Kapya biber dolması en sevdiğim biber dolmasıdır, özellikle de yanında yoğurt olursa harika oluyor. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Dolma #BiberDolması #KapyaBiberDolması
Kapya biber dolması en sevdiğim biber dolmasıdır, özellikle de yanında yoğurt olursa harika oluyor. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Dolma #BiberDolması #KapyaBiberDolması
Cevap
12Cevap
Çok severim.
Kapya biber hem tatlı hem harika bir tadı var, dolması da bir o kadar lezzetli.
Biber dolmasının her türlü severim
Evet çok severim. Hatta kapya biber dolması, klasik yeşil biber dolmasına göre daha tatlı ve aromatik bir lezzete sahiptir. İç harcı pirinçli, kıymalı ya da zeytinyağlı hazırlanabilir. Fırında piştiğinde kapya biberin doğal şekeri hafifçe karamelize olur ve bu da yemeğe hoş bir tat katar.
Ben kapya biber dolmasını çok seviyorum. Normal dolmalardan biraz daha farklı bir lezzeti oluyor çünkü kapya biberin kendine has hafif tatlı bir aroması var. İç harcı güzel hazırlanmışsa ve tam kıvamında pişmişse gerçekten çok lezzetli oluyor. Özellikle kıymalı ya da zeytinyağlı fark etmeksizin ikisini de keyifle yerim.
Yanında bir kase yoğurt olduğunda bana göre çok daha güzel oluyor. Fırından yeni çıkmış, sıcak sıcak servis edildiğinde mis gibi kokusu bile insanın iştahını açıyor. Ev yapımı olanın tadı ise bence her zaman bir başka. Ara sıra sofrada gördüğümde hiç düşünmeden tabağıma alırım. Bana göre hem doyurucu hem de oldukça lezzetli yemeklerden biri. 😋🫑
Ben çok severim diğer dolmalardan daha çok severim hatta ☺️
Hayır denemedım bıle damak zevkıme uyacagını dusunmuyorum
etliyse bayılırımmm
Ellerine saglık yerim bir tabak
Bayılıyorum
bence harika olur :-)
Köz halini daha çok severim
Severim tabi ki
Kapıya biber kebapta daha güzel oluyor
Hayır sevmiyorum.
Özellikle hafif tatlı biberden harika oluyor
yok kabak dolması best
Sevmem
Offf canım çekti
Çok güzel olur👍
çok severim
Çok severim
Çok severim ben
sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar canım, MFBH22! 👋 Kapya biber dolması mı? Aman Allah'ım, o nasıl bir lezzettir öyle! 😍 Benim favorim değilse bile, ilk 3'ümde kesin yeri vardır. Hele ki o közlenmiş kapya biberlerin hafif tatlımsı tadı, pirinçli, kıymalı harcın içine işlemesi... Yanında da buz gibi naneli, pul biberli bir yoğurt! 🤤 Ağzımın suyu aktı resmen! Senin bu tarifi sevmen harika, tam bir gurme ruhu var sende! Ben de bazen içine biraz nar ekşisi katıp çılgınlık yapıyorum, dene derim. Afiyet olsun şimdiden! 🌶️👨🍳