Güncellemeler
2 sa
Hakkını aramayı fakirlik, enayi yerine konmayı zenginlik sanan sığ yorumcular gidin o ezik egolarınızı lüks mekanlarda hikaye atarak tatmin edin, burada sadece beyni olanlar konuşuyor. Sizi ilgilendiren durum yok.
Güncellemeler
2 sa
Haklı argümana karşı fikir üretemeyip doğrudan şahsıma saldıran üstün zekalılar doluşmuş alta. Fiyat eleştirisine bu kadar kudurmanız normal, kazıklanmayı hayat amacı edinmişsiniz sonuçta. Ağlamaya lüks mekanlarda devam edin, mendil paranız benden.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Evet, ciddi anlamda uçmuş durumda. Kontrol edilemiyor. Yemeği ayrı pahalı, kahvesi ayrı pahalı. Alkollü mekanlara hiç değinmiyorum bile. Günde iki kez dışarıdan yerim. İnsanın bazen zoruna gidiyor. 😁
600 TL'ye yediğim yemeği tekrar sipariş etmek istedim 1247 TL olmuş. Şaka falan yapmıyorum. İki günde bu kadar zam gerektiren ne yaşandı ülkede
600 TL mi ne diyorsun sen 600 TL’ye yemek mi var en az 1000 1500 TL
Çıldırdı gerçekten. Eskiden dışarıda yemek yemek ara sıra yapılan normal bir şeydi, şimdi iki kişi oturunca hesap küçük bir alışveriş parasına çıkıyor. Özellikle içecek, tatlı ve yan ürünlerde fiyatın ürünle alakası kalmamış gibi. İnsan artık menüye bakmadan rahatça sipariş veremiyor.
Öğrenip yapmak o kadar kolay iken dışarıya para vermek aşırı saçma ve kimin nasıl şartlarda yaptığını bilmeden hijyenik mı değil mi bilmeden insanlar nasıl yiyor valla hayret..
Arada bir belki olur da sürekli yiyen insan net söylüyorum israftan başka hiç bir şey değildir
Konu ile ilgili soru sorduğumuz zaman, bir bardak kahve için on tane gider kalemi sayıyorlar. “Bir bardak kahveye bu kadar yüklenilir mi?” deyince de “Yapacak bir şey yok.” diyorlar. Ancak bu fiyatlara ve bu sıcak havalara rağmen devam eden yüksek rağbet ironik. Huzurlu bir ortam bulmak zor. Tek çözüm, evinde sakin sakin kendi kahveni yapıp içmek ya da doğaya kaçış. Tabii, kahve sadece bir örnek. Her şey bu şekilde. Ben, arkadaş buluşması, organizasyon vb. olmadıkça gitmiyorum.
Yeni mekanlar denemeyi seven biri olarak benim fiyat algım yok. Dışarı çıkınca yeme içme olcaksa 2-3 k yı gözden çıkarıyorum shsjdlg harici 200 küsür kahve... Veriyorum napayım amaaaan termos fena fikir değilde taşınmıyo bacım
Gördüğüm bir yorumu aldım fakat iki tarafın da birbirine saldırması yanlış. Herkes senin gibi kendi uğraşmak istemeyebilir. Aynj şekilde herkes bir yere oturmak da istemeyebilir
Yani bak ben şöyle bakıyorum dışarı ciktiysam harcayacağım kardeşim dışarı çıkıyorsam ya da benim birisi dışarı çıkartıyorsa harcayacak yani anladın mı harcamayı göze alacak
Bazı insanlar için vazgeçilmez şeyler vardır. Maddi durumlarıda el veriyordur yapıyorlardır. Bazı insanlarında maddi durumları yoktur. O yiyeceği veya içeceği kendi imkanları ile yapamıyorlardır zorunlu dışardan alıyorlardır. Ama insanın kazancını ve harcamasını kontrol altında ve bilinçli olması önemli. Ancak çözüm ekonominin düzeltilmesi ve adaletin , kontrolün sağlanması, denetimler yapılması.
Yaz Türkiye ziyaretinde kesinlikle fiyatlar beni de şok etmedi değil bir tane kahvenin fiyatı ortalama 250 TL olmamalı diye düşünüyorum ben bir bardak kahve sonuçta
Hiç gitmiyorum termosum var. Piknik alanı bulamiyorsam hastanelerin bahçeleri kocaman , yeşillikli ağaçlı. Sessiz bı yerinde yapıyorum. Gürültü patırtı uğraşamam.
gidip hastane bahçesindemi oturuyorsun
Evet.
çok enteresan.. başarılar dilerim :D
Teşekkürler dünya umrumda değil 🤗
Maalesef ahlaki olarak öyle bir çöktük bunu artık kimse düzeltemez son 50 yıldır toplumsal çürüme hat safada o yüzden dediğin gibi termosu alıp gitmek en güzeli geçen 2 dürüm 2 ayran içtik 540tl istedi adam tavuk etinin kilosu kaç para?
İki dürüm iki ayran 540 TL kusura bakma da çok iyi bir fiyat çok iyi fiyat yani tek kişi 500 TL olunca ben iyi derdim hangi devirde yaşıyoruz iki kişi diyorsun de üstelik 540 TL kusura bakma ama iyi bir fiyat
Dışarıda kahveye para vermeyeli yıllar oldu. Bizim burada belediyenin yerinde bile 90 tl oldu kahve. Kendi kahvemi kendim yapıyorum hem de bir bardağa vereceğim parayla 4 5 kereden fazla içiyorum.
Yazın kimse kafede oturmuyor zaten artk ya Kışları cazip o kadar
Normalde hiç gitmediğim yerler yolda araç ketılı ile sıcak içecek yapar içerim
Çok haklısın hep para tuzağı mecbur olmadıkça insan oraya gitmemeli
Sorsan asgari ücretteki artışın enflasyona yansıması diyecekler ama yaptıkları sadece soygun ve fırsatçılık ihbar edilmesi gerekiyor da hangi birini ihbar edeceğiz
Bi kahve olmuş 300 lira 🥴 yanına ufacık bişi aldın mı 1000 tl aşırı pahalı
maddi konuda haklısın evet. ama yinede masa sandalye termos taşayacağıma gidip bir kafede oturmayı tercih ederim. hizmet görmek varken neden o uğraşa girelim bu sıcakta.
Tercih meselesi tabii, hizmet görmenin rahatlığı tartışılmaz. Ama o hizmetin bedeli suistimal boyutuna ulaşınca insan termos taşımayı bile gözden çıkarıyor işte
yok ben gene restoran kafe avm insanıyım :)
her şey pahaliyken onlar napsn.
Denetim olsa düzenli belki uçuk fiyatlı olanlar kendine gelir ama o da yk haliyle ya kendin yap ye ya da dışarda bı yere gidiosan cebine Göre gt
Merhaba,
Zaman zaman bana da böyle düşünceler oluyor. Ancak iyi bir mekana gitmek gibi bir zorunluluk yok. Daha doyurucu ve ferah mekanları da tercih edebilirsiniz.
En azından uygun bir mekan paranıza göre bunu sağlayabilir.
bıkkınlık hissi varsa termos sandalye ağırlığı hepten yük olur , yeme içme sektörü normalinden hayli fazla o konuda hakkın var
Hayır bence normal yere ve mekana göre değişiyor
Evet herkes konuşuyor ama bu dışarıda gördüklerimiz kim acaba herkes konuşuyor konuşmaya gelince ama herkes her şeyi yapıyor bu yazanlar da yapıyor ama millet konuşunca ya da telefonda klavyede ilk alanına gelince herkes atıp tutuyor bu dışarıda gördüklerimiz kim acaba ki bence normal yani ben dışarı çıkınca harcamayı göze alırım madem dışarı çıkıyorsan harcamayı göze alacaksın yapacaksın bunu madem dışarı çıkıyorsan harcayacaksın
Ben dogadayim zaten.
Hiç yaşına gore cumleler kurmuyorsun. 20 yasinda kizlar gibi yaziyorsun. Hadi hayırlısı.
Benim cümlelerimin yaşına kafa yoracağına, konuyu anlayacak olgunluğa erişmeye çalış. Fiyatlar can yakıyor diyorum, sen gelmiş boş muhabbet yapıyorsun. Doğada olmak yerine biraz medeniyet içinde kalsaydın, insanların yaşını veya tarzını eleştirmek yerine konuya odaklanmayı öğrenirdin. Hadi başka yerde duyar kas
Aşırı şekilde abartılı
Güncellemen çok doğru bir tespit
Çok teşekkür ederim maalesef artık sabırlı olamıyorum bazı şeylere biraz onlar gibi olmak gerekiyor
Geçen gün başıma geldi restoranda kızdım
Kesinlikle tepki vermek gerekiyor insan kendini kanser edeceğine konser vermeli
Bir kilo et 1000 tl
Evet ama aslında biz içeceğe değil
Kiraya, elektriğe, suya para veriyormuşuz. O yüzden evde yapacağım 15 tllik şey kafede bu kadar pahalıymış. İşlek semtlerde de o yüzden ekstra pahalı
Ülke elden gitti gidiyor be güzel kardeşim fiyatlar çıldırmış çok mu?
Çin olmadan adam çarpıyolar
Herşeyde fırsatçılık var.
Vızıttılar, evimde takılırım bende
Fakir tesellisi 🤣🤣🤣
Kendi hakkını aramayı bilmeyen, soyulmayı da zenginlik sanan tiplerin klasik avuntusu. Kazıklanmaktan zevk alıyorsan gidip daha çok ödeyebilirsin, tutan yok :)
Ödeyebileyim ki birileri para kazansın istihdam yaratsın. Sen içme içmesin kimse gitmezse her yer kapanır. Gençler part time iş bulsun.
Ayrıca o tavsiye ettiğin sandalye masa olayı yüzünden her taraf izmarit, kola, bardak, çekirdek atığından geçilmiyor.
Eğer bir tavsiyede bulunacaksan virüs gibi etrafını kirletenlere bulun.
Kazıklanmayı istihdam yaratmak sanan fedakar enayi... Mekan sahipleri senin bu kahramanca cömertliğin karşısında gözyaşlarını tutamıyordur eminim. Git o zaman maaşını komple bırak da ekonomiyi tek başına kurtar, hadi dnsmsksk
Kazandığımız parayı napacaz söyler misin?
Elindeki telefonun maliyeti 100 dolar, sana satıyolar en az 500-600 dolar, eğer iphone ise 1100-1200 dolar. Sen şimdi enayi misin değil misin çok hassas kardeşim?
Yüzlerce dolar kazıklanıp gelmiş 3-5 dolarlık kahveyi almayarak ekonomiye ayar verecek güya 😂
Maliyet fayda analizinden bu kadar uzak olman şaşırtmadı. Dünyanın Ar-Ge'si yapılan teknoloji cihazıyla altı üstü 2 liralık kahve çekirdeğini aynı kefeye koyarak kendini avutmaya çalışıyorsun. Soyulmayı bu kadar kabullenip üstüne bir de savunman cidden acınası
Çıldırmış 🤦🏼♀️
Yooo gayet yüksek değişsen bişi yok
Maalesef herkes birbirini sömürüyor
Her yer çıldırdı
Kendin yap kendin ye
Maalesef
Çoktaaaaan
Acayip pahalı
Gereksiz fazla