Fatih sağolsun saray da ikram etmişti. 😊 Allah rahmet eylesin. Hiç yememiştim ama Osmanlı macunu diye görünce merak ettim ve tadını şahsen çok da beğenmedim.
Karadenizli sen İstanbul da mı yaşıyorsun ve memleket neresi.52 nerenin plakası unuttum.
Evet doğma büyüme İstanbul memleket Ordu :)
bak yeminle ordu mu yazacaktım ama tam emin olamadım. tabzonsporu mu tutuyorsun yoksa. bu orduspor dünyaca ünlü teknik direktör hector cuperi getirdi. küme düştü. başkanları nedim türkmen süper lig de şampiyon olacağız diyordu ama takım küme düştü. ben ne demiştim, çok büyük konuşuyor, bunlar küme düşecek dedim ve dediğim çıktı. sen ne düşünüyorsun bu konularda.
Benim tuttuğum takımı bilmiyormusun cidden :)? Galatasaray. Orduspor konusu ise evet bir ara iyiydi ama mali yönden büyük çöküşe girdiler ve 1. lige düştükten sonra oyuncu bulamayıp liseden çocuklarla oynadılar çok iyi biliyorum o günleri yakındn takip ettim halktan yardım istediler bende gittiğimde ettim sonuçta köklü kulüptür memleketimdir ama nafile yetmedi yani asıl sorun mali sıkıntılar oldu ve şu an nerelerde inan takip etmiyorum anne tarafımdan memleketim Giresunspor'un çıkmasını istiyordum onlarda çıkamadı.
gerçekten bilmiyordum kanka. son olarak karadenize benim ayrı bir sempatim var. karadeniz şehirleri de futbol da çok iyilermiş mazilerinde. son olarak yaşın doğru mu, cevap vermek zorunda değilsin. şimdiden hayırlı iftarlar. tabii cevap verirsen sevinirim. sadece merak ettim.
Doğru doğru :) hayırlı iftarlar sanada :)
çok güzel görünüyor kardeşim sevmemek mümkünmü?
Eyvallah dostum :)
nasıl oruçlar aran var mı sıkıntı?
Yok kardeşim ben iftarda yediğimle oruç tutuyorum zaten sıkıntı yok yani 24 saati buluyo benim oruç sende var mı bir sıkıntı?
aynen bende senin gibiyim sahur da su içiyorum sadece ama çok uyuyorum yaa 15:00 da kalktım oda yatakta debelenip durdum
Yok ben öyle değil hafta içi 08.00 uyanıyorum bugünde gece geç yattım ama yine 10.00 gibi kalktım :)
çalışıyorsun ya ondan öylee
Bugün yarın evdeyi yine erken kalkıyorum öyle 15.00 kadar uyuyamam ben çok zor
tabiii sahurdan sonrada hemen uyuyamıyoru bne
Senin düzen bozulmuş dostum bende öyleydim ilk zamnlar işe girdiğinde düzelirsin
ramazanda hep böyle oluyor kardeşim yaa
Hayırlısı olsun ne diyelim :)
Hayatımda ilkkez geçen sene denedim İstanbul'da :D
Acayip acıydı tadı, kazıklandım mı acaba? Bozuk muydu? Çöpe attım yiyemedim çok berbatdı😕
Benim dün yediğim çok güzeldi acı değilir ekşimsi olmalıydı limonda sürüyorlar :) İstanbul'un neresinde yedin? Eyüp tarafında çok var ve orda gayet güzel oluyor, dediğin gibi olabilir.
Harem tarafı 😄
O taraf sıkıntılı bu tarafta yemen lazım tadını alabilmen için :) Ama yinede afiyet olsun.
Onun adı allı ballı bir kere :D Küçükken çok severdim çok yerdim :) Şimdilerde mahallemize satmak için gelmiyolar bu yüzden de yiyemiyorum :)
Eyüp SUltan'da çok var burdada yoksa mahalleye geldikelri yok evet :)
İstanbula geldiğimde yeriz o zaman :)
Tabikide :)
Cevap
13Cevap
Osmanlı macunu çok severim ya rengarenk görüntüsü ve barındırdığı baharat aromalarıyla bana her zaman nostaljik bir keyif veriyor. İçindeki karanfil, zencefil ve tarçın gibi malzemelerin yarattığı geleneksel lezzet sıradan şekerlemelerden çok daha derin. Özellikle sokak festivallerinde taze taze çubuğa sarılmasını izlemek ve farklı aromaların karışımını tatmak çok eğlenceli oluyor.❤️
Kesinlikle severim. Çocukluğumdan beri Osmanlı macunu benim için nostaljik bir lezzet. Küçükken sokakta macuncunun rengârenk çubuğa sardığı macunları izlemek bile ayrı bir güzeldir.. Şimdilerde pek sık bulamasam da denk geldiğimde mutlaka alırım. Özellikle tarçınlı ve zencefilli seviyorum.
Sevmez miyiz yaa bayılırım. Özellikle şu sarı olan var ya ımmm :D
Yarasın :)
hacı güzel yapana dek gelirsem yerim de kötü yapana dek gelince hayatı sorguluyom
Dün yediğim çok güzeldi benim :)
Sağol :)
Allı ballı, allı güllü diye koştururduk çocukken bayılırdım. Şimdilerde adam akıllısını bulamıyoruz ama hala gördüm mü alırım. 😂 😂 😂
Sevemiyorum dişimin arasından çıkarmakla uğraşıyorum 😂😁
DÜn yediğimde öyle bir problem yoktu gayet güzeldi limon sürdür :)
Haremdeki düzinelerce kadına ve oğlana yetişemeyenlere göre tek eşlilire gerek yok
De bu saatlerde sormasaydın keşle
DOstum bende oruçluyum yemek değil bir şey değil hani bundada nefis uyanmaz diye düşündüm ama canın çektiyse kusura bakma hakkını helal et hani yemek değilya ondan sorayım dedim gerçi yemek bile olsa sorulurda artık aşmak lazım bunları.
Dediğim gibi canın çektiyse kusura bakma ama orucun amacı bu değilmi zaten anlayacaksın insanların halini dışarda açların yanındada ne yemekler yeniyor ne dönercilerin yanından geçiyorlar bunlar ufak şeyler benim yanımda isteyen yemek yesin isteyen su içsin umrumda olmaz çok takılmamak lazım ama tekrar söylüyorum kusura bakma.
Allı ballı sevilmez mi
Bu yaşıma kadar allı ballı dendiğini duymamıştım öğreneli 1 ay oldu olmadı :) Osmanlı macunu orjinal adıda bazı yerlerde farklı sebeplerden değiştirilmiş sanırım :) Bende severim bizim buralarda Eyüp tarafında çok var her yerde bulunmuyor.
Küçükken mahalleye gelirdi allı ballıcı yerdik ekşi olduğu için severdim. Demek ki adı osmanlı macunuymuş öğrenmiş olduk.
Çok severim ekşi ekşi :D
Limon sürdüklerinde daha ekşi oluyor :)
Severim, dün iftar sonrası parkta yemiştim..
sevmem normalde ama hoş :)
Eski lezzetler ilgimi çekiyor, mesela şerbet falan
çok severim :)
Bayılıyorum :)
Off çok ☹️
sevilmezmi😀
Ever severim.
Severim
Evet😋
Sevmem
Sevmiyorum pek
Sevmiyorum.