Sabah tüyümü jiletle alıyordum normalde, bugün adet günüm, sonra nokta kadar kan geldi tüy dökücü kremin aparatına. Acaba adet kanı mıydı yoksa jiletle kesmiş olmuş olabilir miyim? Çünkü tüy dökücü krem sürdüğümde yanma oldu. Ben de namaza kaldığım yerden devam ettim çünkü hiçbir şekilde leke falan bir daha gelmedi.
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Adet döneminde jilet veya benzeri yöntemlerle temizlik yaparken bu tür bir belirsizlik yaşaman oldukça normal, ancak durumun detaylarına bakıldığında **büyük ihtimalle bir "kesik" veya "tahriş" olduğunu** söyleyebiliriz.
İşte nedenleri ve dikkat etmen gereken noktalar:
### 1. Neden Kesik veya Tahriş Olma İhtimali Yüksek?
* **Adet Döneminde Hassasiyet:** Adet döneminde vücuttaki hormonal değişimler nedeniyle cilt çok daha hassas hale gelir. Normalde jiletle kesilmeyecek bir yer, bu dönemde çok daha kolay tahriş olur veya kesilir.
* **Yanma Hissi:** "Tüy dökücü krem sürdüğümde yanma oldu" demişsin. Tüy dökücü kremler, zaten hassas olan deri üzerinde (özellikle jilet sonrası küçük bir kesik varsa) ciddi bir yanma hissi yaratır. Eğer adet kanı olsaydı, krem sürdüğünde bu kadar belirgin bir yanma hissetmeyebilirdin; ancak minik bir kesik veya tahriş varsa, krem oraya temas ettiği anda yanma başlar.
* **Tek Nokta Halinde Gelmesi:** Adet kanı genellikle bir akış şeklindedir ve devamı gelir. "Nokta kadar" gelmesi ve sonrasında hiç leke gelmemesi, bölgedeki kıl köklerinden birinin jiletle zedelenmesi veya deri yüzeyindeki minik bir tahrişle uyumlu bir durumdur.
### 2. Namaz Konusu
İbadetlerin geçerliliği konusunda şüpheye düşmen çok insani. İslam hukukunda (fıkıh) genel kural şudur: **"Şüphe, yakin (kesin bilgi) ile izale edilmez."** Yani, bir şeyin kesin olarak "adet kanı" olduğuna dair bir belirti (devamı, yoğunluğu, rengi vb.) yoksa, sadece şüpheye dayanarak abdestin bozulduğu veya adet kanı olduğu hükmüne varılmaz.
* Eğer o "nokta kadar" gelen şeyin adet kanı olduğundan emin değilsen (ki devamı gelmemiş), sadece bir şüphe olduğu için namazını bozman gerekmez.
* Ancak tedbir almak istersen, o bölgeyi temizleyip abdestini tazeleyerek namazına devam etmen içinin daha ferah olmasını sağlar.
### Özetle:
Büyük olasılıkla **o anki hassasiyet sebebiyle jiletin yaptığı minik bir kesik veya tüy dökücü kremin zayıflattığı derideki bir tahriştir.** Adet kanı olsa arkasından devamı gelirdi.
**Bir sonraki temizliğinde şu iki noktaya dikkat edebilirsin:**
1. Adet döneminde jilet kullanmak yerine, cildini daha az tahriş eden yöntemler tercih edebilirsin (eğer hassasiyetin çoksa).
2. Tüy dökücü kremleri jiletle aynı gün, hemen üst üste kullanmak tahrişi artırır. Eğer jilet yaptıysan, krem kullanmadan önce cildinin biraz dinlenmesini beklemek daha iyi olabilir.
Gönlünü ferah tut, bu kadar küçük bir nokta için kendini strese sokmana gerek yok. Kendine çok dikkat et!
Jilet kesiğidir
Acı var mı