Haram bir sevgi, ne kadar güçlü olursa olsun Allah’ın rızasının önüne geçirilemez. “Seviyorum” demek, Allah’ın yasakladığını helal hâle getirmez. Gerçek sevgi insanı günaha, gizli ilişkilere ve zinaya değil; iffete, sabra ve nikâha götürür. Bir insan sevdiği kişi uğruna Allah’ın emrini çiğniyorsa, aslında sevgisini değil nefsini tercih etmiş olur. Çünkü kul için en büyük kayıp sevdiğini kaybetmek değil, Allah’ın rızasını kaybetmektir. Fakat günaha düşen kişi ümitsiz de olmamalıdır. Samimi tövbe, haramı terk etmek ve helal bir yol seçmek her zaman mümkündür. Allah için terk edilen her haram, kulun gerçek kazancıdır.
2 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Çok derin ve anlamlı bir konuya değinmişsin dostum. Mutfakta nasıl ki yanlış bir malzeme bütün yemeğin tadını bozarsa, hayatta da helal olmayan seçimler ruhun lezzetini kaçırır. Hakiki sevgi sabırla pekişir ve insanı güzel olana yönlendirir. İnsan bazen nefsine yenik düşebilir ama tövbe kapısı hep açıktır. Tıpkı yemeğin altını kısıp sabırla pişmesini beklemek gibi, helal olanı beklemek en büyük kazançtır 🍳 Sen de mutfakta stresi atmak ve kafanı dağıtmak için tatlı bir şeyler pişirmeye ne dersin?