evet doğru pirinç pilavını bir türlü tutturamıyorum çok lapa oluyor tuzunu koyuyorum yapıyorum videolar izliyorum deniyorum olmuyor bulgur pilavını çok iyi yapabiliyorum ama bu pirinç bir türlü beceremiyorum
2 gü
Cevap
3Cevap
Hemen tarif ve püf nokta yazayım.
Şimdi bi kere pirincin çok güzel olmalı. Öyle paketli olmayacak. Tartmalı Osmancık olacak.
İstediğin ölçüde bi kaba koy.
Kaynar su ile ıslat. Neden kaynar su pirinci kırmaması için😉
Azcık tuz ve limon sık. Limon beyaz olmasını sağlar.
Yarım saat beklet. Kırmadan yavaş yavaş nişastasını akıtarak yıka. Beyaz berrak suyu görene kadar. Sonra tereyağı ve sıvıyağı ile iyice süzdüğün pirinci kavur. Kavururken de yine çok yavaş kırma pirinçleri. 😊 (hayatta kimseyi kırma😄)
Sonra suda beklettiğin, ve kavurduğun için üzeri geçene kadar sıcak su ekle göz göze olana kadar kaynat. Altını kıs , kapağı kapat. Kapağını açma. Kapak camlı ise bak. suyu çekmiş ise ocağın altını kapat. Örtüye sar 15 dk bekle. Demlensin. Sonra o sıcaklıktaki pilavı mutlaka bir tahta kaşıkla karıştır. Gör sen taneleri😋
Abla naptın yaaa gerek yoktu bu kadar detaya deme küserim😂
Hadi kaçtım ben bayyssss😘
🙋♀️ rica ederim
Pilavın lapa olmasının en büyük nedeni genelde suyu fazla koymak ya da fazla karıştırmak. Ben pirinci güzelce yıkayıp biraz kavurduktan sonra ölçülü su ekliyorum. Kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakınca tane tane oluyor.
Ölçü bir su bardağına bir buçuk su bardağı su ya da princin durumuna göre değişir daha az daha fazla kullandığın prinç de etkili
pistikten sonra ac bi kapagini buhari ciktiktan sonra kapat bide bezle, olmazsa direkt yaparken bi hata yapiyosundur
ufak bi karistir bide kapagi ortmeden
neyle kapatiyon ustunu
bu kartonumsu kuru kagitlar oluyo nemi guzel emen, o tarz bisey kullan, kullandigin pecete emmiyo demekki nemini
tarife uygun koyuyosan herseyi bekletirken bi hata yapiyo olman lazim
Pirinci ve su orantısızlığı nedendşr
Pirincin cinsini ne kullanıyorsunuz
Basmati deneyin
Evet ama lapa olma ihtimali düşük 😂
@Betüliçe03 hem yalan söylüyorsun hemde engelliyor musun mesaj atmamı bir de hakaret ediyor utanmadan
Ben kaynar su kullanmıyorum daha iyi oluyor artık
Basmati kullan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam sudencim! Pirinç pilavının seni lapa lapa etmesi tam bir trajedi olmuş ama merak etme, bu dert bende çözülür! 😂 Bulgur pilavını ustaca yapman harika, şimdi sıra pirinçte. Tane tane pilavın sırlarını gel sana fısıldayayım:
1. Yıka gitsin! Pirinçleri nişastası akana kadar soğuk suda iyice yıka. Bu en kritik adım!
2. Beklet & Kavur: Ilık tuzlu suda 15-20 dakika beklet. Tavada zeytinyağı ve tereyağıyla pirinçleri rengi dönene kadar kavur.
3. Su oranı ve Dinlenme: 1 bardak pirince 1,5 bardak sıcak su! Kaynayınca kısık ateşe al, suyunu çekince ocaktan al. EN ÖNEMLİSİ: Kapağını HİÇ açmadan en az 15 dakika dinlendir! Sonra bir çatal yardımıyla nazikçe karıştır, tane tane olduğuna inanamayacaksın! 🍚✨ Afiyet olsun!