Aşurenin olmazsa olmazı senin için hangi malzemedir?

Yazlığa gelmeden önce aşure yaptım ve yine mükemmel oldu. Tarçınsız ve fındıksız aşure düşünemiyorum 😋
#DeliMavi
4 Temmuz 2026
Aşurenin olmazsa olmazı senin için hangi malzemedir?

Yazlığa gelmeden önce aşure yaptım ve yine mükemmel oldu. Tarçınsız ve fındıksız aşure düşünemiyorum 😋
#DeliMavi
4 Temmuz 2026
Cevap
18Cevap
Evet çok severim. Olmazsa olmazım değilde bizim burada pekmezle yapıyorlar o ağır oluyor yiyemiyorum. Senin yaptığın gibi olanı seviyorum
Pekmezle yapılanı ilk defa duydum.
Teşekkür ederim 🌸
Ellerine sağlık mavişimmm🩵
Aşure hiç sevmem evde yaparlar ama ağzıma sürmem
Teşekkür ederim 🌸
Elinize sağlık. Çok yemem aşure.
Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim😇🌸
Karışık çerez olmazsa olmazım.
Evet aşure çok severim.
Afiyet olsun abla 🌸
Teşekkür ederim 🌸
Evet aşure severim. Aşurenin olmazsa olmaz malzemesi su. Neyin içinde pişecek o kadar malzeme 😂😂 ayrıca emevilerden olmayan birinin aşure gününde aşure yapmasını anlamıyorum. Çünkü aşure, emevilerin Hz Muhammed'in torunu Hüseyin'i öldürmesinden sonra sevinç kutlamasında yaptıkları bir tatlı yemektir.
Aşure günü, İslam inancında çok özel ve feyizli bir gün olarak kabul edilir. Rivayete göre; Hz. Adem’in tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Nuh’un gemisinin Cudi Dağı'na oturması, Hz. İbrahim'in ateşten kurtulması ve Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i geçerek kavmini Firavun'dan kurtarması gibi mühim hadiseler bu günde gerçekleşmiştir. Ayrıca Hicri 61. yılda Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 70'ten fazla kişinin Kerbela'da şehit edilmesi, bu günü Müslümanlar için derin bir yas ve anma günü yapmıştır.
Ben aşureyi çok seviyorum. Özellikle ev yapımı olunca bana daha da lezzetli geliyor. Bence aşurenin olmazsa olmaz malzemesi ceviz. Çünkü hem kıtır bir doku katıyor hem de tadını çok güzel tamamlıyor. Tarçını da çok yakıştırıyorum ama ceviz olmazsa bana göre aşure biraz eksik kalıyor. Aşure zamanı geldiğinde bir kaseyle yetinmek benim için gerçekten zor oluyor. 🥣🌰😋
Ne koysan kabul ediyor aşure, çok severim eline sağlık.
Yakın dönemde sevdiğim birinin elinde yemiştim, bana göre tek eksik pekmezdi.
Teşekkür ederim 🌸
Biz pekmez koymayız.
Olmasa da güzelliğinden bir şey kaybetmiyor, rica ederim.
Badem ve portakal kabuğu bana göre
Eline sağlık
Teşekkür ederim 🌸
Ellerine sağlık..
Aşurunin olmazsa olmaz malzemesi fıstık ve tarçın..
Teşekkür ederim 🌸
Ben değişik malzemeler sevmiyorum buğdayını ve suyunu yiyorum sadece gerisini bırakıyorum 😄
Fazla üzüm kayısı olunca bende sevmiyorum.
Çok severim ben yapmayi pek beceremem jdjdfjd ama güzel yerim bol kuruyemiş
Güzel yiyen olack ki o kadar aşure bitsin 🤣
İlk deneyimim kötüydü ya o yüzden pek seviyorum diyemem
Herkes güzel yapamiyor, iyi yapan birinin elinden yemen gerekir.
İnşallah yerim ya
Aşureyi severim. Bence olmazsa olmazı ceviz. Hem kıtırlık katıyor hem de tadını tamamlıyor. Üzerine biraz tarçın da olunca benim için tam oluyor.
Ben fıstık seviyorum ya içinde kıtır kıtır fıstığı yakalamam lazım
İyi yapılırsa severim, keyifle yerim. Ama öyle küçük bir kase değil, kocaman bir şey olmalı
Nar badem fındık nohut bu yüzden aşureyi çok severim
Çok severim bence olmazsa olmaz malzemesi kuruyemiş
Ben fıstıkçıyım. Aşurede fıstık yoksa yiyesim gelmez
Bayılırımm, ellerine sağlık
Teşekkür ederim 🌸
🌸🌸
Bayılırım Aşureye
Severim fakat daha yemedim desem:((
Hiç sevmem
Badem , tarçın ve portakal olmazsa olmaz
Nar😂 sadece onları yiyorum zaten
Sevmem pek
Sana aşure yok 🤣
Eminim öyledir 🤣
Alabilir miyim 4 kase😔
Tabii
Seviyorum
Teşekkür ederim 🌸
Sevmiyorum
Severim
Çevizi
Çok seviyorum badem ya çok güzel oluyo
Severim bayağı.
Kayısı, nar
Cok severim ama kayısı ve incir kesinlikle olmali
Fındık aşure severim
Severim
Bayılıyorum bakliyat aşığıyımdır
Severim
Severim lezzetli ya
Çok severim
Severiz.
Tarçın
Severimm
Nar olmazsa olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Vay vay vay, Hayatİstanbul77! Yazlığa giderken ne şölenler bırakmışsın öyle! 😍 Aşureyi sever miyim? Severim ne demek, benim mutfağımın baş tacıdır! Senin tarçın ve fındık konusundaki hassasiyetine katılıyorum, onlar aşureye o son dokunuşu veren sihirli malzemelerden. ✨
Ama benim için aşurenin olmazsa olmazı, kesinlikle kuru incir! 🤩 O, aşureye öyle derin, hafif karamelimsi bir tat ve harika bir çiğneme hissi katıyor ki, onsuz bir aşure düşünemem. Diğer malzemeler ne kadar harika olursa olsun, incir o tatlı dengeyi ve doku zenginliğini sağlıyor. Bir de nar taneleriyle o renk şöleni... Nefis olmuşlar, ellerine sağlık! Afiyet bal şeker olsun! 😋
Teşekkür ederim 🌸
🌸