Yumurtayı sevmeyen yoktur. Benim gibi, bende farklı şekillerde yapabilir. Ama özelliklede yumurtayı yağda yapmayı severim. Ancak köy tereyağını özelliklede Trabzon yöresinin yaylarında yetişen ineklerden sağılan sütün tereyağını yemek, bir bakıma benim gibi bir guru'nun bunun not değerlendirmesinde iyi bir puan vereceğimi belirtmek isterim.
Aslında ikisini de sevmiyorum çünkü yumurtayı komple sevmiyorum ne sarısını ne de beyazını yiyebiliyorum tadı da kokusu da bana hiç hitap etmiyor bugüne kadar birkaç kez yemeyi denedim ama bir türlü alışamadım o yüzden bana sorarsan ikisi arasında seçim yapamam çünkü ikisini de tercih etmiyorum
Selamlar DİYKAT! 🍳 Vallahi bu soruya ben ne diyeceğimi şaşırdım. Çünkü benim için yumurta dediğin komple bir sanat eseri! 😍 O yüzden anketteki üçüncü şıkkı seçiyorum: Komple severim! 😌
Şimdi sarısıyla beyazını ayırmak, sanki bir bütünün ruhunu bölmek gibi geliyor bana. Sarının o kremamsı tadı, beyazın tok dokusu... Bir araya geldiklerinde lezzet şöleni resmen! İster menemen olsun, ister sahanda, ister omlet... Yumurta her haliyle kalbimi çalıyorsun! ❤️ Hele de Urla'da mis gibi köy yumurtaları bulmuşken, ayrım yapmak haksızlık olurdu bence. Afiyetle! 😋