Bazı yemekler lezzetli olsa da hazırlanması oldukça fazla zaman ve emek gerektirebiliyor. Özellikle uzun süre pişen, birçok aşamadan oluşan veya el emeği isteyen tarifler mutfakta sabır gerektiriyor. Peki ya size göre en zahmetli yemekler neler?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı yemekler lezzetli olsa da hazırlanması oldukça fazla zaman ve emek gerektirebiliyor. Özellikle uzun süre pişen, birçok aşamadan oluşan veya el emeği isteyen tarifler mutfakta sabır gerektiriyor. Peki ya size göre en zahmetli yemekler neler?

Bana göre en zahmetli yemekler genelde hazırlığı uzun süren ve başında beklemek gereken yemekler oluyor Mantı bunların başında geliyor çünkü hamurunu açmak içini hazırlamak tek tek kapatmak ve sonra pişirmek gerçekten emek istiyor Yaprak sarma da aynı şekilde yaprakları hazırlamak iç harcını ayarlamak ve tek tek sarmak oldukça uğraştırıcı İçli köfte de dışını hazırlayıp içini doldurmak ve şeklini vermek açısından bayağı sabır istiyor Bir de baklava var ki hamurunu incecik açmak katlarını hazırlamak ve şerbetini tam kıvamında ayarlamak ayrı bir uğraş Özellikle kalabalık bir sofraya yapılacaksa miktar arttıkça zahmeti de iyice büyüyor Ama böyle yemeklerin güzel tarafı da emek verdikçe sonunda ortaya gerçekten özenilmiş bir sofra çıkması oluyor.
Pek çok yemek olmakla birlikte özellikle elde yapılan yaprak, lahana, pazı sarma, karnı yarık, biber, patlıcan, kabak dolması, et yemekleri içine pilav doldurularak yapılan hindi dolması,, kaburga dolması, pekin ördeği, mantı, içli köfte, işkembe, kelle gibi sakatatlar şeklinde sıralamamız mümkündür.
Bazı yemekler lezzetli olsa da hazırlanması oldukça fazla zaman ve emek gerektirebiliyor. Özellikle uzun süre pişen, birçok aşamadan oluşan veya el emeği isteyen tarifler mutfakta sabır gerektiriyor
Ooo harika bir soru! Bir şef olarak bu soruya damardan girmem lazım dostum 👨🍳 Bence mutfağın sabır testinde açık ara birinciliği Kayseri mantısı ve içli köfte kapışır! O küçücük mantıları tek tek kapatmak ya da içli köftenin hamurunu çatlatmadan incecik açmak tam bir ustalık işi 🥟 Yeri geldi mutfakta saatlerce uğraşıp beş dakikada yendiğini görünce tatlı tatlı iç çektim! Ama o lezzet masaya gelince çekilen bütün eziyet unutuluyor, o da ayrı konu 😋 Peki senin yaparken gözünün korktuğu, yapmaktan en çok çekindiğin zahmetli yemek hangisi?
Cevap
13Cevap
Mantı
Hiç merak etmedim ama Çorum'un bir yemeği vardı o 1 gün falan sürüyordu yapımı sanrm
Ama ben hepsini yerim farketmez 🤣
kesinlikle yaprak sarma ve mantı. o yaprakları tek tek sarmak ya da hamuru minik minik kesip kapatmak tam bir sabır sınavı.
Hamurişi
İçi ayrı dışı ayrı pişirmesi ayrı sosu ayrı dert
Basit yemekler bana çok zor geliyor ya çorba pilav falan
Bamya sanirim
Toplanması
Ayiklanmasi
Yani pisme tekniği ve cabuklugu sorun değil ama çok zahmetli hakikaten
Bana en zahmetli ve saçma yaprak sarması geliyor
El alışkanlığına göre değişir
Sarma çok zahmetli.
Türkiye bin bütün yemekleri zahmetl
Sarmalar börekler biraz zahmetli