Çocukluk arkadaşımın Gaziantepli olmasının getirdiği kazançlardan biri 😃 Arkadaşımla memleketine giderken sabah kahvaltısında yiyeceğim bu dürümü duyunca " öğğ o ne be nohuttan dürüm mü olur " gibi tepkiler vermiştim, daha sonra sofrada buluştuğum bu leziz dürümden bir daha ayrılamadım 😂 mükemmel. Anadolu fast food 😊 Kemik suyu ile haşlanan nohutlar dürümün ana unsuru daha sonrası baharat, soğan, yesillik, istege gore patates kızartması gibi ek malzeme vs 😊
Kurtuluş Savaşı dönemi elde avuçta bir şey kalmadığı dönemde Gaziantep halkının bulduğu bir yiyecek olarak duymuştum. Harika bir tadı var Gaziantebe giderseniz bu lezzetli dürümü tatmanızı tavsiye ederim 😊
Olur mu karadeniz'in hamsisi var onun da her çeşidi yapiliyor yetmez mi, dur tahmin ediyim ordulusun 😃bu arada sağ tarafa baktiğın resmi değiştirmişsin 😃
Evet, antep'e gidince meşhur kebaplar beklerken bana önerdikleri şey.. Birde koyunun boynundaki etten yaptıkları güzel bir çorbaları var, bol acılı hımmm :)
Bir gaziantepli olarak dışarda kebaptan daha çok yediğim ender dürümlerden birisidir. Bu dürümü gaziantepte yemeyen kişiler genelde nohutun dürümümü olur diye tepeden bakarlar:) Lakin gelip yediklerinde olay bambaşkadır
En İyi Cevaplar