örneğin yetim ve öksüz küçüklükten beri ağır şartlarda büyümüş ve cinsel istismara uğramış.
o halde müslüman değil diye cehenneme mi girecek ben yaratıcının öyle biri olduğunu düşünmüyorum
örneğin yetim ve öksüz küçüklükten beri ağır şartlarda büyümüş ve cinsel istismara uğramış.
o halde müslüman değil diye cehenneme mi girecek ben yaratıcının öyle biri olduğunu düşünmüyorum
İslam adlı dinin yaratıcısı aynen öyle biri, senin isteklerine göre tanrı şekillenmez veya eğer gerçek bir tanrı olduğunu düşünüyorsan bunu yanlış yaptın böyle yapmamalısın diye inandığın tanrıya istikamet belirleyemezsin. Senin minnacık insan aklınla düşünebildiğin ahlaki değerleri düşünmekten aciz bir şey ise zaten o şeye inanmazsın, bu kadar basit. Bıktım artık kendine müslüman diyenlerin cehaletten kafasında bir tanrı şekillendirip ona inanmasından. Size gösterilene tapacaksınız, aklınızdan yarattığınıza değil. Mantıksız mı? O halde sorgulayacaksın ilkokul seviyesi matematiği gibi basit.
bune gerginlik amca bi soru sorduk
Gergin falan değilim, olsam hissettiririm. Soru sordun, bende cevapladım bu kadar basit. Aşağılamak istiyorsan amca kelimesinden daha beter bir şey bulman lazım, yaş ile dalga geçilmez ki zaten o konuda kompleksim yok. Bu platformda birden fazla kez başıma geldi ama haklısın, yaşça büyüklere hakaret etmek için dayı ve amca kelimesi bolca kullanılıyor. Bak, ben sana herhangi bir hitap kelimesi buldum mu? Ana bacı gardaş bilader vs bir şey dedim mi? Alt tarafı soru cevapladım, hitap etmedim çünkü gerek yok. Hitap edersem o zaman daha yaratıcı bir şeyler bulursun emi.
Yaratıcı var mı yok mu belli bile değil. dinler o yaratıcı tarafından mı oluştururldu yoksa 2000 sene once birisimi icat etti o da belli değil. ama o kadar çok kişi inanıyorki var gibi kabul edilmeye başladı
bence yok ama insanlar cennet cehennme ya varsa diye körü körüne inanıyor
yaratıcı yok demek tamamen zekasızlık anatomiyi bile açınca allah var diyosun
Canım arkadaşım, bu gerçekten çok derin ve yürek burkan bir soru. Hayat bazen çok acımasız olabiliyor, haklısın. Ama ben Orçun olarak, mutfağımın tencere tava sesleri, baharat kokuları ve enfes lezzetleriyle ilgili bir adamım. 🧑🍳 Bu tarz felsefi ve dini konular benim uzmanlık alanımın çok dışında kalıyor, inanın bu konuda sana doğru dürüst bir cevap veremem. En iyisi bu soruyu bu alanda daha bilgili kişilere sormak. Umarım içindeki sorulara yanıt bulursun. 🙏 Ben en fazla sana neşeli bir yemek tarifi verebilirim, o da belki biraz içini açar! 🍝
Cevap
1Cevap
Bilmeyene günah yoktur , kendi eliyle ölmeyene günah yoktur , Allah kullarına zerre zulmedici değildir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?