Bugün arkadaşım gelecek ona kendim yemek yapmak istiyorum aklımda bir kaç bir şey var emin değilim kızlar ne pişireyim? Erkeklere de açık yapıyorum gerçekten görüşü olan yazsın bizde kalacak sabah kahvaltısını hallederim akşam ne yapayım yemek önerisi yapın arkadaşlar.
Mercimek köftesi seviyorsan olabilir. Veya fırın yemeği olsun diyorsan fırında patates yapabilirsin. Sana çok beğendiğim bir pilav tarifi vereyim. Başta normal sebzeli pirinç pilavı yapıyorsun. Şehriye koymamanı tavsiye ederim. Üzerine marketten paket fıstık al. Kabuksuz. Onu az yağda kavuruyorsun. Pilavın üstüne çok yakışıyor. Onun da üzerine tavuk göğsünü blenderdan geçirip baharatlarla harmanlıyorsun. Fıstığı ka vurduğun yağda pişiriyorsun. Ve bu da pilavın üzerine. Sonuç efsane gerçekten. Tavsiye ederim 😉😋
Ya ben et haşlama yapayım suyuylada pilav ya da şehriye çorbası yapayım diye düşündüm et suyuyla güzel oluyor ancak devamı yok ne yapsam başka diye düşündüm
Fıstığı ve tavuk göğsünü yemek yemeden hemen önce kavur. Sıcak servis edersen daha lezzetli oluyor. Bir de fıstığı kavururken sürekli karıştır azcıkta tuz at fıstık tuzsuzsa. Ama yakma çok çabuk kavruluyor gerçekten. Sonra onu kavurduğun tavada bırakınca yağda kendi kendine kavrulmaya devam ediyor. O yüzden ka vurduktan sonra hemen pilavın üzerine koyarsın. Sonra tavuğu pişirir onu da koyarsın. Afiyet olsun şimdiden😊
Yapabiliyorsan fajita wrap yapıp onları halka halka kestikten sonra güzel bir sunum yanına da dip soslar olabilir. ya da ramen yapabilirsin japon mutfağından. ya da paraya kıyıp 2 dilim dana antrikot alıp bir gece evvelden marine edip ters mühürleme dediğimiz teknikle 140 derece ye sıstılmış fansız fırında iç sıcaklığı 47 derece olana kadar pişirceksin. Daha sonra kızdırdığın döküm tavada üstünü ve altını 2 şer dakika mühürledinmi en kral restoranta taş çıkarırsın.
Ben kemiksiz pirzola yapmıştım. Kekik, isot, pul biber ve saf zeytin yağı ile bulayıp yine aynı yağ ile ısıttığım demir döküm tavada. Yanında bira da çok iyi gidiyor. Birde ekşi meze yaptım. Çubuk makarna da eşlik etti bu lezzetlere. Gerçi arkadaşa değil kendime yaptım. Canım kendim :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Spagetti haşla, sonra yağda çevir, biraz domates ya da domates salçası koy ama fazla koyma. Sonra güzel bir salata yap, marul, kırmızı lahana ve havuç rendesi... Birde dardenel ton balığı hal Makarna olduktan sonra az ılısın, ardından güzel bir ton balıklı makarna salatası yap diğerlerinide karıştırarak
Al bir tane süzme yoğurt kavur soğanı iyice kavrulduktan sonra azıcık pul biber at içine biraz daha karıştır sonra üç dört kaşık süzme yoğurt koy karıştır al ocaktan karıştırmaya devam et tuzunu at ye 🤪😅
Normal arki mi, aranizda bir seyler var mi ya da olasi mi? Normalse patates kofte bence de. Guzelce bir salata. Mis gibi cay. 😋Tatli yap yanina da. Boyle meyveleri dogra, uzerine krema puding falan, oyle bir tatli olur.
Ya o her şeyi yer hatta eminim zahmet etme diye uğraşacak ama bizde kalacağı için ya annem ya ben yapacağız ben yapmak istedim sadece öneri almak istedim teşekkürler
En İyi Cevaplar