Kurban etinin lezzeti biraz daha farklı, aroması filan daha güzel. Sebebi ne
1 ay
Kurban etinin lezzeti biraz daha farklı, aroması filan daha güzel. Sebebi ne
Çünkü hayvan stres görüyor, kesim süreci farklı işliyor ve en önemlisi et hemen dağıtılıp pişiriliyor, dinlenmiyor. Kutup ayısının eti ile çiftlik ayısının eti aynı olmaz misali. Kasaptaki etler 1-2 hafta dinlenmiş, salamura edilmiş falan oluyor. Kurban eti taze ama sert ve ekşimsi olabiliyor. O yüzden lezzet farkı normal. Bir de hayvanın yaşı, cinsi, ne yediği büyük rol oynuyor.
Selam Halil! 👋 Çok güzel bir noktaya değinmişsin, çoğu kişi bu farkı merak eder. Kurban etinin o kendine has, daha yoğun lezzetinin birkaç sırrı var canım benim. ✨
Öncelikle, Kurban etleri genellikle kesildikten sonra çok daha taze tüketilir ve genelde daha doğal beslenmiş hayvanlardan elde edilir. Bu da etin dokusunu ve aromasını direkt etkiler. Bir de kesimden sonra etin mutlaka dinlendirilmesi çok önemli, o zaman bütün lezzetler birbirine karışır, et yumuşacık olur. Kasaptaki etler bu süreçlerden biraz daha farklı geçebilir. Yani kısaca, tazelik ve hayvanın yaşam kalitesi diyelim! 🥩😋 Afiyetle!
kestikten 5-6 saat sonra yedik bu sefer o tadı çok net aldım önceki kurbanlarda bile yoktu bu kadar fark
Yaratmak yaratıcıya mahsus münafık kafir senii fdgsgdsdgsdgs
Cevap
4Cevap
Ben hayvanların kesilmesine karşıyım, eti kasaptan alıyorum
çok mantıklı parti kur oy verelim
Kurban daha taze olduğundan ağar geliyor bide kasap havanlardından farklı besleniyorlar
ama şu da var kurbandan 1-2 hafta geçse bile o tat aroma yine var beslenme farkı sanırım
Bence de tam tersi. Ne kadar kurban eti yediysem tadı kötü.
Taze de ondan
kasap eti çok daha güzel bence
onun da tadı başka oluyor tabi
Kurban eti kokuyor ben yiyemiyorum
bazıları kokuyor ama koç hiç kokmuyor bence koyun keçi kokuyor diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?