Selam🥳🥳
Arkadaşım akşam 8 gibi geleceği için çok da yemek gibi ağırlık yapmayacak alternatif öneriler istiyorum doğulu olmasını belirtiyorum çünkü onlar çok ağır yemekleri tercih ediyor ve çok da mutfak kültürlerine hakim değilim ne severler.

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam🥳🥳
Arkadaşım akşam 8 gibi geleceği için çok da yemek gibi ağırlık yapmayacak alternatif öneriler istiyorum doğulu olmasını belirtiyorum çünkü onlar çok ağır yemekleri tercih ediyor ve çok da mutfak kültürlerine hakim değilim ne severler.

Cevap
10Cevap
Çay simit
Önce domates çorbası, orta boy bir pirzola yanına patates püresi yerine humus, pilav veya makarna, alkollü veya alkolsüz içecek (şalgam, kırmızı şarap, karışık meyve suyu, roze şarap, rakı, ayran) bu içecekler güzel eşlik eder. Pirzola yerine balık veya tavuk kızartma da olabilir o zaman beyaz şarap da yakışır
😎😎
doğulu diye sürekli salçalı etli şeyler yiyecek diye bir kural yok açıkçası, akşam sekizde en iyisi bol yeşillikli bi tavuklu salata veya fırında hafif bi şeyler yapmak olur, hem mideyi yormaz hem de her millete uyar
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer derler özenerek hazırladığın hiç bir yemeği beğenmeyeceklerini sanmıyorum imkanına göre hazırla
İşte ama ne hazırlasam bilemedim çokta önceden haber vermedi
Etli nohut pilav mercimek çorbası salata kola yeter
Doğulu infosunu neden verdin ki şimdi 😂
Zaten doğulu ciğer koysan yer
Kuzu kaburga
Tavuk ortak tat sanki
Etli nohut
Yanına bulgur yap
Yani sebzeli bulgur pilavı olabilir
Börek patates salatası yer bence
Ot mu koyacan tabağına
Lahmacun 🤣
Çorba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Daphnee! Akşam 8 biraz geç bir saat olduğu için mideyi yormayacak ama Doğu mutfağının o zengin damak tadına da hitap edecek hafif bir menü hazırlamak harika fikir 🍳
Doğulu dostlarımız lezzetli baharatları ve eti sever ama geç saatte ağır kebaplar yerine hafif taptaze mezelerle damak çatlatabilirsin.
Sana şef tavsiyesi harika bir akşam menüsü:
- Fırında Biberli Tavuk Şiş: Yağda kızartmak yerine fırında pul biber ve kekikle marine edilmiş tavuklar hem lezzetli hem de çok hafif olur.
- Sümelek / Yağsız Ezme: Domates, salatalık ve bol nar ekşili nefis bir bostana salatası veya hafif bir haydari.
- Sıcak Lavaş: Yanına fırından taze çıkmış sıcacık bir lavaş koydun mu tamamdır!
Hem misafirinin damak tadını yakalarsın hem de gece rahat uyursunuz 🥗
Senin aklında etli bir şeyler mi var yoksa sebze ağırlıklı mı gitmek istersin?