Düşünün ki adam Hristiyan ve doğduğundan beri böyle.Dürüst, kimseye zararı olmamış , iyi kalpli ve yardımsever biri.Bu özellikleri barındırmasına rağmen cehennemlik midir? Başka birini düşünün ki Müslüman Allah ve peygamber inancına sahip ama yapmadığı kötülük kalmamış bu adam cezasını çektiği takdir de cennete mi gidecek? Bunu daha önce din hocama sorup azar işitmişliğim var o yüzden merak ediyorum bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Cevabın nedir?
Evet, Müslüman olmayan cehenneme gidecektir. Allah'a inanmamak farklıdır, inandığı taktirde günah işlemek farklıdır. Allah'a inanmayan adam, dünyada rahat bir hayat yaşar. Müslüman ise sıkıntı içinde yaşar. Bakınız Bakara Suresi 214. Ayet...
Müslüman adam sürekli nefsiyle mücadele içindedir. Ancak Hristiyan adamın böyle bir durumu yoktur. Nefsiyle de şeytan ile de dost olmuştur. Adam zaten kafirdir. Şeytan onunla uğraşmaz. Çünkü ebedi cehennemlik olduğunu bilir. O halde onun iyilik ya da kötülük yapmamasıyla ilgilenmez. Ancak bizim belamız şeytan vardır. Sürekli nefsimize yenilme tehlikesindeyizdir. O yüzden günah işleriz. günahlarımızdan da pişmanlık duyarız. Günahlarından pişmanlık duymayan Müslüman zaten imanın kaybedecektir.41 Yorumla
Soran+1 yılŞeytan onlarla uğraşmıyor demek doğru olur mu? O coğrafyalarda da ne günahlar işleniyor sonuçta.Adam kendini günahtan sakınmışsa kendince iyi biriyse nasıl sonsuza kadar cehennemde kalabilir anlayamıyorum.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAraştırmak gerek, bide burada sorma boşuna bir kaç kişi kendi bildiğini doğru sanıp, kesin konuşuyor ama hiç bir şey bilmediği saygısızlığından belli burda.O yüzden bence çok iyi araştır bide hocalara sorma, ulema birine sormak en iyisidir.
10 Yorumla
Ya aslında seni yanlis bilgilendirmek istemiyorum sadece kendi fikrimi soylicem..simdi hristiyan olan bir adam hep iyilik yapiyor ama peygamber efendimizi hiçe sayiyor ozaman cehennemliktir çünkü allahin peygamberini hiçe sayan biri kesinlikle cenneti hak etmiyor çünkü basina buyruk yasiyor bence ama mmüslüman biri fakat çok kötü biri egerki allahin varligina efendimiz (sav) inaniyor ve kötülük yapiyorsa zaten en aci şekilde azabini görecek yaptigi kötülüklerin ama efendimizin ve allahin birliğine inandigi için elbette cennete hak kazanir..neden bu fikirde olduğumuzda belirtim bu dünyaya allaha hamd etmek efendimizin yolunda gitmek için geldik :) bu dünya allahin efendimize olan askindan dolayi kuruldu :D
00 Yorumla
Müslüman değilse Cehenneme gider. İslamiyet bize bunu kesin ve net belirtmiştir. Ama Müslüman olup da cehenneme gidenler de vardır, bu daha geniş bir konudur ama. Sadece İslamiyet'i kabul etmiş olanları ilgilendirir... Senin bahsettiğin iki uç örnektir, kişi eğer ki Müslüman ise çok güünah işlemişse bile onu Allah ın affedip affetmeyeceğini kimse bilemez Allah adına yorum dahi yapamaz, herkes kendi günahına düşmek zorunda başkalarının ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez, mühim olan kişinin kendisinin ne yaptığıdır. İnsanın en iyi eğitebildiği kişi kendisidir. Bu yüzden başkalarının kusurlarında boğulmak kendini unutmana neden olacağındanü, kişinin kendisine odaklanması şarttır.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
21Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılislama girişte zorlama yoktur isteyen kabul eder isteyen etmez.ama girdikten sonra namaz kılın denir her ne kadar bir çok insan uygulamasada aslında kesin bir emirdir.şimdi hristyan olup çok iyi biri olsa olabilir var böyle..ama her insan belli bir yaşa gelince kendini dinini sorgular ben müslümanm ve baya dini bir ortmda yetşdim ama ben bile yeri geldi doğru mu diye sorguladım, kendim arştrdm yani bunu herkes yapar.ve kişi arştrdıktan sonra hala hrstynsa dinimize göre evet cehenneme gidicktr Allah sonradn değiştirr şu an bilmiyoruz.. ve çok iyi bile olsa şirk en büyük günahlrdndr onlar hz isa yı Allah ın oğlu yapıp tanrı yerine koyar bu durumda ne kdr iyi olursa olsun en büyük günahıda işlemiş olur.diğeride her kötülüğü yapar ama inanır şüphe duymaz işte buda cezalarını çekr ve cennete gider..dinimize göre böyledir sorgulamak bizim haddimize değil.Allah yaratmış ve kanunlarını koymuş biz bunu niye böyle yaptı diyemeyiz desende zaten karşılık bulmaz.
00 Yorumla
+1 yılbir hadis duydum şöyle; h.z muhammed hz omere soyluyor: "eğer hz isa benım donemde yasamıs olsaydı ve bana ıman etmemıs olsaydı o da cehennemlık olurdu". bir dinin yerıne baska bır dın ınıyorsa yer yuzune ve yenı bır peygamber gelıyorsa, demek kı allah bazı duzensızlıklerı duzeltmek ıcın gondermıstır. ya da dın bozulmustur dıye yenı ayetler ınmıstır. incilin bozulduğunu herkes bılır. şimdi sana sorarım; bozuk bır rehber ve kıtabın takıpcılerı ne kadar doğru yaşayabılırler kı?
sadece ıyı ınsan olmak yetmıyor cennette gırmek ıcın. kırmızı cızgıler var. bır program var. senede bır ay oruc tutacaksın. haftada bır cumaya gıdeceksın gunde bes defa allahın huzuruna gıdeceksın. bunun yanında guzel ahlak sahıbı olacaksın. allaha ve son peygamberıne ıman etmeyen cennete gıdemez. kuran boyle dıyorsa BOYLEDIR. yenı ıctıhatlar ve yorumlarla kımsenın kafasını karsıtırmayın. acalalım okuyalım kuranı tum cvblar orda00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCehennem de cennet de derece derecedir... Cehennem ulemaya göre 7 derecedir.. Bu 7 derecenin de içinde türlü türlü yerler vardır... müslüman görülen münafıkların keferelerden daha da alt katman olan 1. katta yanacakları kesindir.. 2.derece kafirler , ateistler , ilahlık taslıyanlara nemrut vs. 3. derece sihirbaz vs. 5. hristiyan 6. yahudi , 7. derece de imanını kurtarmış müslümanlaradır...
Gelelim soruna , iman etmemiş hiç kimse cennete giremez... günümz teknolojisiyle artık iman islamı duymayan kimse çok az ondan sorumluluk bahane değil... Kabileler olur , bilim ilim girmez tv de görülür onalara müstesna yerleri var...10 Yorumla
+1 yılsana önceden müslüman şimdi ise hristiyan brisi olarak cevap veriyim onu ancan tanrı bilir hani derler ya herkezin dini kendine hristiyan die cehenneme gidecek diyemez hiç kimse bu tanrıya şirk kosmaktır diger tarafta bu kararı verecek olan tanrıdır ve ben dinimde gayet mutluyum
00 Yorumla
+1 yılBunu şöyle düşünmen lazım. Allah o kadar nimet verdiği halde kul Allahı tanımıyosa, dünyaya geliş amacını düşünmeyip diğer canlılar gibi yaşıyosa en başta Allaha isyan etmiş oluyo aslında. Senin düşündüğün gibi mantık yürütürsek içki de zina da günah olmasın o zaman eğer ki kimseye bir zararın yoksa. Sana tavsiyem bu dünyaya neden geldik onun üzerine düşünmen.
08 Yorumla
Soran+1 yılHayır dinini hiçe saymadığını düşün.Kendince kendi dinini yaşıyor yani.
- +1 yıl
Allaha götüren din bir tane olduğuna göre nasıl olur da kendince dinini yaşayabilir peki?
Soran+1 yılDogdugu yerdeki dine inaniyor anlaminda dedim.
- +1 yıl
Tamam da Allah'ın gönderdiği din bir tane?
Soran+1 yılFarkindayim ama adam orada dogmus ve Islam dini ile yeterince tanismamis onceki zamanlarda da olabilir bu olay.
- +1 yıl
Valla işimize gelen herşeyi bulup öğreniyoruz. Bilgisayarla alakalı bir sorun olduğunda çözümü öğrenmek için silikon vadisinde doğmak gerekmiyo ama. Makyajla şunla bunla alakalı birsürü şey biliyosundur bütün kızlar gibi, sence din bir makyaj konusu kadar önemli değil mi sorgulayıp öğrenmek için?
Soran+1 yılBen Muslumanim yalniz.
- +1 yıl
O zaman bu dediklerini bir önceki mesajda belirttiğin islam çoğrafyasında doğmayan insanlar için düşün. Herkes dünyaya geliş amacını düşünmek zorunda.
Şöyle düşün sen müslüman dogmussun ve iyibirisisn cennete gidiceksn.adam hristiyan doğmuş onun dini kitabndada hristiyanlığın doru din olduğu yazıyor.sen bunu bile bile sadece müslümanlar cennetlik diyebilir misn.diyelim dedin allah sadece muslumanlarimi şanslı doğurdu yani.obur insanların cennete git.ek için tüm dinleri araştırıp İslami mi seçmeleri gerekiyor.allah bu kadar adaletsiz olabilir. Mi sence?
15 Yorumla
Soran+1 yılBenzer bir şey sordum bende aslında kafama yatmıyor yani.
müslümanlıktan önceki dinler kendi dinlerine göre değerlendirilecek müslümanlıktan sonrakiler sadece son peygamber ve dinine göre değerlendirilecek fakat müslüman olupta takva sahibi değilsen zaten yeterli mü'min değilsindir. Ama dini görevleri ve sadece helal olan amelleri işlemek işine girersen çok fazla detay var yazarak bitmez.
00 YorumlaYa bak işte dinlerin ne kadar mantıksız olduğunu çıkarabiliriz burdan cıkarabiliriz varsa bile günümüzde çok saptırılmış o yüzden temizi sadece allahla aranda bir bağ oluşturmak ve sadece kendi doğrularına göre hareket etmen (banko cennete giden yol)
01 Yorumla
+1 yılyok ya olur mu öyle şey. töbe sanki allah kişisel hırs yapacak da vs vs.. dürüst olmamızı öğütlüyor tüm peygamgerler aracılığı ile. dürüst olan bir insan isterse taşa tapsın yine de olumludur.
11 Yorumla
Soran+1 yılDurum bu yalnız.
+1 yılTüm dünya ondan razı olsa da, hak din olan islamı seçmediği sürece Allah ondan razı olmaz. Bu durumda cennete giremez.
40 Yorumla
+1 yılCennet cehennem diye korkutup insanları idare etmeye çalışıyolar yok öyle bir yer. Tek gitceğin yer toprak ;)
20 Yorumla
+1 yılİslam tebliğ olunduysa ve İslamı tercih etmediyse cennete gidemeyecektir. İslam tebliğ olmadıysa günahına ve sevabına bakılacaktır. Öyle diyorlar. Ben bir yere gitmeyeceğim.
00 Yorumla
+1 yılimanı olmayan cehenneme gidecek, dikkat et iman diyorum, müslüman değil...
münafıkta var ayrıca oraya hiç girmedim daha.14 Yorumla- +1 yıl
cübbeli sallamış mı diyorsun https://www.youtube.com/watch?v=6NPsU22SBL4
+1 yılKimse bir yere gitmeyecek... Kabullenin artık şu yok oluşu yaa en çok da cennet cehennem denen yerlerin olmadığını hiç anlayamayacaksınız ya ona yanıyorum...
15 Yorumla- +1 yıl
Sen buna inanamamışsın ya bende sana acıyorum.
- +1 yıl
Niye cehennemde guneslencen mi
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılhepsi diri diri yanacaklar allahın belası kafirler niye müslüman olmuyorlar o onların suçu hepsi yanacak biz cennetten seyredecez onları <3
01 Yorumla
Soran+1 yılNegzel.
+1 yılbu sitede değil de dini sitelerden baksan daha iyi olur bence, burada herkes gırgırına yazıyo, Google a yazsan aradığın şeyin cevabını blabilirsin
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. cübbeli öyle diyor.sadece cömert gayrimüslimlerin cehennemde en iyi mertebede olacaklarını söylüyor.Cömertlik o kadar önemli bayanlar baylar
19 Yorumla
Soran+1 yılAdam iyi olmasına rağmen olsa olsa cehennemin kral dairesine yaraşıyor yani?
Soran+1 yılFatih Altaylı ile aynı kafadaymışım.Neyse sağol.
Soran+1 yılYok bana ters.
- +1 yıl
cennete girmek için iman şart diyor, bende aynı şeyi diyorum anlamadım demek istediğini?
- +1 yıl
oppps imanın şartlarına bakman lazım scare...
- +1 yıl
müslüman olan denmiyor, imanı olan deniliyor doğrusu bu yani (oldukça derin ama giremiyorum ayrıntıya şimdi) iman demekte 6 şartı inanmaktır...
bence cehennem daha eğlenceli. o yüzden ateist oldum
03 Yorumla- +1 yıl
ilğinç bir cevap kaç kez gidip geldn merk ettim dogrusu :D
- Kişilik & Karakter konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılKitapta da yazdığı gibi terazide tartılacak sevap ve günahlar, eğer günah ağır gelirse cehenneme, yok sevap ağır gelirse cennete gidecekler. İman edenler ancak cennete girecektir.
00 Yorumla allahın varlıgını kabul etmıyosa gıder ama tek hırstıyanlar gıremıcek galıba =) cennete oyle duymustum
00 Yorumla
+1 yılgider ama yanmaz öyle bişeyde var
diğer cevapları okumadan hemen kaçıyorum yoksa monitöre süper mega uçan kafa atmak zorunda kalabiliyorum :D00 Yorumlakapıda soruyolar sen istiyor cennet yahut cehennem karar size kalmış :P :D
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZakir Naik bunu açıklıyordu, burada pek fazla cevap bulamazsın.Bulduğun cevaplarda seni pek tatmin edici olmaz.
00 Yorumlasen kendini kurtarda gerisi hikaye tek kişilik orası.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistlerde cennete gidecek...
PAPA00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ben de Cennet'te olacağım. Orada görüşürüz.
14 Yorumla
Soran+1 yılMuhtemelen orada olmayacağım :)
- +1 yıl
Biz kafiriz knk ebedi cehennemde derilerimizi değiştire değiştire yakacak allah baba bizi :(
- +1 yıl
Ben de bir arapa 72. huri olarak gitmektense cehennemi yeğlerim
- +1 yıl
Kocamı bakire paçozlara yem edemem ben :(( kıskanırım valla yok en güzel cehennem knk ateist dostlarımla eğlencenin dibine vururuz orda :D
hayır hiç sanmıyorum öyle olacağını..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. İmanın şartları bellidir
00 YorumlaMüslüman olmayan cehenneme gidiyor net.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkstrem örnekler.
02 Yorumla
Soran+1 yılİyi hristiyan yok mu dünyada? Çok imkansız şeyler değil bence.
Cevap sahibi+1 yılYaratıcı var ise O bilir ne yapacağını demişti bir büyüğüm.
Kise bilemez
00 Yorumla
+1 yılIslami secmesi lazim
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?