Arkadaşlar bizim mevlütümüz var ve aşağı yukarı 200 kişi gelecek. Mevlüt yemekleri sizde nasıl olur, ne tür mevlüt menüsü biliyorsunuz? Biz et, pilav falan vereceğiz mevlütte ikram olarak ama ne kadar et gider, kaç kilo pirinç almalıyız tahmin edemedik. Sizce 200 kişilik yemeğe kaç kilo et gider? Mevlüt pilavı için 200 kişilik pilav tarifi verebilecek olan var mı? Çok acil lütfen cevap verir misiniz? Mevlüt yemekleri
Merhaba, Öncelikle Allah kabul etsin. Ben geçen sene kayın pederim için evde okuttuğumuz duada yaklaşık 50 kadına menü hazırladım. Mevlüt yemekleri olarak kavurma et, pilav, yaprak sarma, su böreği, baklava ve içecek olarak da ayran vardı. Börek, baklava ve ayranı hazır aldık ama dolma, pilav ve kavurmayı kendimiz evde yaptık.
200 kişilik pilava kaç kilo pirinç gider?
mevlüt menüsü
10 kilo etten kavurma ve 7 kilo pirinçten pilav yaptık. Allah bereket versin, ölmüşlerimizin canına değsin, fazla fazla dağıtarak yedik, hatta arttı bile. Tabi bizim menü de kalabalıktı ama sana tavsiyem böyle kalabalık önüne çıkacaksan en az 30 kilo pirinç alman olur. Ben şöyle hesaplıyorum. 1 bardak pirinç 2 porsiyon (kişi) 1 kilo pirinç 8 porsiyon (kişi) 25 kg x 8 kişi = 200 porsiyon (kişi) + 5 kilo da yanılma payı düşünmek faydalı olabilir.
200 kişilik pilav tarifi :
Pirinçleri normal yıkayıp ıslatın, süzdükten sonra yağda kavurup pirinçlerin üstüne çıkacak kadar suyunu ekleyin, suyunu çekince altını kapatın. Hayırlısıyla atlatın inşallah, ölmüşlerinizin canına değsin...
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bir kişi 250 gr yese 50 kg olur. bir et döner 100 gr et sen hesapla ona göre.
Kişi başı 40-50 gram et ideal. Fakat et piştiği zaman 3 te 1 i su olarak kayboluyor bu yüzden kişi başı 65 gram (çiğ et) olarak hesaplarsak, 65*200=13000 (13 kg) ediyor. Kişi başı 3 yemek kaşığı olarak hesapladım. Bol etli olsun dersen 20 kg da alabilirsin.
en az 15 ve üzeri almalısın 10kd da kişi başı 50gr düşer maddi durumuna bağlı menü olarak pilav kavurma veya tavuk eti (yazın tavsiye etmem) tulumba tatlısı ve dir dilim börek ve ayran börek koysanda olur koymasanda tercih meselesidir. bir tepsi baklavaya bir tepsi su böreği hediyesi olanlardan alırsan uyguna gelir birde ayran zaten malzemeciden kap ve çatal bıçak kolonyalı mendil hazır geliyor birde bardak su al çok ihtiyaç oluyor millete su doldurmaktan bıkarsın yoksa otacı gül suyu al en iyisi o birde battal boy çöp koşeti sağlam bir şey olsun Allah kabul etsin
En İyi Cevaplar