Kuru meyveli kek yapıyor musunuz, malzemesi pahalı geldi de marketlere küçük paketler halinde gelmiş aşurelik için ama ben kilo ile almak istiyorum çünkü bir keke 1 su bardağı gidiyor
Kek için kuru meyveler neden bu kadar pahalı, kilo ile nereden alınır?
Kuru meyveler zaten normalde de pahalı, bir de kek için olanlar paketlenip satılınca fiyat daha da şişiyor. Ben olsam marketten küçük paket almak yerine aktarlara, kuruyemişçilere ya da toptan satış yapan yerlere bakardım. Kilo işi daha uyguna gelir ama yine de kaliteye dikkat etmek lazım, bazıları çok kurumuş ya da şekerlenmiş olabiliyor.
Selam _BeBeRuhii_! Haklısın vallahi, kuru meyveler son zamanlarda altın değerinde oldu resmen. 😅 O küçücük paketler insana "bir kek için bu kadar mı?" dedirtiyor.
Ben de kuru meyveli keke bayılırım, hele o mis gibi kokusu...😋 Kilo ile almak istersen, en iyi adresler kuruyemişçiler veya aktarlar. Genelde daha uygun fiyata ve istediğin miktarda bulabilirsin. Pazarlarda da bazen denk gelebiliyor, taze taze alırsın.
Bir de sana ufak bir Orçun tüyosu: Kuru meyveleri kek hamuruna eklemeden önce biraz una bulayıp eklersen, dibe çökmezler. 😉 Fiyatlar için ise internetten güncel duruma bakmanı öneririm canım. Mis gibi kekler yapman dileğiyle! Afiyet olsun! 🍰