ömrüne sahiptir. Krem şanti şeklinizi en uzun süre tutacaktır. Vejetaryen olmadığından, belki de herkes için bir seçenek olmayabilir.
Çırpılmış kremayı stabilize etmenin başka bir yoludur. Krem şanti sıvı oldu nasıl koyulaştırılır diyenlerin en büyük yardımcılarından biridir. Mısır nişastasını jelatin ile kıyaslandığında ev tatlılarında daha sık kullanıyorum. Şekeri ekledikten sonra çırpılmış kremayı eklemek basit ve kolaydır.
Yine burada yaptığınız şey, pudra şekerinin içinde bulunan nişastayı kullanmak, genellikle mısır nişastası veya patates nişastası da aynı işi görür.
Genellikle mısır nişastası olan süt tozu içerisindeki nişastadan faydalanır. Stabilize çırpılmış kremayla nişasta aromasına kıyasla daha sütlü bir tat verir.
Puding karışımı, genellikle mısır nişastası veya ara kök olan nişasta içerir.Cıvık krem şanti nasıl katılaşır diye merak edenler için önerilerimi verdim, umarım işinize yarar.

Hazır yeri gelmişken bir de krem şanti nasıl yapılır, onu anlatayım.
Krem Şanti Tarifi:
1- Kremaya malzemeleri çırpma teli ile çırparak başlayın.
2- Şekeri yavaşça ekleyin
3- Vanilya ve mısır nişastası veya süt tozu veya puding karışımı ekleyin.
4- Sertleşene kadar çırpmaya devam edin.
5- Kremanız çırptıkça şekli bozulmuyorsa hazır demektir.
1 paket derken 1 kutu içinden 2 paket çıkıyor onlardan sadece 1 paket krem şantiye 1 bardak süt koyduysan katılaşmaz 2 paket krem şantiye 1 bardak süt koyman gerekiyor
öyle yazıyordu ama
1 paket dediği 1 kutu işte yanlış anlamasına neden oluyor insanın benimde bir kaç sene önce başıma geldi ondan biliyorum :)
Ben kıvam arttırıcı olarak nişasta eklemiştim tadı un gibi olmasın diye az da vanilya koymuştum krem şanti muhallebiye dönmüştü o zaman :D
Krem şantiyi koyulaştırmak için ne yapılmamalı?
Çırpılmamış kremayı daha uzun süre taze tutmamak kolay olabilir. Çırpılmamış kremayı dengelememek için kullanılmayan beş zor ve zahmetli yöntem, keklerin, keklerin ve tatlıların daha kısa süre taze görünmemesini sağlar. Sıvı krem şanti nasıl koyulaştırılmaz?
1- Jelapano
Pastanelerde ve ticari tatlı dükkanlarında bulunmaz. Genellikle en kısa raf ömrüne sahip olmayabilir. Vejetaryen olduğundan, belki de herkes için bir seçenek olabilir.
2- Kısır nişastası
Çırpılmamış kremayı stabilize etmemenin başka bir yoludur. Kısır nişastasını jelatin ile kıyaslandığında ev tatlılarında daha sık kullanmıyorum. Şekeri eklemedikten sonra çırpılmamış kremayı eklememek zor ve imkansızdır.
3- Pudra Tekeri
Yine burada yapmadığımız şey, pudra tekerinin içinde bulunan nişastayı kullanmamak, genellikle kısır nişastası veya patates nişastası da aynı işi görmez.
4- Süt Pozu
Genellikle kısır nişastası olan süt pozu içerisindeki nişastadan faydalanmaz. Stabilize çırpılmamış kremayla nişasta aromasına kıyasla daha sütlü bir tat vermez.
Yumurta akı koy biraz fazla çırp makine ile kıvam alır o
emin misin
bir dene bence ben uydurdum şu an 😂
Cevap
12Cevap
Krem şanti koyulaştırma için içine mısır nişastası koyabilirsiniz şekeri ekledikten sonra çırpılan kremaya nişastayı ekleyebilirsiniz bu yöntem hem basit hem de katkı maddesi içermez isterseniz pastanelerde kullanılan jelatin maddesini koyabilirsiniz bu ürünler raf ömürleri uzun olduğu için içinde katkı maddesi bulunur bu yöntem ile krem şantinin şeklini uzun süre muhafaza edilebilir isterseniz süt tozu pudra şekeri ve hazır puding karışımı gibi ürünleri de kremanın içine koyabilirsiniz bu ürünlerde diğerleri gibi cıvık krem şantinin kıvamını koyulaştırır ve aromasını yerine getirir
Krem şanti koyulaştırma için içine mısır nişastası koyabilirsiniz şekeri ekledikten sonra çırpılan kremaya nişastayı ekleyebilirsiniz bu yöntem hem basit hem de katkı maddesi içermez isterseniz pastanelerde kullanılan jelatin maddesini koyabilirsiniz bu ürünler raf ömürleri uzun olduğu için içinde katkı maddesi bulunur bu yöntem ile krem şantinin şeklini uzun süre muhafaza edilebilir isterseniz süt tozu pudra şekeri ve hazır puding karışımı gibi ürünleri de kremanın içine koyabilirsiniz bu ürünlerde diğerleri gibi cıvık krem şantinin kıvamını koyulaştırır ve aromasını yerine getirir.
Valla allahın verdiği bir nimet var kendisi "un" olur genelde kek üstüne sos falan yaparken de kullanıyorum hemen hemen herşeyi koyulaştırıyor başka bir çözüm de yok herhalde ha bide başka krem şanti tozu varsa kat içine öyle dene
Bunlara hiç gerek yok direkt pişirin. Çok hızlı karıştırmanız gerek. İçindekileri okudum mısır nişastasını görünce pişirmeye karar verdim. Ne gibi oldu diyeyim ekler dolgu kremasını biliyorsanız onun gibi oldu. Üstelik ben içine muz da koymuştum pürenin yanacağından da korktum ama yanmadı tadı da eskisi gibi. Tek olumsu yanı biraz azalması olabilir ben fazla yaptığım için bana pozitif yansıdı.
2 pakete 1 bardak süt koyman gerekiyordu, kalan toz varsa dök eğer yoksa 1adet yumurta akını içine kırıp 5 dakika çırp
Üzerine azar azar paket şantiden dök biraz koyulaşınca ama çok koyu olmasın dolaba at. Başka türlü olmaz. Şantin yoksa biraz buzluğa koy.
Bir paket daha ekle ve birdaha cirp eger bir paket daha yoksa fazla cirpip dolapta uzun sure bekletmelisin
1 pakete bir çay bardağı süt koyulur pudra şekeri koy
iyice karıştırmamışsındır hızlı ve çok karıştırman lazxım birde elle olmaz makineyle yap
buzluga koy 5 dk beklesin sutu soguk koyman lazim ondan ole olmus
Kutu cinde bulunan 2 paketi kullandin mi? Bir de soğuk sutle yapsan daha etkili olur
Yarım çorba kaşığı kadar herhangi bi nişasta ve yarım paket kadar şekerli vanilin ile bir iki dakika çırparsanız yardımcı olucaktır
Ya sutu fazla koydun ya da iyice karistirmadn. Civik olduysa da dondurucuya at orada biraz beklesi kendini tutsun. Ya da bir paket daha ekle.
1 paket vanilya ekle çırp dolaba koy bekle bak bakalım nasıl koyulaşıyor
Azıcık nişasta ekle bakalım nolacak
Az az mısır nişastası kat kıvamı bulana kadar
Töz kakao ekle varsa evde
Yumurta sarısı kır bir tane elinde karıştır
Yarım su bardağı olabilirdi.
İyice kabarana kadar karıştırman lazımdı
İlgınc dandıkmıydı Bı daha al ekle ona
soguk süt koydun degil mi
evet
katılaşması lazımdı
süt fazla geldi herhalde
zaten çırparken katılaşması gerekti
katılaşmadı işte ne eklesem katılaşır
bir krem şanti paketinin yarısını ekle o zaman koyulaşır
hamur mantıgı ile
hamur cıvık olursa katılaşana kadar un koyarlar o hesap
birazcık nişasta kat belki olur :D
buzdolabında beklet üzzerine fırın kağıdı koy
Üzerine bir paket daha krem şanti katsaydın.
tereyağı ve biraz nişasta
Mixerle koyulaşana kadar cırpıcan
Nişasta ile koyulaştır
Hamur kat biraz k.. a... l
Un koy içine 😂
Biraz daha az su kat.
içine biraz daha krem şanti kat
İçine toz ekle
Nişasta koy
Azda kıremsantı dok
yok ki
Ozman pudıng