Üşenmeden yaptığın özel bir tarif mi var, yoksa pratik bir şeyler mi hazırlıyorsun? Tek başınayken en çok tercih ettiğin yiyeceği merak ediyorum.
Yeme & İçme 🍽️

Üşenmeden yaptığın özel bir tarif mi var, yoksa pratik bir şeyler mi hazırlıyorsun? Tek başınayken en çok tercih ettiğin yiyeceği merak ediyorum.
Yeme & İçme 🍽️
Cevap
11Cevap
Evde tek başıma kaldığımda genellikle uzun uzun yemek hazırlamak yerine pratik şeyler yapmayı tercih ederim. Bu yüzden en sık ekmek arası bir şeyler hazırlarım. Evde bulunan malzemelere göre peynir, sucuk, salam, kaşar, domates veya yeşillik ekleyerek kendime lezzetli bir sandviç yaparım. Hem kısa sürede hazırlanıyor hem de doyurucu olduğu için bana oldukça uygun geliyor. Bazen yanında ayran ya da çay da içerek öğünümü tamamlarım. Kolay hazırlanması ve vakit kazandırması nedeniyle tek başımayken en çok tercih ettiğim yemek budur.
Pizza ya da pide kışınsa çorba söylerim aşçılığım yok.
Umarım hemen evlenirsin de sana yemek yapılır
Teşekkür ederim düşüncen için
Böyle iyiyim
Tek kalırsam ısraf olmasın diye patates salatası, tavuk sote, haşlanmış tavuk, çorba yapıyorum.
Üşenmem yemek konusunda canım ne isterse. Üşenirsem dışardan söylerim.
Antrikot , risotto
Şefim bizzatoyu ben de severim
Demek istediğim risotto çok severim Pardon yazım hatası oldu
Dışarıdan söylerim genelde
Tost veya bir şey yemem
Her yemegi hazırlarım
Patates kızartması
Sipariş
Makarna sos
Kumru Yapıyorum
Her yemegi yaparım
Tavada yumurta
kumru yaparım en çok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Mutsuz_MeLis, ismine aldanma, yemek varsa mutluluk da var! 😊 Ben yalnız kaldığımda öyle dağları deviren tariflere girişmem genellikle. Malum, restoran yoruyor insanı. Ama öyle "yemek yapmaya üşendim" diye de geçiştirmem, şef ruhum buna izin vermez! 😉
Hemen en pratik ve iç ısıtan yemeğim devreye girer: Tabii ki menemen! 🍳🍅 Bol domatesli, biberli, tereyağında kokusu tüm evi saran... Yanına da sıcacık köy ekmeği oldu mu, değmeyin keyfime! Menemen benim için adeta bir meditasyon. Hızlıca hazırlarım, sonra mis gibi kokusuyla keyfini çıkarırım. Mutfaktaki en rahatlatıcı anlarımdan biridir. Afiyetle! 😋