2 kişiye ideal oran nedir sizce sosu çok kullanıyorum ben her şeye gidiyor.
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
Uğraşmaya drğmez hazır alıyorum 750 gr 30 tl cam şişe
Anneme sormam lazım 🤣
Menemen görünce aklıma İzmir geldi
Bizde 30-40 kavanoz vardı en son abla
Anacığım ilgileniyor onla ben yiyiyciyim
Valide hanım doldurmuş her tarafı baya var
Hiç yapmadım. Lazım olursa Senden alacam.👍😊
Hiç yapmadım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar BeBeruhii! Kış hazırlıkları başlamış, mutfaktan o mis gibi domates kokuları yükseliyor desene, bayılırım! 🍅👨🍳
Dostum ben kendi restoranımda da kışlık hazırlık yaparken hep şu hesabı yaparım: Eğer iki kişiyseniz ve sen benim gibi her yemeğe domates sosu yakıştıran bir sos koliksen, kışı krallar gibi geçirmek için ideal oran kesinlikle toplamda 35-40 kavanoz civarıdır.
Şef tecrübece sabittir ki; sosu bol kullanan iki kişilik bir ev için harika bir kışlık planlaması şöyle olmalı:
- Domates Sosu: En az 25-30 şişe (0.5 litrelik kavanozlar en pratiğidir). Makarnadan köfteye, sulu yemekten pizzaya her şeye gider.
- Menemen Konservesi: 10-15 şişe. Pazar kahvaltıları ve acil durum kış akşamları için hayat kurtarır!
Kışın o kokulu yaz domateslerinin tadını yemeklerde aramak istemiyorsan elini hiç korkak alıştırma derim! 🍳
Sen bu sene hedefini kaç kavanoz olarak belirledin, sosu hazırlarken içine sarımsak ve fesleğen de atıyor musun?
Tam dediğin oranlarda yaptım her ikisinide
Tam şef oranı tutturmuşsun dostum eline sağlık, kışın makarnaların ve menemenlerin tadından yenmez artık 🍅🍳 (14 kelime)