fritözde yapmak istemiyorsan: genelde tavada kizartirim ama cubuk seklinde degil ve fazla yagdada yapmam
5-6 patates al, yika, soy, sonra ince ince dilimler yap, cokda ince olmasina gerek yok. tavaya biraz sivi yag akit, biraz dedigim yarim su bardagi kadar bisey. yag kizarsin sonra tüm dilimledigin patatesleri at tavaya, ocagin altini kis, kapagi kapat, 2-3 dakkada bir karistir ki üstdeki patatesler alta gelsin, yavas yavas kizarip piser o.09 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim, deniyorum.
- +1 yıl
Yaaa karardı patatesler of yaa
- +1 yıl
Çok karışık yaa yağ çıtırdamaya başladı hemen patatesleri dilimleyemeden atmak zorunda kaldım. Ben patatesleri atınca yağ sıçradı etrafa. Uzaktan uzaktan tuz attım tavaya. Altını kısıyım derken baktım kaplara olmuşlar. Mutfakta koktu :/
- +1 yıl
Herşey kontrolümden çıktı bir anda napim. Ayrıca pes de etmedim yani illaki bir gün yapıcam patates =)))))))
- +1 yıl
Tehlikeli ama yaa sürekli ellerime biliyler oluyor çıtır çıtır acıyor yaklaşamıyorum falan
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk önce patatesleri soy,sonra yıka ve patatesleri ince ince doğra bu arada ocağa bir miktar yağ koy ocağın altını aç doğradığın patatesleri tuzla yağ ısınınca patatesleri içine at patatesler kızarınca da al
02 Yorumla- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim, deniyorum şimdi.
Yağ sıçramaması için patatesin dışında su bırakmaman gerek.Bir nebze yardımcı olur.İkinci olarak bol yağda pişirmen gerekiyor.Ayrıca patatesleri biraz una batırıp kızartırsan daha çıtır olur.
10 Yorumla
Patatesi soy uzun olarak kes biraz yağ Kızart tavada sonra at patatesleri 15 dk yağda Kızart sonra tabağına al
01 Yorumla- +1 yıl
Sağol canım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Yeme & İçme konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılFırında yapılır.4-5 adet patates büyük dilimler halinde doğranır.2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatlar üzerine gezdirilip harmanlanır. Yağlı kağıt serili tepside 200-240 derecede ısınmış fırında pişirilir. Dışı çıtır içi yumuşacık patatesler servise hazır.
Afiyey olsun...
00 Yorumla
+1 yılpatatesleri yıkadığından oluyor o sıçrama... biraz susuz atmaya özen göster yağının taze olmasıda etkili.. yok hala sıçrıyor diyorsan tavaya atarken bi elinde kapak olsun yavaşça patatesleri tavaya bırak ve kapağını kapat.. hatta pratik olması için patatesleri kapağın içine koy tavaya dök ve kapat...
pişme kosunda da tavaya attıktan hemen sonra karıştırma bira pekle yağ ile bi bütünleşsinler kaynaşsınlar... 1 2 dk sonra bi karıştır.. ara arada çatallı batır bi tanesine bak tadına... pişip pişmediğini tadınca anlarsın zaten.13 Yorumlaartık kızartma için ne kullanıyorsanız o işte...
bu arada sıçramaması için patatesleri atmadan bi 30sn yada 1 dk önce ateşi kısığa alın...
+1 yılPatatesleri suda bekletip nişastasını aldıktan sonra bir süre buzlukta bekletiyorum. Sonra kızgın yağda pişiriyorum. Çıtır çıtır oluyor
00 Yorumlakestikten sonra tuzlu suda beklet bir müddet (20-30dk) sonra ordan süzüp kızartmadan hemen önce mesela yağ kızana kadar bir gazteye ser onları kurulansınlar o zaman çıtır çıtır olur birde yağ tam kızmadan atma yoksa yağ emer kıtır kıtır olmaz bunları yaparsan hem kıtır kıtır hem çıtır çıtır olur:)
10 Yorumlapatatesi soy
yıka
dogra
tavaya yag koy
ısınsın
patatesi içine at
arada karıştır
kızardıgını anlarsın diye umuyorum tuz serpmeyi unutma11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür.
+1 yılPatates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın. Afiyet olsun😊
00 Yorumlaınce dograyınca oluyo sef arada annem eve gıdınce yapıyo cıps yaptım sıze dıye gonlu krıılmasın kadıncagzın dıye ballandıra ballandıra yıyoz :)
10 Yorumlasoy doğra bitkisel yağda kızart sonra tuzla, anlamadım ki bunu yapamadın mı
13 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar patatese ne kadar yağ gerekiyor falan onları bilmiyorum. Ha bir de atar yapma.
Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tarif patates kizarmasinin. Yağı kızart tuz ek.yağa patatesi istediğin şekile kez at kızartılmış yağa yani
00 Yorumlapatatesler yagın altında kalacak sekılde yağ koy.önce yağı ısıt iyice.bi tane patates at attığın patates pişiyorsa diğerlerini de at.ara ara karıstır yavaşça.iyice sararınca al tuzla ye.
00 YorumlaBak kıtır kıtır olmasını istiyorsan tuzlu suda beklet biraz.Sonra kurula ve kızart şahane oluyor
20 YorumlaPatetes kızartmasını, plates kızartması diye okuyan tek insan benim herhalde :D Ben de diyorum Allah Allah neyki bu plates kızartması :D
20 Yorumla
+1 yılLa bebe nasıl angaralısın sen...
patatesi soy
yıka sonra doğra
ocağada yağı koy çatırdamaya başladığında yavaşca içine bırak01 Yorumla- +1 yıl
Deniyorum şimdi birşeyler.
+1 yılçok bekletme bi tane patatesi çatalla kontrol et eğe çok sert değilse çıkart pişmiştir ama sıçraması için ıslak olmasın ve kapağı kapat yada fritöz al en rahatı benim unide evde var çok rahat:)
00 YorumlaŞaka mı yapıyorsun eğer ciddiysen senin için tehlikeli kızgın yağ Allah korusun yakarsın kendini
0103 Yorumla- +1 yıl
Kötüye bişiy olmaz.
- +1 yıl
Ne sandın. Dur yağ çısırdamaya başladı bişiyler oluyor heyecan yaptım.
- +1 yıl
Kullandığım yağ komili sızma. Sorun olur mu?
- +1 yıl
Üff yaa zaten kapkara oldu hepsi. Ofofofofffffffff!
- +1 yıl
Gülme aç kaldımmm :/
- +1 yıl
Makarnadan sıkıldım ya üç gündür çubuk makarna yiyorm akşamları. Hamile kadınlar gibi pattes aşerdim bu akşam. Onlar da kömür oldular yaa ühü ühühüüü :'(
- +1 yıl
Oooh doydum. Iııy mcdonalds iğrenç hem. Ayrıca senin yüzünden yandı patteslerim. HH!
- +1 yıl
Senin yüzünden tabi. Düzgün tarif etmedn işte banane. Ayrıca börgırın kasasındaki kızlar tatlı. Lezzet de güzel yani. Mc'e gitmem nolursa olsn..
- +1 yıl
Yok bee onlar ilin gırgırı. Ben görgırcıyım yani neden diye sorma bana daha sempatik geliyo yani =))))
- +1 yıl
Çapkınşık ve ben? Hiç alakası yok, ben sadece patates kızartmasının derdinde olan mülayim bir gencim. =)
- +1 yıl
Tamam kısır'a bakmam, burçlara da inanmam, patates kızartmasını da ketçapsız yemem, zaten fazla da fast food tüketmem. Ayda yılda bir..
- +1 yıl
Ben woopercıyım. Dabıl vupır <3
- +1 yıl
Steakhouse iğrenç. =D
- +1 yıl
Aslına bakarsan ben hiçbirini sevmem, fastfppd iğrenç. Ben iskenderciyim, kebapçıyım falan. Bazen okuldan çıkınca yemek yiyelim diyorlar concon kızlar direk börgır diyo. İyi hadi diyorum bende. Gidiyoruz oraya onlar götürüyo mideye ben patatesten falan vakit geçiriyorm :D
- +1 yıl
Ben gidiyorum şimdi çalışan kız soruyor bana bak aramızdaki diyalog şöyle.
Çalışan kız: Sipariş ne veriyorsunuz beyefendi?
Ben: Ben bir tane mekçıkınsjhskalsşm almak istiyorum.
Çalışan kız: Pardon anlayamadım?
Ben: Şeyyy şu menü sekizden =) - +1 yıl
Oluyor öyle şeyler ya. Hiç de bozuntuya vermem yani, ben söyledim kız anlamadı der geçerim :Dd
- +1 yıl
Yaani haklısın düzgün söyleseydin sende. :)
Bilmediğin şeyleri uydurmucan cicim. - +1 yıl
Bişi sorcamda utanıyorum. Ney bu pieayda :D
- +1 yıl
Mm hiç istemem :D Ama aklımda olsun payda onun adı. Pieda değil :)))
- +1 yıl
Öyle olsun hanmefendii eminsiniz madem..
- +1 yıl
Oooooh yani. Açık açık "CAHİL HERİF" de tam olsun. :/
- +1 yıl
I'm şakır şakır ingiliş.
Kabul el ama cahil dedin bana, küstüm işte. İnşallah film izleyemezsin hata vermeye devam eder sürekli =P - +1 yıl
Alla alla bedduam tıtar aslında ama neyse...
- +1 yıl
Ne izliyorsun şimdi?
- +1 yıl
Adını ilk senden duyuyorum. Hem saatten haberin var mı senin ya? Yarın okulun falan yok mu?
- +1 yıl
Aynen yaa sorma mecburiyetten okuyorm bende.
- +1 yıl
Okumazsam bütün imkanlarımı elimden almakla tehdit ediyor ailem. :(
- +1 yıl
Ben bir evin tek evladıyım. Ve sülaledeki tek genç erkeğim geri kalan herkesin çocuğu dişi olmuş. Yani anlıycağın bana birşey olsa soy adımız kesilcek. Ama yine de gereken ilgiyi göstermiyorlar yaa. Çok bunalımdaym çok. :(
- +1 yıl
Akrep nasıl bir burç ki :D
- +1 yıl
Olmaz yaa kötüye bişiy olur mu hiç. Sen neden sevmiyorsun okulu?
- +1 yıl
Nerden biliyosun iyi olduğumu? :)))
Ayrıca ben de çalışmayı hiç sevmem. 8 ders alıyorum 7si başarısız 1'i koşullu geçer. =) - +1 yıl
Ne dedim de mütevazı olduğumu çıkardım bakim.? :)
- +1 yıl
Hııı anlarsın. Metaklandırma söyle ne dedim de anladın çatlıycam?
- +1 yıl
Yaa ama yaa :'(
- +1 yıl
Alla alla. Kimse yapmaz öyle bişiy, yapamaz. Kıyamazlar bana. =))
- +1 yıl
Valla şaka gibi. Bazen şeytan diyo zenci bir bayanla evlen soyu bok et diye ama korkuyorum vururlar o zaman beni hahah =D
- +1 yıl
Büyük por kırdım sanırım ama niyetim ırkçılık değildi. Sadece sülelenin ileriki kuşaklarının daha esmet olacağını kastetmiştim. Kötü biriey demek istemedm yanlış anladın.
- +1 yıl
Çok kötüsün sen gerçekten. İstemeden insanları kırmaktan nefret ederim ve vicdanım paramparça oldu şu beş dakika içinde sağol yani.
- +1 yıl
Evet kabul ediyorum. :D
- +1 yıl
Bazen grip oluyorum burda, telefonda annemle falan konuşurken "oğlum, hasta mısın sen?" diyor. "Yaa işte grip oldum, önemli bir şey değil.." Diyorum ama anlatamıyorum. :))
- +1 yıl
Yok artık o kadar da değil. :)
Günde bir tane soru soru sorabiliyormuşum. Yarın akrep erkeği ne diye soru açıcam merak ettim. - +1 yıl
Benim burda üyeliğim vardı silmiştim. FitneFesat'dı nickim. Bayadır girmiyordum siteye, yeni üyelik açtım işte, yenisin sen falan diye aşağışa beni ez hemen oldu mu :D
- +1 yıl
Senin yüzünden patateslerim yandı, ırkçılık yaptığımı söyleyerek vicdanımı mahfettin, yenisin sen daha diyerek eziyorsun. Ağlıcam şimdi he :'(
- +1 yıl
Alla alla :) niyemiş?
- +1 yıl
Sana ciddi birşey söyleyeyim mi, şımarabildiğim tek yer olduğu için bu siteyi seviyorum.
- +1 yıl
Burası sanal olduğu için kendimi tutmuyorum, içimden ne geçiyorsa o. Canım isyor şımarıyorum, millete salça oluyorum falan.. Bazen ciddi takılıp insanların sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bu saatler benim şımarma saatlerim, sana denk geldi. Şımarık birisi olduğumda karar kıldın. (:
- +1 yıl
Yanlış tanınmayı sevmem ama şımardık bir kere yapacak birşey yok. :)
- +1 yıl
Dimi yani inadına şımarcam ohh banane banane =P
- +1 yıl
Sen de şımar.
- +1 yıl
Sen bilirsin.. Ayrıca bu sabah patates kızartması yaptım, harika oldu.
- +1 yıl
Sana da yapayım diycem ama olmaz, parmaklarını yemeni istemem. Hh.
kıtır kıtır olması için şekerli suda bekletip yıkayıp-kurulayıp öyle kızartıyorum.
20 YorumlaO değilde ben tostu hala yakıyorum.Netcez.:(
Fritoz lar var kızartma için.Çok yağ istiyo ama.11 Yorumlayağla yağlaaa...
+1 yılKızarmamiş yaga patates atma, sicramamasi icinde icine birazcik tuz at yagın. kapaginida kapa kizarsin güzelce
00 Yorumla
+1 yıltam kızgın yağın içine atarsan çıtır çıtır olur ama soğutmadan yemelisin Romeo:)
10 Yorumlaçok ince doğrarsan olur evet.
10 Yorumlapatateste kızartamıyosan yasama yaa
03 Yorumla- +1 yıl
Öğreniyoruz henüz.
- +1 yıl
Kaybol.
+1 yılkısık ates fazla pısırme sert olur
10 Yorumlapatetes kızartmasının tarifimi olur yaa
03 Yorumla- +1 yıl
Mc iğrençççç
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende düz severim fritözde değil tavada kızart
10 Yorumla