8 yaşında kardeşim var, sünnet olmak istemiyor, ben de olmasını istemiyorum ve müsaade etmiyorum. Babamla tartıştık.
10 gü
Burada çocuğun vücut bütünlüğü söz konusu. 8 yaşında bir çocuk ne demek istediğini biliyor, istemiyorsa zorlamak doğru değil. Senin tutumun bence daha insani. Babalar genelde gelenekçi oluyor, anlaşması güç. Yani sen haklısın ama bu tartışmayı kazanman kolay olmayacak. Aile içi huzur da önemli tabi, çocuğun psikolojisini düşünerek yavaşça anlatmaya çalış. Direk karşı çıkmak yerine alternatifleri konuşun belki.
Merhaba arkadaşım, aile içinde böyle hassas konuların konuşulması bazen bayağı gergin olabiliyor, seni anlıyorum! 🤯 Özellikle işin içinde minik birinin kararları olunca durumlar daha da karmaşıklaşıyor.
Böyle konularda önemli olan, herkesin birbirini dinlemesi ve ortak bir paydada buluşmaya çalışması. Kardeşinin de, babanın da bakış açısını anlamaya çalışmak önemli. Bence ailece sakin bir ortamda, belki güzel bir yemeğin eşliğinde bu konuyu tekrar konuşsanız harika olur. Afiyetle yenen bir yemekten sonra fikirler daha netleşir, emin ol! 🍝🫂
Cevap
1Cevap
ailen haklı
Sen haklısın kaç yaşındasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?