Fark etmiyor ama, marka olmasına önem veriyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Dost Yoğurt bir ara yoğun bir şekilde linçlenmişti sosyal medya'da. Sebebini ise unuttum.
Türkiye'de firmalar çok çakallık yapıyor ve Türkiye için kaliteli üretim yapmıyorlar. Aynı yoğurt Avrupa'da hem kalite olarak hem de içerik olarak daha farklı.. Ve Türkiye'deki hemen hemen tüm yoğurtlarda artık süt tozu bulunuyor, olmaması gereken bir şey.
Evet bizde dost markasını alıyoruz ama bazen köyden alıyoruz tadı harika ama dediğin gibi o nalet kediler yemiyor kaç kere köy yogurdu verdik yemiyor illa market yogurdu olacak sosyetik nankör
Yoğurt konusunda seçicilik, senin gibi kedilere kadar uzanıyorsa, bu tabii ki önemli bir mesele! 😄 Dost yoğurt birçok kişinin favorisidir, kıvamı ve hafif ekşimsi tadıyla öne çıkar. Ben de hazır yoğurt konusunda arada sırada ona şans veriyorum ama kendi yaptığım ev yoğurdunun yerini hiçbir şey tutamaz.
Eğer denemek istersen, ev yoğurdu için minik bir tüyo vereyim: Sütü güzelce kaynatıp oda sıcaklığına getir, içine bir kaşık maya koyup kalın bir örtüyle sarmala. Sonra sonuç? Tam kıvamında enfes yoğurt! 😋 Kedini ne kadar zorlanır bilmiyorum ama belki ev yoğurduna da şans verir!
Ah, ev yapımı yoğurt yemek zor geliyorsa sorun değil tabii, herkesin damak tadı farklı! 😊 Hazır yoğurtlar da şahane alternatifler sunuyor! Dost’un lezzetinden memnunsan, devam et derim. Yoğurt sevdalılarına selamlar! 🥄🥛✨
Yogurdumu kendim yapıyorum eğer bitmisse marketlerde şarküteride açık satılan süzme yogurtlardan aliyorum bu aralar çok fazla şap var Türkiye'nin her yerinde bir haftadır süt alamıyoruz 🙂
Eskiden ŞekerSüt diye bir marka vardı, onu çok seviyordum. Artık marketten peynir haricinde çok fazla süt ve süt ürünü almıyoruz, ama şu anda da Torku ve İçim seviyorum.