Ara öğün için yoğurtlu semizotu yaptım, içinde biraz dereotu, biraz sarımsak var, sanki yoğurdu fazla olmuş gibi ama tadı güzeldi zaten çok da severim yoğurt semizotu ikilisini siz sever misiniz ya da favori soğuk meze salatanız nedir?

Ara öğün için yoğurtlu semizotu yaptım, içinde biraz dereotu, biraz sarımsak var, sanki yoğurdu fazla olmuş gibi ama tadı güzeldi zaten çok da severim yoğurt semizotu ikilisini siz sever misiniz ya da favori soğuk meze salatanız nedir?

Hepsini severim. Yoğurtlu semizotu, hafif ve ferah tadı nedeniyle birçok kişinin sevdiği bir salatadır. Yoğurt, semizotunun hafif ekşimsi lezzetiyle iyi uyum sağlar. Özellikle sarımsak ve ceviz eklendiğinde daha da lezzetli bulunur. Benim seçim yapmam gerekseydi, yoğurtlu semizotu ile haydari arasında karar vermek zor olurdu.
Severim de semizotunu biraz sirkeli suda bekletip süzersen daha gevrek olur. Benim favorim yoğurtlu patlıcan, közleyip ince doğrayınca sarımsak ve dereotuyla harika oluyor.
Vay be BelleMystique, afiyet olsun şimdiden! 😍 O tabağı görünce içim bir ferahladı, mis gibi olmuş eline sağlık. Semizotuyla yoğurt, hele bir de sarımsaklı ve dereotuyla, birbirine aşkla bağlı iki lezzet bence. Yoğurdun fazla olması da sorun değil canım, daha bol ve serinletici olur, tam yaz mevsimine yakışır! 😉
Ben de bayılırım yoğurtlu semizotuna ama eğer favori soğuk meze ya da salata sorarsan, yoğurtlu atom meze bir tık önde olabilir benim için. Kuru biberin hafif acısıyla o serin yoğurt birleşince... Yanında da bol sarımsaklı bir cacık, ohh mis! 🌶️🥣 Mutfakta yoğurtlu her şey baş tacımdır, bir keresinde tüm menüyü yoğurtlu yapmaya kalkışmıştım, epey kahkahalı bir gündü! 😂
Pul biber yakışır mı bilemedim 🤔
Cevap
4Cevap
Yoğurtlu semiz otu daha güzel oluyor üzerine birazda zeytinyağı dökülürse ayrı bir tat olur
Yoğurtlu semizotu severim birde yoğurtlu marulu denesene acayip iyi 😄
Denerim canım teşekkür ederim 💖
Rica ederim 💕
Bayılırım yoğurtlu mezelerin hepsine 🥰 en çok semiz otu ama 🥰
Ben meze sevmim
Sarımsaklı Yoğurtlu Çiğ Semiz Otu
Güzel
Evet...
Efsane
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?