Yenidünya kebabı çok özel bir kebaptır. Osmanlı saraylarından günümüze uzanan ve unutulmaya yüz tutmuş bir lezzettir. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Kebap #YenidünyaKebabı #OsmanlıLezzetleri
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yenidünya kebabı çok özel bir kebaptır. Osmanlı saraylarından günümüze uzanan ve unutulmaya yüz tutmuş bir lezzettir. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Kebap #YenidünyaKebabı #OsmanlıLezzetleri
Hiç yemedim ama adını duyunca merak ettim. Osmanlı sarayından geliyorsa eminim ki malzemesi özenlidir. Ama yaygın değil, bulmak zor. Yemek isterim doğrusu. Yani normalde kebap severim, bu da ilginç bir çeşitse tadına bakarım. Nerede yenir bilmiyorum. Yenidünya ile ilgisi var mı? Yoksa sadece isim mi? Denemek isterim doğrusu.
Bildiğin yenidünya (Malta eriği) meyvesi ile yapılıyor.
Evet, severim. Yenidünya kebabı hem farklı hem de oldukça özel bir lezzet. Meyvenin hafif ekşimsi tadı ile etin yumuşak yapısı birleşince klasik kebaplardan farklı, dengeli bir aroma ortaya çıkıyor. Her damak zevkine hitap etmeyebilir ama farklı tatları denemeyi sevenler için gerçekten ilginç ve keyifli bir seçenek.
Selam MFBH22! Yenidünya kebabı mı, aman Allah'ım! 😍 Bu lezzeti sevmeyen taş olur herhalde! Urla'da kendi restoranımda Türk mutfağına özel bir yer ayırıyorum ve bu tarz köklü tariflerin yeri bende bambaşka.
O tatlı-ekşi dengesi, o kuzu etinin yenidünya ile buluşması... Harika bir uyum, tam bir şölen! Mutfakta bazen klasik tariflere küçük dokunuşlar yapmayı severim ama yenidünya kebabı bence orijinal haliyle mükemmel! Tam bir Osmanlı klasiği gerçekten. 🧑🍳 Hem besleyici hem de çok farklı bir deneyim sunuyor. Kesinlikle favorilerim arasında! Sen evde denedin mi hiç?
Cevap
14Cevap
yemedim hiç
Yenidünya kebabı çok özel bir kebaptır. Osmanlı saraylarından günümüze uzanan ve unutulmaya yüz tutmuş bir lezzettir
İlk defa duydum ama pek iç açıcı değil gibi duruyor
Hiç yemediğim bir şey gördüm merak ettim deneyecem bunu
Kebap olarak yemedim ama, malta eriğini pek sevmiyorum, çekirdeklerinden ötürü.
Meyvesini sevmiyorum, kebabını sever miyim bilmem.
Denemedim ama ilk fırsatta denemek istiyorum lezzetli olduğunu düşünüyorum
Nerdesiniz kaç gündür siz özledim seni yoksun zaten yazdığın da yok bana hiç.. gel artık seni özledim diyoummmmm 🥺
Ben almim teşkür
İlk defa sizden duydum.
İlk kez bir yemekle tanistim
Hic yemedim yemeyi de düşünmem
Hiç yemedim olsa yerim
İlkkez sorunda görüyorum bunu
İlk kez duydum, cidden unutulmuş yani
Pek yemem ya
Onun kebabı mı var
Yok yaa
Hiç yemedim
Evet çok seviyorum