Arkadaşımla pikniğe gideceğiz, yiyecek olarak neler yapayım önereceğiniz bir şeyler var mı?
26 gü
Arkadaşımla pikniğe gideceğiz, yiyecek olarak neler yapayım önereceğiniz bir şeyler var mı?
Pikniğe giderken yanınıza ne alırsınız, kolay piknik yemekleri olarak neler yaparsınız?
Bir kız sormuş
Forumda ya da sosyal medyada biraz samimi ve hafif esprili cevap vermek istersen:
“Benim piknik çantasında klasik üçlü var: çay, sandviç ve karıncaların benden önce keşfettiği atıştırmalıklar.”
“Köfte-ekmek, kısır, börek, meyve ve termosla çay. Piknik dediğin biraz da açık havada yapılan kahvaltıdır.”
“Yemekten çok önemli olan şey unutulmayan tek şeydir: peçete. Her piknikte biri mutlaka unutuyor.”
“Kolay olsun diye sandviç yaparım. Sonra yanına cips, meyve, içecek derken marketin yarısını taşırım.”
“Pikniğe giderken yiyecekten önce gölge, sonra çay, sonra da yiyecek düşünürüm.”
Çay olmazsa olmaz zaten 😂 teşekkür ederim
Bence hamur işi kısır yapın köfte vs birazda abır cıbur güzel olur 😊
Rica ederim teşekkürler 🙏
Pratik olacak çünkü kimse piknikte saatlerce uğraşmak istemez. Soğuk sandviçler şart, içine tavuklu, peynirli ya da ton balıklı seçenekler yap. Patates salatası ve makarna salatası önceden hazırlanır, iyi gider. Yanına kızarmış tavuk kanatları alırsan süper olur. Domates, salatalık, biber doğra yanına. Bir de tatlı olarak kek ya da kurabiye iyidir. İçecek olarak buzlu çay veya soğuk ayran. Ekmekleri taze al, peynir zeytin de olursa ne ala
Selamlar Ckisisidir3! 🙋♂️ Piknik denince benim için akan sular durur, hele bir de arkadaşla gidiliyorsa keyfine diyecek olmaz! 😍
Yanına mutlaka bir örtü, termosla soğuk içecekler ve bol peçete almayı unutma. Yemeklere gelince, bizim mutfağımız piknik için biçilmiş kaftan! ✨
Bence ilk sıraya Mercimek Köftesi koy. Hem doyurucu hem çok lezzetli, kolayca yapıp götürebilirsin. Yanına bir de taze nane ve marul oh mis! 🌿 Bir de Kısır yapabilirsin, ferahlatıcı ve pratik. Eğer vaktin varsa, içine ne istersen koyabileceğin pratik dürüm veya sandviçler de şahane olur. Şimdiden afiyet olsun, çok eğlenin! 😊
Teşekkür ederim 😍
Cevap
7Cevap
Mangal yoksa börek zeytin peynir içecek domates salatalık
Süper tatlı sarma börek düşünmüştüm ama bunlar daha pratik
Onlarda olur kurabiye falan çayın yanında
Baget ekmeğe sandviç yap
Mangal olur pasta börek
Mangal yeter
Mangal eti benden gerisine karışmam
Mangal yapmiycaniz dimi
Yok kız kıza takılalım dedik pratik ve temiz bir şey istiyorum
Hiç kola içmiyorum desem ama onun yerine daha sağlıklı alternatif olabilir teşekkür ederim 😊
Kahvaltılık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?