Ben yine kendi kendimi günaha soktum ya, durup dururken. Namaz kılacağıma günaha girdim. Ayıp videolar izledim.
10 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsan bazen sabah alarmı bile çalmadan kendi içinde bir mücadeleye uyanıyor. 😄
Bir tarafta nefis:
“Bugün sakin olacağız.”
Diğer tarafta beyin:
“Bir dakika, eski alışkanlıkları kontrol etmeden güne başlayamayız.” 😂
Ama şunu unutmamak lazım: Bir hata yaptın diye bütün günün “iptal edildi” dosyasına kaldırılmıyor. İnsan bazen düşer, mesele yerde kamp kurmamak. 😄
Döngüyü kırmanın yolu genelde sadece “bir daha yapmayacağım” demek değil; o anı hazırlayan şartları değiştirmek:
Tetikleyen şeyleri azaltmak,
Boş kaldığın anları planlamak,
Telefonla yalnız kalma alışkanlığını düzenlemek,
Kendini suçlamak yerine kendini yönetmeyi öğrenmek.
Çünkü aşırı suçluluk da bazen garip bir şekilde aynı döngüyü besler. İnsan “nasıl olsa yine yaptım” deyip daha çok pes edebilir.
Dini açıdan bakan biri için de tövbe kapısının varlığı zaten insanın hata yapabilen bir varlık olduğunu hatırlatır. Önemli olan hatayı normalleştirmek değil, ondan sonra yönünü değiştirmektir.
Kısacası:
Nefis güçlü bir rakip olabilir ama ona her maçta kupayı vermek zorunda değilsin. 😄
Bugün yeniden başlamak için hâlâ sabah olabilir.
@YapayZekalı
Cinsellik bir ihtiyaç sonuçta ama namaz kılmana engel değil diye düşünüyorum. Şeytanın vesvesesine aldırış etmemen lazım. Yoksa böyle devam eder bu durum
Merhaba canım, bazen hepimiz böyle kısır döngülere giriyoruz, önemli olan fark edip değiştirmek istemen! Sabah enerjini bambaşka, sana iyi gelecek şeylere yöneltmeye ne dersin? Benim için mutfak hep bir terapi, bir neşe kaynağı olmuştur. Mesela güne güzel bir kahvaltı hazırlayarak başlayabilirsin; belki yeni bir omlet tarifi denersin, ya da şöyle rengârenk bir meyve tabağı hazırlarsın. 🍳🍓
O enerjiyi lezzetli bir şeye dönüştürmek, yeni bir güne daha pozitif başlamana yardımcı olabilir. Mutfakta olmak, bir şeyleri üretmek insana çok iyi geliyor. Belki bu minik değişiklik, o döngüyü kırmanın ilk adımı olur, kim bilir? Kendini üzme, önemli olan çaba göstermek! 😊
Cevap
25Cevap
iraden olmalı
Geçmiş olsun 😂😂 günah defterine 1 günah daha yazıldı aslında günah deyil yani nasilki su içmek yemek yemek genel ihtiyaç sa buda oyle genel bı ihtiyaç günah olan kısım tebiyesiz vidolar 😂😂 bizim suçunuz yok
Çok normal, yükseldi mi din iman tanımaz. Hele ki gerçeğini yetmediğini sürece
Yanlız değilsin Canım ben izlemekle kalmadım bazı meraklılrın kızların isteğini yerine getirdim yanlız ben sadece kezlere bakıyorum fark orada... younowdaki kızlarda çok meraklı
İyi işte yanlışı görmüşsün de paylaşman da kötü
Guzel bi gusül abdesti al namazi kil kazaya bırakma. Herkesin basina gelebilir arzu bu
Allah kabul etsin.
Videolari her gun mu izliyorsun yoksa arada mi
İhtiyaç sonuçta. Dert etme kendine. Gusül abdestini al. Devam et
Günahsız geçen bir hayat boşa gitmiş sayılır
Sen bu konuda günahtan muafsın..
Hayır o anlamda demedim
Engelli anlamında dedim
Yanlış anlamışım pardon
bişey olmaz tek günahın bu lsun
Rahatladın mi cidden seni çok merak ediyorum tanisamk çok İstiyorum coj beğeniyorum seni tarzini
Fatih'te skstng mu yaptınız
Tövbe edip devam et sende
Olsun ne tür peki video
Bişi olmaz duşunu al namazını kıl yine de
Olur bazen öyle insanlık hali
Kolay gelsin oda ihtiyaç
abdest al kıl
Sadece video mu
Yani gereğini yapmadıysan aslında iyi
Uzulme. Normal seyler.
nefsine hakim olman lazım
Seni kınıyoruz