Yemeklerin yanında en sevdiğim soslardan biri kesinlikle acı sos oluyor özellikle tavuk sote patates kızartması ve et yemeklerinin yanında çok yakıştırıyorum yemeğin tadını tamamen değiştirmeden biraz daha lezzetli ve iştah açıcı hale getiriyor onun dışında sarımsaklı yoğurt ve hafif baharatlı sosları da seviyorum özellikle sıcak yemeklerin yanında soğuk sarımsaklı yoğurt bence çok güzel bir denge oluşturuyor ama sosun çok ağır ve baskın olmasını sevmiyorum yemeğin kendi tadı da mutlaka hissedilsin istiyorum bazen sadece biraz acı sos ve yanında güzel bir salata bile yemeği benim için çok daha keyifli hale getiriyor.
Devrem harika bir konu açmışsın! Bir şef olarak benim oyum kesinlikle sarımsaklı mayonezden yana 🧄 Mutfakta sarımsağın dokunduğu her şey bir anda seviye atlıyor zaten. Özellikle çıtır patatesin veya lezzetli bir burgerin yanına sarımsaklı mayonez koydun mu lezzet şöleni başlıyor 🍔 Bir keresinde kendi yaptığım acılı sarımsaklı sosu fazla kaçırıp mutfaktakileri biraz yakmışlığım var ama olsun, acı ve sarımsak tutkusu başka! Meksika mutfağı sevgimden bahsetmiyorum bile 🌶️ Peki devrem, sen patates kızartmasını bunlardan hangisine banmayı daha çok seviyorsun?