23 gü

Bu kadar kayıp, travma ve çaresizlikten sonra hayata nasıl yeniden tutunurum, siz olsanız ne yapardınız?

Arkadaşlar merhaba, nereden başlayacağımı bilmiyorum ama son zamanlarda artık tamamen hayata karşı kaygılı, umutsuz hissediyorum, için sıradan gelebilir ama benim artık omuzlarımda taşıyamadığım bir yük var. Ben çocukluğumdan bu yana yurtlarda büyüyüp itilip kakılmış, ailesi tarafından sokaklara atılmış bir kız çocuğu olarak büyüdüm, iyi de olsa kötü de olsa bu şekilde kendimi büyütmeyi başardım. Allaha şükür kötü yola düşmedim, kötü alışkanlığım yok. Hem manevi ailenin zorluğu hem de maddiyat olarak çok zorlandım. 15 yaşında babamı kaybettim, 18 yaşıma geldiğimde annemin kanser olduğunu öğrendim, üzerinden iki yıl geçti, dedemi kaybettim. Bu süre zarfında bir ilişkim vardı, o da beni hamile bırakıp zorla bebeğimi aldırınca iyice çöktüm, çocuktum, cahildim, zaten etrafımda kimse yok. Ben ne kadar çabalasam da bir yere kadar yetiyorum. Bu süre zarfında üniversite sınavını da aksattım hep, iki yıl, üç yıl eğitime de ara vermek için çalışmak zorunda kaldım çünkü bana bakacak hiç kimse yoktu, ikisini birden aynı anda yürütemedim diye bu süre zarfında çok kötü, art niyetli insanlarla mecburen karşılaştım, bir de bunlarla savaştım. Sonrasında kendime çekidüzen vereyim diye artık hayatımı düzene koyayım diye yurt dışına gideyim dedim, yaklaşık bir yıl kadar da yurt dışında yaşadım. Her şey çok güzel gidiyordu, düzenim vardı orada, yeni bir insanla tanıştım, o bana çok iyi gelmişti, halden anlıyordu, bana hem ana hem baba hem kardeş olmuştu sağ olsun. Yaklaşık bir hafta önce onu da kaybettim, kendisi vefat etti. Geçen hafta kız kardeşim kaza geçirdi ve her şey üst üste geldi. Şu an bunlar size anlattıklarımın yarısı bile değil, ben mi abartıyorum bilmiyorum ama artık hayat benim omuzlarıma çok ağır gelmeye başladı. Şu an ise tamamen her şeyi salmış durumdayım, ne yapacağımı bilmiyorum, hep dua ediyorum ama bir şey değişmiyor. Ben ne kadar çabalasam da normal bir insan gibi yaşamaya çalışsam da sanki üzerimde kötü bir enerji varmış gibi hissediyorum hem iş hem hayat her yönden. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Her yolu deneyip bu işin içinden çıkamadım, tabi insan bir yerde kader deyip geçiyor ama ben bu yükü kaldıramıyorum artık, bana ne önerirsiniz

Bu kadar kayıp, travma ve çaresizlikten sonra hayata nasıl yeniden tutunurum, siz olsanız ne yapardınız?