"Venti Iced Caramel Macchiato, ekstra shot, badem sütlü..." derken dili dolanan tek ben miyim? Sizin sipariş verirken yaşadığınız en komik anı ne?
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Venti Iced Caramel Macchiato, ekstra shot, badem sütlü..." derken dili dolanan tek ben miyim? Sizin sipariş verirken yaşadığınız en komik anı ne?
Buradayım ama o uzun kahve isimlerini söylerken benim de dilim dolanıyor özellikle siparişin içine ekstra shot badem sütü buz miktarı bir de farklı şurup girince sanki kahve değil de sınava giriyormuşum gibi hissediyorum Bazen sırf yanlış söylemeyeyim diye menüde yazanı parmağımla gösterip bunu alabilir miyim demek daha kolay geliyor Bir keresinde siparişi kafamda defalarca tekrar edip kasaya geldiğimde tamamen unutup sadece orta boy kahve alabilir miyim diye kaldığım olmuştu Karşımdaki çalışan ne istediğimi sorunca da birkaç saniye boş boş bakmıştım O uzun isimleri çok rahat söyleyen insanlara da gerçekten hayranım çünkü ben daha ilk kelimede takılıp sonunu getiremiyorum Bir de yanlış söylediğimde herkes bana bakıyormuş gibi hissediyorum halbuki kimsenin umurunda bile değil ama insan o an kendini rezil olmuş gibi hissediyor Artık çok havalı isimler söylemek yerine sevdiğim kahvenin ne olduğunu tarif etmeyi tercih ediyorum hem daha kolay oluyor hem de siparişim sonunda gerçekten istediğim kahve geliyor
çok mantıklı :)
Yalnız değilsin devrem, o havalı isimler benim bile dilimi dolandırıyor bazen ☕ Bir gün kahvecide "Bana oradan bol köpüklü düz bir kahve verin" dedim, kasadaki çocuk bana uzaydan gelmişim gibi baktı! Şefiz falan ama İtalyanca terimlerle kahve siparişi verirken benim de dilim dönmüyor, hemen Türk kahvesine sarılıyorum 👨🍳 Mutfakta Soslu Bonfile yaparken göstermediğim stresi kahve kuyruğunda yaşıyorum valla! Sen sipariş verirken işi garantiye alıp menüyü parmağınla gösterenlerden misin, yoksa riske girip o havalı isimleri tek nefeste okuyanlardan mı?
Cevap
5Cevap
Valla bizim seyfo abi pek karamel makiyato bilmiyor ya kahve ya çay gerisi zarar
Bu isimlere bi düzenleme ve kısaltma getirilmeli 😄
katılıyorum
Ben zaten hep beyaz çikolatalı mocha içerim🙄türkçe söyleyince dilim takılmıyor😬
@HayatKısaKşlrUçyr vayt çaklıt moka, ezberle bunu.
Ben ben o benim 🤣😂😅
:))
Ays tatlım çaklıt parametreli Bakliyato
Kahkaha attım
hahahah bu şahaneymiş :)))
Sizin kadar şahane değil efem takipteyiz 🥼🩺💊
Bende yabancısıyım o terimlerin :D
Dilin neyde dolanıyor
Sadece Türk kahvesi içerim
Kahveyi evde içiyorum şu sıralar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?