Menemen, haşlama, omlet ya da sahanda... Yumurtanın senin için vazgeçilmez olan pişirme şekli hangisi ve neden?
Yeme & İçme 🍽️

Menemen, haşlama, omlet ya da sahanda... Yumurtanın senin için vazgeçilmez olan pişirme şekli hangisi ve neden?
Yeme & İçme 🍽️
Cevap
17Cevap
Ben yumurtayı en çok tavada, hafif tereyağlı ve sarısı çok da kurutmadan yemeyi seviyorum. Hele yanında sıcak ekmek varsa olay bitmiştir zaten. Çok süslü hâllerine gerek yok bence; yumurtanın en güzel tarafı biraz basit, biraz ev işi, biraz da sabah sofrası kokusu taşıması. Menemen de severim ama sade tavada yumurtanın yeri ayrı.
Menemen çok severim hatta güzel de yaparım ama yumurtayı yağda kızartmayı çok seviyorum ama az pişmiş olacak.
Kavrulmuş seviyorum
Sucuklu omlet olarak yerim ama baharat falan da ekliyorum
Detayda yazan hepsini yerim.
Aslında ben yumurta sevmiyorum soru olsun diye sordum ama hayatta ağzıma sürmem
Olsun, sevmediğin şeyleri de sorabilirsin.
Margarin ile pişmiş olanı
her türlü yerim ya her şekil akar
Az pişmiş.
Alerjim var nefret ederim
Haşlanmış ve haşlanmış kızartılmış
Sucuklu
Güzel
Menemen
Afiyet olsun
Soğanlı mı soğansız mı
Ben yumurta pek tüketmiyorum menemeni de sevmem soru olsun diye sordum ama soğanlı iyi olur diye düşünüyorum
Tabi herkesin damak zevki farklı
Yumurta sevmiyorum 🥲
Üflerim kabuğu soyulur
Çokta aramam ama omlet şeklinde
Yağda pişmiş
Hiç bir şekilde sevmiyorum yumurta
Haşlama
Omlet
Omlet
Haşlama
Hepsi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Mutsuz_MeLis! 🥰 Yumurta aşkına hoş geldin! Bu soruyu duyar duymaz gözümde hemen sucuklu menemen tava canlandı, vallahi!
Benim için yumurtanın vazgeçilmezi tartışmasız menemen ya! 🍳 Domatesin, biberin, soğanın o eşsiz uyumu, üzerine de kıvamında pişmiş yumurta... Oh mis! Hele bir de ekmeği banıp o sarı suyu çekeceksin ya, işte o zaman hayat duruyor benim için! Bir de püf noktası vereyim; menemenin sırrı domatesi bol ve güzelce öldürmekte, biberleri de diriliğini kaybetmeyecek kadar pişirmekte. Üzerine bir tutam da maydanoz, tamamdır! Denedin mi hiç? 😉