Pilav için ideal pirinç/su oranı?
1/1
1/1.5
1/2
1/2.5
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Suda ıslatıp nişastasını alıyorsan 1 bardak prinçe, 1,5 bardak su gerek.
Eğer ıslatmadan yapacaksan 1 bardak prinçe , 2 bardak su gerekir.
Pilavım güzeldir.
Benim pişirme şeklim bu şekil.
Bazen bu oran pirincin cinsine göre değişiyor bazen 1/1.5 oluyor bazen 1/2 oluyor.
EİG için teşekkür ederim 😊
ben bir bardağa 2 su bardağı koyuyorum yetiyor. Birazda ateşin boyutuyla alakalı. Teflon tavada yapıyorum. Tahta kaşıkla karıştırıyorum. Demek istediğim su bitince çok az koyuyorum pişene kadar
teflon tava mı :D
teflon tencere olmasın o :D
zaten pilav teflonda yapılır ya çelikte hiç duymadım
tamam diyorum ya zaten teflonda olur diye 'ama' kısmını yazmana gerek yoktu. tavada denemedim hiç
Ben 1'e 1.5 su bardağı ile su koyuyorum.. 😏😏
#Vesselam
Bu meselede EİG seçileceğim aklıma gelmezdi.. ☺️☺️
Eyvallah
Cevap
5Cevap
Pirinc icin orn 2 bardak birince 4 bucuk bardak koyarm ben pirincten pirince degisir piserken baktm yetmedi 1 kepce kdr eklerm
ama su eklenmez ki pilava lapa olur?
Pardon 2 vardaga 3 bucuk koyuyorum yanlis yazmisim. Yok hayir benim hic lapa olmadi smdiye kdr
Pirincten pirince degisir genelde aldigimiza 1e 1.5 atilirmis evde yaparsam oyle baska pirincle yapmam gerekse yapamicam 😂
Onu bilmiyorum ama pirinc cesidi olarak marketlerde osmancık yasemin kokulu pirinc var ince uzun tam pilavlik cok guzel.
Baldo pirinç de güzel oluyor.
@yagmurdamlasii DOğrudur oda güzel oluyor ama birde benim dediğimi denemlisiniz onu kullandıktan sonra sürekli anneme onu yaptırıyorum pilavda :)
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Deneyeceğim 😊
@yagmurdamlasii Rica ederim pişman olmazsın :)
Pirinci ılık suda beklet 30 dakka ondan sonra 1 bardağa 1 bardak
1 su bardağı pirince 2 bardak su annem böyle yapıyor..
Ölçüsüz yapıyorum. su pirinçten 5-6 cm geçmeli ama pirincin markasına görede değişir miktarı ayrıca tereyağ zeytinyağ ve sıvıyağı karıştıp yap herkes pilavımı çok beğenir de 😋😊
Annen nasıl yapıyorsa öyle yap annelerden güzel olmuyor zaten damağın da ona alışmıştır
Ideal su orani dedigin pencereye pirinci koycan azcik ustunu gecene kadar su koycan bu kadar basit. Olcuye gerek yok.
1/1 ama enson fazladan yarım bardak su tam geliyor
yani 1.5?
Her ölcüye 1.5 degil ama dedigim benim anladın sen 😊
o pilav değil taş olur bildiğin sen bu kıcza bakma idela oran 1/1,5 ile 1/2 arasıdır pirincine bağlıdır denemeden o pirinç için ne olur bilemezsin
@REDHOTLİNE07-4 ya ben bunu duymuştum azeriler yapıyordu sanırım bu oranda yanlış hatırlamıyorsam. Yeteri kadar suda bekletilirse olabilir bence
1/1 le pilav pişir tavuğun kıtır kıtır arpa buğday yediği gibi tane yersin :D
@REDHOTLİNE07-4 ayhhh göçümm 😒😒
terbiyesizsin :)
@REDHOTLİNE07-4 ben hep bu ölcüde yaparım pilavı ve herkes sever hatta özellikle bana yaptırırlar hıhh
akrabaların tavıuksa bilemiyorum tabi.
@REDHOTLİNE07-4 😒😒😒
neyse ben de gıdaklamadan kaçıyorum buradan iyi günler.
1/1.5 tane tane istersen.
1 bardak pirince 2 bardak su
ben 1/2 yaparım hep. pilavarım güzel olur asdfg
Burada Princin cinsi önemli değil miydi
Hep goz karari yaparim
Hiç ölçmedim göz kararı yapıyorum
ölçüsüz koyuyorum suyu
1/1.5
Göz kararı yapıyorum ben
1e 1.75 gibi
1/2 tabiki
1/2..