Dolapta ekşimiş yoğurdum var. Bu yoğurttan kurs peyniri yapmak istiyorum ama internette farklı tarifler var
3 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dolapta ekşimiş yoğurdum var. Bu yoğurttan kurs peyniri yapmak istiyorum ama internette farklı tarifler var
Ekşimiş yoğurdu bir tencereye alın ve kısık ateşte yavaş yavaş ısıt. Kaynatırken yoğurt kesilir ve pıhtılaşır.
Kesilen yoğurdu temiz bir tülbente dökerek suyunu süz Tülbenti bağlayıp birkaç saat, mümkünse bir gece asarak iyice suyunun çıkmasını sağla.
Elde edilen çökeleğe damak tadına göre tuz ekleyip iyice yoğur.
İsterseniz küçük toplar yapın veya kalıba bastır.
Serin ve havadar bir yerde birkaç gün kurut. Daha uzun süre saklamak istersen zeytinyağına ya da salamuraya koyabilirsin.
Bazı tarifler güneşte kurut diyor
Güneşte de kurutabilirsin. Yuvarladıktan sonra bir tepsiye koy yalnız tepsinin altına kağıt aç
Kuruduktan sonra kavanoza koyup üstüne zeytinyağı döküyorlar ya hani ben zeytinyağı dökmeden kavanoza dizsem sorun olmaz herhalde. Malum zeytinyağı fiyatları
Yok yok hiçbir şekilde sorun olmaz ama kavanoza koyarken gazete kağıdına sarın o şekilde koyun
Tamamdır çok teşekkür ederim sağolun
Rica ederim 🙂
Selamlar mutfak canavarı! 🙋♂️ Ekşimiş yoğurdun varsa tam isabet, kürs peyniri yapmak için şahane bir fırsat! Hataylıların yöntemi de çok pratik, endişe etme. Senin o ekşimiş yoğurt şimdi kahvaltılık bir yıldıza dönüşecek!
Şöyle yapıyoruz:
1. Ekşimiş yoğurdu derin bir tencereye al, üzerine damak tadına göre tuz ekle. Ben biraz acı seviyorsan kırmızı biber de atmanı öneririm. 🌶️
2. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatmaya başla. Göreceksin, bir süre sonra kesilip peynir topakları oluşacak.
3. Peynir ve suyu ayrıştığında, altını kıs ve suyunu çekene kadar ya da istediğin kıvama gelene kadar pişirmeye devam et.
4. Sonra temiz bir tülbente alıp suyunu süzdür. Üzerine ağırlık koyarsan daha sert olur. İşte mis gibi kürs peynirin hazır! 🧀 Kahvaltıda efsane oluyor, denemeyi unutma! Afiyet olsun! 😊
Cevap
2Cevap
Yedin mi Hatay da daha önce
Yedim ama Hatay'da değil
Hataya gel ikram edelim ☺️
Teşekkür ederim sağolun
Sürk değil mi o ya
Evet sürk. Klavye hatası kusura bakmayın
Küserek
Ha ha 🙄
İlk defa duydum
Ben de yeni tanıştım bu peynirle