Selam, Sütaş yoğurt lezzetlidir kıvamı biraz katıdır fiyatı pahalıdır. Dost yoğurt fiyatı ucuzudur lezzeti orta derecedir. İçim ve pınar markasını asla tavsiye etmem hiçbir ürününü.
Benim sana tavsiyem Torku'dur lezzeti iyidir, ev yapımı tadı vardır, fiyatı idealdır, helal damgası vardır.
Selam :) Mutfağıma giren her besin konusunda çok hassasım. Satın alırken en dikkat ettiğim besinlerden biri de yoğurt. Her zaman doğala en yakın ve ne lezzetli olanını tercih ediyorum. Pastörize yoğurtlarla ilgili en büyük soru işareti doğallığını koruyup korumadığı. Ancak ülkemizdeki yoğurt markaları bu konuda gerçekten başarılı. Tabi hepsi değil ama ben sizin için en iyi yoğurt markası listesi yapmak istiyorum. Hangi yoğurt sağlıklı? bir bakalım!
En İyi ve En Sağlıklı Yoğurt Markası Hangisi?
1- Sütaş Yoğurt
en iyi yoğurt markası
Süt ürünleri deyince akla ilk gelen marka tabi ki Sütaş. Benim için de en sağlıklı yoğurt markası listesinde birinci. Sütaş tadı ve kıvamı ile beni en çok tatmin eden yoğurt. Ayrıca en güvenilirler arasında. En kısa sürede ve en yüksek derecelerde, en taze sütleri besin değerini kaybetmeden yoğurt haline getiriyorlar. Hem de en hijyenik koşullarda. Bu konuda yaptığım araştırmalar sonucunda “Hangi marka yoğurt yemeliyiz?” diye soranlara vereceğim ilk cevap kesinlikle Sütaş. 1 kg Sütaş yoğurdun kilosu 6.95 TL.
2- İçim Yoğurt
yoğurt çeşitleri
Doğal yoğurt konusunda en güvendiğim bir diğer marka İçim. Besin değeri oldukça yüksek olan İçim yoğurdun lezzeti de oldukça yerinde. Yoğurt son teknoloji kullanılarak ve en hijyenik ortamda üretiliyor. Kaymaklı ve kaymaksız seçenekleri de mevcut. 1 kg İçim yoğurdun fiyatı 6.95 TL.
3- Sek Yoğurt
doğal yoğurt
Yoğurt çeşitleri arasında Sek benim için tadı en farklı yoğurtlardan. Doğala oldukça yakın bir lezzeti var. Besin değeri oldukça yüksek. Fabrikaları son derece hijyenik ortama sahip. Sek çiftlik adıyla ürettikleri yoğurt, koruyucu ve katkı maddesi içermiyor. Taze ve günlük sütlerden üretiliyor. 1200 kg Sek Çiftlik yoğurdun fiyatı 10.95 TL.
4- Torku Yoğurt
Hangi yoğurt sağlıklı?
En sağlıklı yoğurt markası sıralamasına Torku ile devam ediyorum. Torku en doğal ve lezzetli yoğurt markalarından. Yoğurtları son teknoloji ile en hijyenik ortamda üretiliyorlar. 900 gram Torku Yoğurdun fiyatı 6.95 TL.
5- Eker Yoğurt
en sağlıklı yoğurt markası
Ayran ve yoğurt markası deyince en sevdiklerimden biri Eker. Eker çok köklü bir marka ve yıllardan beri en lezzetli ve doğal yoğurtları soframıza taşıyorlar. Hijyen konusunda çok güveniyorum. Tat ve kıvam konusunda her zaman tam not almıştır. 750 gram Eker yoğurdun fiyatı 6.95 TL.
6- Pınar Yoğurt
doğal yoğurt
Süt ürünlerinde en iyi markalarından biri olan Pınar yoğurduyla da en çok tercih ettiklerim arasında. Doğallık ve hijyen açısında güvenilir bir tercih. Lezzeti de standartlara uygun. En sevdiğim özelliği Organik ve Laktosuz yoğurtlar üretmeleri. 1200 kg Pınar yoğurdun fiyatı 10.29 TL.
7- Yörsan Yoğurt
en iyi yoğurt markası
Daha çok küçük işletmelerde karşımıza çıkan, büyük marketlerde pek rastlayamadığımız bir marka. Tava yoğurdu adıyla satılan yoğurduna genelde büyük marketlerde rastlıyorum. Kıvam olarak biraz sulu bu yüzden bana ev yoğurdunu hatırlatıyor. Tava yoğurt kıvam olarak daha iyi. Ancak lezzet olarak listenin en başında diyemeyeceğim. 1 kg Yörsan tava yoğurt 13.90 TL.
8- Kebir Yoğurt
doğal yoğurt
Trabzon’un güzel ilçelerinden Vakfıkebir’de üretilen Kebir yoğurt en doğal yoğurtlardan bir tanesi. Ben lezzetini beğeniyorum. Hijyen koşulları hakkında yaptığım araştırmalarda da olumlu bilgiler öğrendim. 1 kg Kebir Yoğurt 8.50 TL.
9- AOÇ Yoğurt
doğal yoğurt
Atatürk Orman Çiftliği tarafından Ankara’da üretilen yoğurt. Daha önce deneme fırsatı bulmuştum ve lezzetini oldukça beğendim. Taze ve günlük sütler ile üretim yapıyorlar. 1500 kg AOÇ yoğurdun fiyatı 11.75 TL.
10- Dost Yoğurt
doğal yoğurt
Dost markası BİM marketlerde satılıyor. Uygun fiyatlı ve lezzetli bir yoğurt. BİM’in kendi fabrikalarında hijyen kuralarına uyularak üretiliyor. 1500 kg Dost yoğurdun fiyatı 7.45 TL.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yakinlarda ciftlik var ordan taze sut alip yogurdu kendim yapiyorum. Hem ucuz hem pratik hem dogal katkisiz
En iyi yoğurt doğal sütten ve kaymaktan kendin yaptığın yoğurt. Ben hazır yoğurtların içinde probiyotik olduğuna inanmıyorum. Ve tüketmiyorum senelerdir.
Sadece mantı falan yapıldığında nadiren aldığımız olur. Onun dışında kendimiz yaparız. Manda ve inek karışımı bulursanız deneyin ama hazır değil doğal köyden yapılanı olacak