Bütün hristiyan yahudi ateist deist falan fulun cart curt hepsi cehenneme mi gidecek müslüman olmadıkları için? Hiç müslüman olma şansı olmayanlar ne olacak? Hıristiyan doğan biri nasıl müslüman olabilir ki diğerleri de öyle kaç tanesi aileden gelme kalıcı şeyleri bırakır araştırmaya başlar ki?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Allah durumuna göre bakar ve kararını verir, günah kesesi var, sevap kesesi var hangisi daha ağır ona bakılır. Bir ateist ya da sen ateist kişinin günahlarından daha çok sevabı var diye düşünüyorsan neden girmesin değil mi? Ama şunu bilin ki bazılarınız bilmiyor ateist hiçbir şey yapmadan yaşasa bile günah ile dolu yaşamış olur, çünkü Allah kimseye öyle hayvan gibi yaşamayı öğütlemez. Belli derecede imanı olması benim bildiğim kesinlikle gerekiyor. İnsan yaşamı boyunca ailesi bir dine mensup olmasa da basit bir şekilde ölümden sonraki yaşama inanabilir, hatta bu o kadar basit ki insan buna zaten eğilimli bir canlıdır. Ona rağmen artık bir sürü neden sayabiliriz herhangi bir nedenle boşluğun kendini meydana getirdiğini etrafındaki güzellikleri hiçbir nedene bağlamayan kimseler akıllarını kullanamamışlardır belki siz bilmeseniz de açıklamak gerek ki, şeytanın 300 yıl önce hazırladığı inançsızlık bahanelerine sarılmış durumda olur. Aileden gelme müslümanlar da müslüman diye cennete gidecek değil, heleki günümüzdeki zina içinde boğulan, haram lokma ile bir ömür geçiren hayatı haram ile geçen insanlar sözde müslüman dahi olsa durum değerlendirmesi yapacak olursak hristiyanlardan daha fazla günahı olduğuna inanıyorum. Gerçeğe bu kadar yakın olup da yaşamayan insan gerçeğe uzak olup da çevresel nedenlerden dolayı ikna olamayan insanlardan daha kötü durumdadır
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet. Bir sürü müslüman olan kişi var dünyada. Ve günümüzde de İslam'ı duymayan kişi sayısı sayılıdır. Tabii müslümanlıktan diğer dinlere geçenler de var ama bunlar sayıca daha azlar.
Hristiyanlar şirk koşar Allah'a. Yahudiler ise Allah'ın peygamberini tanımazlar.00 Yorumla
+1 yılArastiricaklar!
Dusunsene zeka, akıl, bilim, teknoloji olanında yahudiler hriyastiyanlar üstün, muslumanlar neden Ustun değil sence?
İşte eşitlik! Yarın hesap günü geldiğinde yahudiler hristiyanların biz aptaldik, teknoloji yoktur, engelliydik, çirkindir, fakirlik vs vs vs diye hak iddia edemicekk!!! Çünkü aklın da bilimin de arastimalarinda alası diğer dinlerde var! Muslumanlara bu özelliklerin verilmeme nedeni, işte bu eşitliğin sağlanması...
Cehennem olayına gelince...
Çok inançlı, çok dindar bir yahudi bir hristiyan da eninde sonunda cennete kabuk edilir!!!
Çünkü onlarda Hakkın dinidir!/hristiyanlığın gerçek hristiyanlığın (eski yanı değiştirilmemiş hali) gerekçelerini yapan insanlar da elbette sonunda gidecekler diye biliyorum hem de büyük eski alimlerden...
Hem. incilin değiştirilmemiş halini bulabilirsen, orada yazar son peygamber henüz gelmedi. geldiğinde, ona tabii olun... o tüm. dünyaya yayılacaktır... gibi...
Diğer peygamberler tüm. coğrafyaya açılamamıştır. bu sadece Hz. Muhammed nasip olmuştur amma velakin hristiyan vebyahudi baş rahipleri konumlarından olmamak. adına bu ayetleri yoketmislerdir... zaten bu nedenle de İslam gelmiştir. yoksa , insanlar hristiyan veya yahudiligi değiştirmemiş olsa İslam gelmezdi bile belkide!!!019 Yorumla
Soran+1 yılamenna en tatmin edici cevap bu oldu. yine de sormak isterim, hiç araştırma imkanı olmayan ve günah denizinde boğulup gidenlere ne olacak?
- +1 yıl
Güzel kardeşim.. hiçimkani olmayanlardan kastın kimler? Bugün asgari ücretle çalışan adamın bile cebinde akıllı teli interneti var. hiç parası yoksa ücretsiz dağıtılan dini kitaplar var. oda yetmedi. tüm. insanlar halife olarak yaratılmıştır. yanı Allah ve peygamberlere ahiretle ilgili tüm bildiklerini paylaşmak vazifemizdir. ben elmdenngeldigince yapmaya çalışıyorum bunu. diğer musluman kardeslerinde yaptığına inanmak istiyorum. ve çok sukurki ben hiç kimseyi günahları veya kötü alışkanlıkları yaşantısıyla yargılanan. dünya hali bu... önemli olan bu hayata tutunup güzel doğru bir yaşantı. sürerek son nefesini vermek. neticede ilk nefesi bize Veren birgün alacaktır da..
Bana ozelden ulaşabilirsiniz yardımcı. olabileceği. önemli kaynaklar var elimde.
Soran+1 yılanladım hocam mesaj attım size
- +1 yıl
Buarada helal olsun size enazindan bilmiyorum diyip öğrenmek istiyorsunuz. bazıları gbi bilip bilmeden atıp tutar ya... Allahtan öyle değilsiniz.
Ozelden yazabilirsiniz dilerseniz
Soran+1 yılBen inançlıyım hocam sadece kafama takılan şeyleri öğrenerek imanımı olgunlaştırmak niyetindeyim özelden yazdım size sorumu daha detaylı olarak mesajım gelmedi mi
- +1 yıl
Lütfen ben hoca değilim. sadece evrensel şekilde insanı hayatı ölümü araştırdim derinlemesine ve sonuç İslâmdi. benim ailem dindar degil sadece ben ebedi hayatımı. merak ederek araştırdim ve öğrenince de riske atamazdim.!
Soran+1 yılAllah herkese bu bilinci nasip etsin hocam tabirine takılmayın lütfen sadece tabir olarak kullanıyorum Allah size nasip etmiş hidayeti ne güzel
- +1 yıl
Allah tüm. kullarına nasip eder inşallah.
- +1 yıl
yani nasıl mümkün olabilir günümüzdeki hristiyanların yahudilerin cennete girmesi. bir müslüman bu inanca sahip olsa kafir olur. son peygamber Efendimiz sav dir. son kutsal kitapda kuranı kerim. diğer dinler tahrif edilmiştir. şimdi bir hristiyan Allah cc indirdiği ve kıyamete kadar hükmü olan kuranı kerime inanmaz ve Efendimizi tastik etmezse uydurulmuş kitaplarına inanırsa nasıl müslüman olabilir. Allahü tealanın inanın dediği şeylere inanmayan kafir olur. onlar Efendimize inanmamakla şeriatınıda inkar etmiş oldular doğal olarak kafir kaldılar. zaten durum böyle olmasaydı Efendimiz sav neden yabancı ülkelere davet yollayıp müslüman olmalarını söylesin ki, onlarıda müslüman kabul etseydi onlara tebliğ yollar mıydı.. birazcık siyer bilgisi olan biri bu durumu anlar.
- +1 yıl
sorunda '' Hıristiyan doğan biri nasıl müslüman olabilir ki ''demişsin eğer dediğin doğru olsaydı bunun örneğinin hiç zuhur etmemesi gerekirdi ama sayısız örneği var. yani hristiyan aileden gelmiş sonradan müslüman olmuş. evet denilen zor olabilir ama hakikate kulak kapamadıktan sonra imakansız değil. soruna gelince hiç araştırma yapma imkanı yok derken tebliğ ulaşmamışsa kastın bu kimseler toprak olacak, ama tebliğ ulaşıp da araştırmayan inanmayan elbette cehenneme gidecek.
Soran+1 yıl@nekola asıl kafama takılan şimdi biz elhamdülillah müslümanız her insan gibi böyle doğduk ama müslüman kalmamız için de herşeyi öğrendik müslümanlık adına. Ama israil mesela orada doğan biri zalimlik öğrenir zalim olur bundan nasıl kurtulur da islama yönelir? Nasıl ki hakkaride doğan genelde terör yancısı oluyor çünkü bunu görmüş özünde cahil ne yaptığını bile bilmiyor. Nasıl müslüman olsun zalimleriniçinde doğan biri? İslamı düşman belleyen biri? Biz müslümanlar bile çoğu şeyi sorgulamadan inanıyoruz hak din islamdır buna inandık amenna ama başka hiçbirşeyi araştırmıyoruz çoğumuz meselâ
- +1 yıl
öncelikle şunu bilmek gerekir ki hidayeti hakkeden kişiye mutlaka hidayet ulaşır. yani israildeki zulum öğrenen genç günü geldi mi gerçektende insanlık adına yaptığının yanlış olduğunu bilse ve bir din nasıl kendi ırkından olmayanları kabul etmez nasıl zulmü reva görür diye düşünse ve araştırmaya başlasa zaten hidayeti bulur. yani hidayeti kişi önce hakkedicek. yani müslüman olmasa bile bir insan empati yaparak kendi yaptığı zülmün kötü olduğunu anlar ama bundan zevk alıyorsa nerede bir müslüman onun karnını deşeyim düşüncesine sahipse zaten hidayet ondan çok uzak olup yaptığı zulmünde cezasını cehennnemde görecektir.
- +1 yıl
İmanın şartlarından biridir...
Peygamberlere (tümüne ) inanmak...
Kitaplarına inanmak (tümüne)
KURAN DİSİNDAKİ KİTAPLAR DA ALLAHTAN KUTSALDİ.. ta ki değiştirilene kadardı..
Onlara yine. de uydurulmuş kitap demek doğru değildir!
Hidayeti halletmek mevzusuna çok guldum!
Çünkü Allah ibret ornek olması açısından , EN İNANCSİZ KOYU ZALİM Bİ KAFİRİ BİLE HİDAYETE ERDİEBİLİR. Allahin lutuflarina kimsnein akli ermez... yanı Allah herşeyin en dogrusunu bilendir. biz. kesin hükümle O'nun adına konusamayiz!!! - +1 yıl
misaller ne zamandır kesin hüküm oldu. ben konunun iyi anlaşılabilmesi için israilli zülüm yapan gençten yola çıktım , ve hidayete sebep olabilecek bir davranışı misal verdim. Elbette Allahü teala hz istediğini hidayete erdirir, kimini bir rüya ile kimini biri vasıtasıyla vb , iyi anlamak lazım... uydurulmuş lafzım yanlış anlaşılmış olabilir benim orada uydurulmuştan kastım tahrif ettikleri kitap.
- +1 yıl
@nekola ben. misallerinize kesin hüküm. demedim zaten... yazdiklariniza bakarsanız eğer orada, "Allahin kişiyi hidayete erdirmesi için önce onu haketmesi gerek" ve devamındaki cümleleriniz için yazdım...
Öyle kafirler varki... hidayete eden... siz bilemezsiniz.. bende bilemem... ne sebebini neden o kişinin seçildiğini, vs vs asla bilemeyiz. x bey köyü kafirdir, sirke küfre girer... belki ninesi ona yıllarca dua etmiştir? Belki Allah onu bir boşluğa dusurmusturde skntisina çare ararken Onun varlığını hissetmiştir... bunu bilemeyiz... yanı haketme durumu. için kesin hüküm veremeyiz. demek istedim. - +1 yıl
insanların müslüman olma sebeplerine baktığında en ufak bir sohbetle bile olabiliyorlar çünkü adamda iyi niyet var. bir diğerine bakıyorsun ne olursa olsun müslüman olmuyor çünkü o kimse Allahü teala ile arasını iyi yapmak istemiyor. Allahü tealalda ona hidayet yaratmıyor. çünkü Allahü teala zorla hidayet yaratmaz. mevla isteyene hidayet yaratır (hidayeti hakkeden lafımın manasıda işte buydu yani hidayeti isteyen kişi) nitekim şu kutsi hadiste buna delildir''Ey kullarım! Hepiniz dalâlettesiniz! Yalnız benim hidâyete erdirdiklerim müstesna! Öyleyse benden hidâyet dileyin ki, sizi hidâyete erdireyim...
- +1 yıl
@nekola Allah aşkına !!! Allahi hiç bilmeyen ile Allaha küfreden aynimi?
Ve Allahi hiç bilmeyen Allahtan nasıl hidayet isteyebilirki? Saçma! O hidayet olayı, kelimei sahadeti getirmiş diğer vazifeleri getiremeyen veya içki vs gbi oyunlara dusen muslumanlar için geçerli!!!
Kaldıki.. iyi niyetli kafirler evet Allah tarafından sevilip hidayete erdirilmiş olabilir. ama zaten kalbi zehir bağlamışlar için de ayetler var.."biz onların gözlerini muhurledik, göremezler, kulaklarına ağırlık astik duyamazlar, kalplerini zincirledik hissedemezler..."diye... ki bunlar Allaha apaçık kufredip İslami Pyegamberimizi kötüleyen inkar eden ve muslumanalra zulmeden katı yurekli kafirler için...
Lafın kısası... günümüzde bir ateistin bile g. tu yemez apaçık küfre!!! Çünkü onlarda kendi içlerinde endişeli ve urkekler...
Neyse şimdi konu dağılmasın da..
Hidayete erme olayı en kati zalime bile, nasip olabilir... - +1 yıl
Unutulmamalıdır ki, Hz. Ömer r. a. bile kızkardeşinin musluman olduğunu öğrendiğinde kılıcını kusanip onu öldürmeye diye gittiğinde o da hidayete ermiş musluman olmuştur.
Hz. Ömer de ataları da putperestti... Allahi inkar edenlerdi... O da mi hidayete ermeseydi? Haketmek derken o orda kılıcıyla kardeşini öldürmeye giderken nasıl haketmis olcakti hidayeti? Kişi kendi haketneyebiliyor yaniii , Peygamberimiz s. a. v. duası ile hisdayete erdiğini okumuştum... yanilmiyosam... ki düşünceyi vsr eden Allah başkasının bizim için hidayet duasininetmeyi de var edebilir. bu, Ona zor değil...
Neyse skldm çok uzadı.. uyumam gerek hayırlı geceelr. - +1 yıl
sanki hidayeti isteyen kişi derken elini açıp hidayet hidayet diyeni mi kasteddik yoksa kişinin davranışlarını mı komik olma... anlattıklarım neden anlaşılmıyor... bu arada yorumlarında Bana ozelden ulaşabilirsiniz yardımcı. olabileceği. önemli kaynaklar var elimde. demişsin sakıncası yoksa kaynak isimlerini yazar mısın
+1 yılÇok saçma buluyorum. Bikere hıristiyanlarda biz müslümanlar gibi allaha inanıyorlar ve dinlerimiz neredeyse aynı. Bence allaha ınanmayanlar anca ceheneme gider.
07 Yorumla
Soran+1 yılBencesi yok ki bunun hem hıristiyanların şu an 4 tane incili var değiştirilmiş kitapları var bizim tek bir Kuranımız var
- +1 yıl
Allah isteseydi herkese müslüman olarak yaratırdı. Bunu yapmadıyda kesin bir bildiği vardır. Ben o yüzden onların cehenneme gideceklerine inanmıyorum. Ben bütün dünyadaki iyi insanların cennete gideceğine inanıyorum ve o yüzden din ve irk ayrımı yapmıyorum.
Soran+1 yılNeye göre inanıyorsun ama?
- +1 yıl
Ben müslümanım. Ama sevgi ve saygı benim için herşeyden daha önemli. Ben tüm insanları severim ve dinlerine saygı duyarım.
Soran+1 yılBunlar yeterli değil neticede Allah a inanan müslümanlar isek kendi kafamızdan yorumlayamayız. Yoksa bende saygı duyuyorum onlara
- +1 yıl
Allaha inanmamak n büyük günah zaten, kâfirlik zaten... yoksa hristiyanlık da yahudilik de Hak dinidir... ve aslinda h+y dinlerinin orijinalidir İslam da... yahudilerin de namazı var mesela kaldıklarını gormedim? Hıristiyanlıkta sarap yoktu sonradan ilham kaynağı. amaçlı konuldu insanlar tarafından... Yanı orijinal kalsaydi bu dinler... Hz. Muhammet İslam adında yeni dinin değil belkide eski dinlerin temsilcisi olacaktı neticede... burada amaç.. Allah i ve Onun yasaları u yaymaktır.
Kısaca tüm. dinlerin bir çıkış yolu var elbette ama kafirlerin (Allahi inkar kufur şirk içinde olanların şansı yok) cennet kokusu alma sozkonusu. degil - +1 yıl
Hristiyanlar Allahın oğlu var derler
Yahudilerde Resûlullah (sav) kabul etmezler
Bu onların küfürde olduğunun delildir ve kurani kerimde olan birseyi inkar etmek sonsuz zaman cehennemde kalmaktir. Tövbe etmedikçe yine ayeti kerimeye göre; Allah indinde tek din islamdır!
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
21Cevap
+1 yılher insan İslam fıtratı üzerine doğar, hristiyan olupda sorgulayanlar var geçenler var onlar nasıl geçiyor. mesela İslam dinini sorguladığında bir saçmalık bir mantıksızlık göremiyosun ama ken dinleri sorguladıklarında saçmalıklar zinciri akıp gidiyor. Sadece hristiyanlıkta Hz. İsanın (haşa) Allahın oğlu olduğuna inanlar var (haşa) kendisinin direk tanrı olduğuna inanlar var, ya da Hz. Meryemin kocası olduğuna inanlar var. ateizmi saymıyorum bile onun kaale alınacak bir inanç olduğunu düşünmüyorum onu geçin. yahudilik mesela ikiye ayrılmış yahudilik ve musevilik, kimisine göre Hz. Musa tanrı kimisine Göre Allah ancak Hz. Musanın onun elçisi olduğu inancı yok... Şimdi bu dinleri sorgulayan insanın Müslüman olmaması için hiç bir sebep yokkkkk.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakara/62
Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır”21 Yorumla- +1 yıl
O değiştirilmeden önce inananlar için malum peygamberlerin hayattayken yaptıkları hatalar günahları için mesela Hz. Musa turu sinadayken Yahudiler altından buzağı yaptılar ve ona secde ettiler akabinde musa (a. s) gelince yanlışlarını görüp tövbe ettiler. Şimdi kiler kufurde Rasûlullah (sav) kabul etmiyorlar. Birde oruç yok zina faiz hayatın parçası olmuş sen bu kadar bedenin ibadet et manevi bağlılık göster o da sende cennete girsin. Bu Allahın adaletine uyar mı
Aile & Toplum konusunda 504 cevap paylaştı. https://www.youtube.com/watch?v=9GX9BvngSso
Al Kardeş sana cevap21 Yorumla
Soran+1 yılGüzel anlatıyor saol kardeşim
+1 yılAllah indinde tek din islamdır. Yahudilige inanan 40 Hristiyanları inanan 11 kişidir. Bu dinlere yani bozulmamış halinede yukardaki ayeti kerimeye göre islam denir. İslam dinini duyan araştırmak ve kabul etmekle mukelleftir. Duyduğu halde kabul etmeyen Yab çizenin vay haline
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBakara suresi 6-14. ayetlerde var. Hiristiyan , yahudi ya da sabiler eğer allaha ve ahiret gününe inanıyorsa ve hayatlarında iyilikler yapmışlarsa ve amelleri düzgün ise onlarada büyük mükafatlar vardır, onlarda cennetle ödüllendirileceklerdir. Zaten mantık olarakta düşünürsek eğer her insanı Allah yarattıysa ve her insanın hayatı bir sınavsa , herkes sınanıyor
13 Yorumla
Soran+1 yılama o dinler değiştirilmiş
Soran+1 yılçoğu doğruyu yanlışı bilmiyor belki de
Cevap sahibi+1 yılMüslümanlıkta binlerce uydurulan hadisle değiştirilmiş durumda
Sadece ergenlik cagindan once olen hristiyan yahudi vs. Bide muslumanlik dininden haberi olmayan gayrimuslimler (mesela afrikadaki herhangi bir kabilenin islamdan haberi yoktur) cennete gidecek bide muslumanlar. bunlar harici yahudi hristiyan vs cehenneme gidecek
01 YorumlaHayatı boyunca günah işlememiş, evsizlere, sokak hayvanlarına yardımda bulunmuş, iyilik peşinde koşmuş, müslüman olmayan bir insan, sence cehenneme gidebilir mi? Allah bilir herşeyi, sorduğunda her müslüman cennete gidiyor, cehenneme gidecem diyen çok az. :)
00 Yorumla
+1 yılkelimei şehadet getiren herkes müslümandır. ve eninde sonunda cennete gideceklerdir..
diğer inançlara sahip olanlar kelimei şehadet getirene kadar (ölmeden önce) cehennemliklerdir. sadakallahülazim (şüphesiz 'o' doğruyu söyleyendir)10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yıleheheh :D şu şekil düşünün sen bugün hrisritan olsan nasıl karşılarlar? aynısı onlar için geçerli ve hatta müslümanlık terörizm olarak tanınıyor ve şunu söylemek istiyorum hristiyanlara görede öyle olmayanlar cehheneme yahudiye göre bizler giceceğiz yani bütün dinler kendilerini hak din gösterir ve onlardan olan cennete gider
10 Yorumla
+1 yılher insan buluğ cagına kadar müslümandır zaten.
simdi diyosun hristiyan dogan birisi nasıl müslüman olabilir Allah akıl fikir vermiş En üstün varlık olarak insanı yaratmış. ateist deist falan hepsi araştırıyo bir zahmet araştırsınlar sadece islam dini değil herşeyi araştırsınlar kendilerine bir din mezhep her neyse secsinler. ama hak din islamdır.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 320 cevap paylaştı. Âl-i İmrân Sûresi 19. Âyet: Muhakkak ki Allah katında tek din İslâm'dır. Müslümanlardan gayrısının Cennet'le müşerref olmasına imkân ve ihtimal yoktur.
11 YorumlaHer inanca göre değişir. Zeus'a tapan biri de senin cezalandırılacağını düşünüyor, ama zeus tarafından cezalandırılmayacağını biliyorsun dimi? Aynı hesap.. Doğmadan önce ne isek öldükten sonra da aynısı olacağımız için hiçbir şey olmayacak.
01 Yorumla- +1 yıl
Herkesin imanı aklı kadardır
+1 yılHepsi cehenneme ve asla cennete gidemeyecekler. Hiç müslüman olma şansı diye bir şey yok biliyosunuz imkansız da yoktur zaten MÜSLÜMAN olacaksın. Gerçeği öğrenirler belkide
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl ama bazıları hiç duymuyor hayatı boyunca
- +1 yıl
ya muhakkak farklı dinleri duymuştur. Yahudiliği bile duyuyosa bizim dinimiz olan İSLAM ıda duyar. Mesela onların televizyonunda bir haberde yahudiler denmiyor mudur? muhakkak İSLAM geçmiştir.
Soran+1 yılDuymuştur tamam da araştırmaz belki de neden araştırsın ki biz onların dinini araştırmıyoruz mesela çünkü inanıyoruz islama onlar da öyleyse
- +1 yıl
Onlara görede hak din hristiyanlık yahudilik e bu iş nolacak :D :D : D
- +1 yıl
İyide saçma soru bu sen televizyonlarda müslümanların öldürüldüğünü görsen çocuksun bir de annene nedenini sormaz mısın. Muhakkak büyüdüğünde de ''müslüman'' kelimesi çıkacak. Eğer bu çocuk merak edipte araştırırsa zaten Kur'an-ı Kerim'e de ulaşır :) yani...
+1 yılİslam öğretisinin bir saçma yanıda bu. Amaç allaha inanmak ama allaha inanıp doğru yaşayıp müslüman olmayan cehnneme gidiyor :)
00 Yorumlamüslüman islam dini mensuplarına tekel bir kelime değil. Her dinden müslüman çıkar.
03 Yorumla
Soran+1 yılO ne demek ya?
günahkar olan her insan cehennemi tadacaktır. Tek geçerli hükmü olan islama mensup insanlar cennette önceliği olanlardır. bunun dışında allaha inanıp islamdan önceki dinlere inananlar konusunda hüküm allahındır.
00 Yorumla
+1 yılŞunu derim: Allah herkese gelecekte ne olacağını bilmiyor mu? O zaman hristiyan aileden doğan bir çocuğun hristiyan olarak öleceğini de biliyorsa Allah bu çocuğu cehenneme odun olarak mı yarattı? Bence herkes kendi dinine göre değerlendirilecek...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye de doğup nasıl ateist , deist , hristiyan oluyorlarsa öyle olabilirler. O yüzden bırakın bu ayakları.
11 Yorumla
Soran+1 yılNe ayağı ya soruyorum sadece. Hem kaç insan sorguluyor bu kadar?
+1 yılDogrusu kur'an kerim'de bakara süresinde yaziyor kardesim allaha kitaba peygambelere ahrete kıyamet gününe inanan yahudiler dahil cennete giricek
10 Yorumla
+1 yılyok öyle bişey herkesin kendi dinine göre inancına göre değerlendirilcek, sen senin kitabına göre değerlendirilcen, onlar kendi.
03 Yorumla
Soran+1 yılkim söylüyoır bunu? kaynak?
- +1 yıl
diin hocama sordum herkes kendi dinine göre yargılancak
- +1 yıl
O din hocam bir kere dinini öğrensin. İlahiyat mezunu bukadar olur. Yarım hoca dinden...
+1 yılAnlamıyorum ki abi adamla tüm ibneligi yapıyo bir müslüman oluyo günahlar 0 biz müslüman dogup büyüyoruz cehennemlik
01 Yorumla- +1 yıl
Olur mu günahlarının bedelini ödeyecek. Tıpkı tembel haylaz öğrenci gibi diploma alır ama daha gEC ve kaldığı derslerin butunlemesine girerek
Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. öyle diyorlar ama mantığa ters. iyi insanla kötü insan farkı olmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet. Biz hurilerle zevkü sefa yaşarken onlar cayır cayır yanacaklar. Sonra bronzlaşıp gelecekler, biz avcumuzu yalıycaz
00 Yorumlakelimei şehadet getirip müslüman olcak
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım, müslüman olmadan ölenler diyorum
Evet
00 Yorumla
+1 yılöyleymiş..
00 Yorumlabize düşmez orası
00 YorumlaAllah bilir
00 Yorumla
+1 yılevet
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılCehennem yok ki.
02 Yorumla
Soran+1 yılDünya bile cehennemdir
- +1 yıl
O zaman dünyada cennetini yaşa görüp göreceğin o sanırım. Bunlarda Guru gürültü
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!