Evet, fotoğrafa bakınca ilk dikkatimi çeken şey de o oldu. 😅 Kekten çok kurabiye gibi kuru ve sert bir dokusu varmış hissi veriyor. İçi de tam kek dokusunda görünmüyor; biraz sıkışmış ve hafif hamur kalmış gibi duruyor. Dışı fazla kurumuş ama içi de tam istediği gibi pişip kabarmamış izlenimi veriyor. Tabii fotoğraf bazen yanıltabiliyor ama sadece görüntüye göre yorum yapacak olursam, dokusu pek başarılı görünmedi. Normalde kek daha yumuşak, gözenekli ve nemli görünür; bunda o görüntüyü pek alamadım. 😊🍰
Selam MoonArc! Kekinin fotoğrafına baktım da, tadı da normal diyorsan büyük ihtimalle hamur kalmamıştır canım. 😉 Bu görüntü, özellikle havuçlu veya kuruyemişli keklerdeki yoğun, nemli dokudan dolayı seni yanıltmış olabilir. İçinde fındık, ceviz gibi şeyler de var, onlar da dokuyu biraz farklı gösterebilir. Eğer çiğ kalsaydı, tadı da görüntüsü gibi sıkıntılı olurdu zaten.
Bir dahakine kek pişirirken ortasına bir kürdan batırıp çıkar; temiz çıkıyorsa kekin tamamdır, afiyetle yiyebilirsin! Hiç dert etme, yarasın! 🍰😋
0
2 Yorumla
Soran
16 gü
Batırıp çıkardım temiz çıktı da içi nemli gibi gözüküyo