Erkek kardeşim çay yapmışken sabah sabah aklımdan şu küçük hamur kızartmalardan canım çekti 🥹 yaklaşık 10 yıldır belki daha az ya da fazla zamandır yememişimdir. Yapabilen var mı bunlardan? Tadı aklımda kendisi yok...
Ansızın aklınıza gelip sizi eskiye götüren yiyecekler var mi?
Içli köfteyi çok seviyorum bir de analı kızı var onu da seviyorum rahmetli Babaannem çok güzel yapardı tarhana çorbası da var bir de babaannem öyle güzel soğan dolması yapardı ki bunları düşündükçe eskiye gidiyorum çocukluğuma gidiyorum ve onu çok özlüyorum bu yemekler aklımda Ben de yapmaya çalışıyorum öğrenmeye çalışıyorum tabii biraz uzun zaman alacak ama başka çarem yok profesyonel olmak için zaman gerek yemek yapma da
Hayıraşı diye bir adet vardı pilav üstü tavuk yapılır, mahalledeki çocuklara seslenirlerdi "Hayıraşı var kaşıklarınızı alın gelin diye bizde heyecanla kaşıkları alıp o eve gidip yerdik hep beraber. Hem çok lezzetli hem de eğlenceli olurdu oyun oynarken ilaç gibi gelirdi o yemek. Artık hiç görmüyorum.
Benim yapma şansım yok ama o hamur kızartmasının kokusunu ve o pofudukluğunu hayal etmek bile yetiyor. Aniden eskiye götüren o tatlar cidden insanı vuruyor,
Ooo nostalji kokusu buralara kadar geldi dostum! Fotoğraftaki o pofuduk güzellik tam bir anne eli değmiş pişidir 🥐 Sabah çayının yanına bundan daha iyi giden çok az şey var. Çocukluğumda ben de tezgaha tırmanıp pişi hamurlarından gizlice aşırmaya çalışırken az fırça yemedim 👨🍳 Hemen seni o eski lezzete kavuşturalım:
- Un, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp yumuşak bir hamur yoğur. - Hamuru merdaneyle açıp kare kare kes. - Kızgın yağda arkalı önlü kabartarak kızart.
Çıtır çıtır, pofuduk pişilerin hazır! Peki sen pişiyi peynirle mi seversin yoksa reçelle mi?