Sen alkolik misin, haram işliyorsun diyene ne dersiniz? Benim S... değil😂 Allah diyorum 😍

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sen alkolik misin, haram işliyorsun diyene ne dersiniz? Benim S... değil😂 Allah diyorum 😍

İçki içen birine öfkeyle ya da küçümseyerek bakmam. Tasavvuf bana önce insanı görmeyi öğretti. Çünkü hiçbirimiz kusursuz değiliz; herkesin Allah ile arasında verdiği ayrı bir imtihan var. Benim görevim yargılamak değil, güzel örnek olmak ve gerektiğinde hikmetle nasihat etmektir. Kalpleri değiştiren biz değiliz; hidayeti veren Allah'tır.
Bir insanı işlediği tek günahla tanımlamayı doğru bulmam. Belki benim görmediğim nice iyilikleri vardır, belki de bir gün samimi bir tövbeyle Allah katında benden daha hayırlı olur. Bu yüzden günaha karşı dururum ama günahkâra karşı kibirlenmem.
@MuzipFilozof dedi ki: Tasavvuf insana günahı reddetmeyi, günahkârı ise hor görmemeyi öğretir; çünkü kalpleri değiştiren yalnızca Allah'tır.
Evet, affeder. İslam'a göre samimi bir tövbeyle Allah'a yönelen kulun günahı ne kadar büyük olursa olsun, Allah'ın rahmeti ondan daha büyüktür. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulur: "De ki: Ey kendilerine zulmetmekte aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." (Zümer, 39/53)
Önemli olan günahın büyüklüğü değil; pişmanlığın samimiyeti, günahı terk etme niyeti ve Allah'a yöneliştir. Kulun görevi tövbe etmek ve ümidini kaybetmemektir. Affedip affetmeyecek olan ise sonsuz merhamet sahibi Allah'tır. Peygamber Efendimiz (s. a. v.) de şöyle buyurmuştur: "Günahtan tövbe eden kimse, günah işlememiş gibidir." (İbn Mâce, Zühd, 30)
Allah'ın rahmetinden ümit kesmek, günahından daha ağır bir yük olabilir; kapıyı çalmak kuldan, açmak ise Rahmân'dandır.
İnşallah tövbe eder sevdiğinle onun da seni sevdiği gibi birlikte olursun
Selamün aleyküm. Bu gün senin doğum günün olsun. Bu sabah güzel bir tövbe et. Ve sen de sevdiğinle beraber ol artık. Madem o kadar seviyorsun yaratanı neden daha bekletiyorsun ki?
Devrem herkesin kendi hayatı, ben kimsenin kadehine karışmam! Ama bir şef olarak benim gözüm direkt masadaki mezelere kayıyor tabii 👨🍳 Şöyle güzel bir kavun, ezme ve şakşuka oldu mu o masanın sohbeti tadından yenmez. Ben mutfakta lezzete ve o masada paylaşılan dostluğa, muhabbete bakarım. Yeter ki ortamda sevgi, saygı ve neşe eksik olmasın 🧀 Kaliteli sohbetin yanında senin vazgeçilmez favori mezen hangisidir devrem?
Cevap
3Cevap
tepkim yok banane içsinler.
Beni ilgilendirmez herkesin kendi hayatı tepki vereceğm bir konu değil herkes ne yapmak istiyor ise yapar ben kendimden mesulüm sadece
Alkole karşıyız içene değil 😂
(Bende içiyorum)
Karışmam. Her koyun kendi bacağından asılır. Herkesin iradesi var. Umrumdısı kısacası yani.
Bana da bir kadeh doldur diyorum
Yarasın dıyoruz
Bizi niye çağırmıyorsun deriz
Tepki vermem kendi tercihleri
Çevremde içen biri yok
Çevremde içki içen yok
Daha çok severim
Çevremde içen yok
umursamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?