Gün içerisinde hiçbir şey yemedim akşama doğru sarma yiyeceğim başka da hiçbir şey yemeyeceğim. Diyette yaprak sarması yenir mi biliyor musunuz? Diyette kaç adet sarma yesem kilo aldırmaz? Sizce diyette kaç tane yaprak sarması yiyebilirim?
Dalga geçmeden cevap verin lütfen.diyette sarma
Diyette yaprak sarması yenir mi? Diyette kaç adet yaprak sarması yenilebilir?
Sarma, içeriğindeki pirinç veya bulguru ile karbonhidratlı bir yemek olduğu için kilo verme programlarında çok fazla yer verilmeyebilir ama diğer öğünlerin içerikleri ile dengelenirse gayet kalorisi kısıtlı bir beslenme programı içerisinde yenilebilir.
Ortalama 1 dilim ekmek değişiminin 2 çorba kaşığı pişmiş pirinç veya bulgura eş değer olduğunu düşünerek, sarmalarının da büyüklüğünü göz önünde bulundurarak 6-8 adet sarmasının 3 dilim ekmeğe tekabül edeceği gibi hesapla beslenmene ekleyebilirsin.
1 büyük kase yoğurt ile olması da ekstra kalori almış gibi olsa da protein ile dengelendiği için hem daha az yemeye sebep olacak hem de daha uzun süre tok kalınmasına yardımcı olacaktır.
Diyet yaparak kilo vermek isteyen kişilerin gün içerisinde canı birçok yemek çekebiliyor, yaprak sarması da bunlardan birisi. Günümüzde yaprak sarmasını sevmeyen bir Türk evladı yoktur diye düşünüyorum, çünkü 7 yaşından 70 yaşına kadar herkesin sevdiği bir yemek. Dolayısıyla herkesin bu kadar sevdiği bir yemek olunca, diyet yapanların aklına direk diyette yaprak sarma yenir mi diye düşünce çöküyor. Yaprak sarması kilo aldırır mı diye merak ediyorlar.
Diyette Sarma Yenir Mi?
Zayıflama diyeti yapıyorsunuz ve yaprak sarması yemek istiyorsunuz diye düşünelim. Bu sorunun cevabı evet, yiyebilirsiniz. Peki diyette kaç tane yaprak sarması yenir merak ediyor musunuz? Hemen onu da cevaplamak istiyorum.
Yaprak sarması aslında oldukça sağlıklı bir besin. Dış yaprağından dolayı posası oldukça yüksek bir sebze ve oldukça sağlıklı. İçine pirinç ya da bulgur gibi tahıllar kullanılarak yapılıyor. Tabi bazen kıyma ya da et gibi ürünler eklenerek de protein içeriği arttırılıyor.
Şimdi zeytinyağlı bir yaprak sarmasının üzerinden gidelim ve pirinç ile yaptığınızı varsayalım. Ortalama 4 veya 5 adet yaprak sarması, tabi kalınlığına göre değişerek yaklaşık 1 dilim ekmeğe denk gelmektedir. Eğer diyette uyguladığınız öğünlerde 1 dilim ekmek ihtiyacınız varsa, onun yerine 4-5 adet yaprak sarması yiyebilirsiniz.
Diyette Yaprak Sarması Ne Kadar Yenmeli?
Yukarıda diyette yaprak sarması yenir mi diye bahsederken, diyette kaç sarma yenir sorusuna da cevap verdim. Ben orada zeytinyağlı ve pirinç ile yapılan yaprak sarmasından bahsettim ama bunun başka ürünler eklenerek yapılan versiyonları da var.
Örneğin kıymalı ya da etli yaprak sarması yaparsak, içinde kıyma ya da et olduğu için protein değeri yüksek oluyor. Ortalama 5-6 adet bir adet ekmek dilimine denk geliyor. Burada da ekmek yerine 5-6 adet kıymalı ya da etli yaprak sarması tüketebilirsiniz. Ayrıca içerisinde kıyma veya et olduğu için protein de alacaksınız. Yanında ayran ya da salata gibi şeylerle güzel bir öğün yapabilirsiniz.
1 dilim ekmek 20 gr ediyor 4 adet sarma 1 ince dilim ekmek kadar ediyor diyetisyenler genelde 2 ince dilim ekmek yazıyor 2 dilim ince ekmek yememek üzere 8 veya 10 tane yiyebilirsin
Merhaba,
Sarma, içeriğindeki pirinç veya bulguru ile karbonhidratlı bir yemek olduğu için kilo verme programlarında çok fazla yer verilmeyebilir ama diğer öğünlerin içerikleri ile dengelenirse gayet kalorisi kısıtlı bir beslenme programı içerisinde yenilebilir.
Ortalama 1 dilim ekmek değişiminin 2 çorba kaşığı pişmiş pirinç veya bulgura eş değer olduğunu düşünerek, sarmalarının da büyüklüğünü göz önünde bulundurarak 6-8 adet sarmasının 3 dilim ekmeğe tekabül edeceği gibi hesapla beslenmene ekleyebilirsin.
1 büyük kase yoğurt ile olması da ekstra kalori almış gibi olsa da protein ile dengelendiği için hem daha az yemeye sebep olacak hem de daha uzun süre tok kalınmasına yardımcı olacaktır.