Arkadaşlar acil doğru ölçü bilgisi lazım. 1 lt su kaç bardak bilen var mı? 1 litre su kaç su bardak oluyor, 1 litre süt kaç bardak biliyor musunuz?1 litre su kaç su bardağı?
1 litre su, süt kaç bardak eder? 1 litre kaç bardak?
Bir aralar hiç su içmeyen biri olarak doktor günde en az 1 litre su içmemi söylemişti. Ben de bundan dolayı 1 litre su kaç bardak eder araştırmıştım. Hemen bahsedeyim. :)
1 litre su kaç bardak yapar?
1 litre kaç su bardağı?
Klasik su bardakları toplamda 200 ml su alır. Bundan yola çıktığımız zaman 1 litre su 5 bardak su yapar. Klasik çay bardağı ise 100 ml su alır. Çay bardağı ile de 1 litre su 10 çay bardağı eder.
1 litre süt kaç bardak yapar?
1 litre süt kaç bardak eder?
Yukarıda su için örnek verdiğim gibi klasik bir su bardağında 1 litre süt 5 su bardağı eder. Çay bardağı ile de 1 litre süt 10 çay bardağı yapar.
1 litre kaç bardak olur?
1 litre su kaç bardak suya eşittir?
Burada önemli olan bardağımızın toplamda kaç ml aldığıdır.
1 litre su 5 bardak su bardağına denk geliyor. Bunun için ölçü bardakları da var, ben kullanıyorum ve çok pratikler. Normal içtiğin su bardağından olması gerek ama 5 bardak olabilmesi için, ince uzun veya kalın bardaklarda ölçü değişecektir.
Bardağına göre değişir ama normal boyutta bir su bardağı ile 5 bardak civarı. Normal kullandığın su bardaklarından olmalı tabii ki, paşabahçenin klasik su bardağı yani. Başka bir bardak deneyeceksen o bardağa göre oranlayabilirsin. Su bardağından hesap edemezsen pet şişeden edebilirsin.
Bardağa bağlı, her bardağın kapasitesi aynı değil ki, yarım litrelik bardaklar da var 150 gramlık bardaklar da var, bardağın kapasitesini ölçmek istiyorsan su doldurup tartman gerekir, ya da tartı yoksa 1 litre su kaç bardak alıyor test edip ona göre oranlıyabilirsin.
En İyi Cevaplar