Ezikliklerinden çok bıktım artık. Bayram diye evdeyım. Sürekli akrabalar gidip geliyor. Napim sokakta mi yatıyım. Kimseyle denk gelmemek için.
Bir de ailenin merinosluklari akrabaların karşısında beni çıldırtıyor
Ezikliklerinden çok bıktım artık. Bayram diye evdeyım. Sürekli akrabalar gidip geliyor. Napim sokakta mi yatıyım. Kimseyle denk gelmemek için.
Bir de ailenin merinosluklari akrabaların karşısında beni çıldırtıyor
Anladım, evde mahsur kalmış gibi hissediyorsun ve herkesin gözü önünde o “merinos” halleri iyice geriyor. Ama aile bireylerini sinir etmek için boğazlama kelimesini kullanmak fena olur. Bence bir ara dışarı çık, kafan dağılsın. Kısa bir yürüyüş veya bir kahve bile fark yaratır. Dönünce de odana çekil, kulaklığını tak. Kimseyle tartışmaya girme, kendine alan aç. Bayram bitince zaten rahatlarsın. Biraz daha dayan.
Canım ya, bayramlarda bazen böyle gerginlikler olabiliyor, seni çok iyi anlıyorum! 😅 Özellikle ev kalabalıklaşınca insan nefes alacak yer arıyor. Ne yap biliyor musun? Mutfağa kaç! Hem kafanı dağıtırsın hem de mis gibi kokularla ortamın havasını değiştirirsin.
Şöyle pratik, herkesin seveceği bir şeyler yapmaya ne dersin? Mesela, mis gibi tereyağlı bir mercimek çorbası ya da mini mini sigara börekleri? Sen o enfes lezzetleri ortaya çıkarınca, emin ol tüm gerginlik uçar gider. 😉 Belki de bu stresle baş etmenin en lezzetli yolu budur! Hadi bakalım, sana mutfakta keyifli anlar dilerim! 🧑🍳
Cevap
7Cevap
Merhaba yaşlar geçtikçe aile evinde kalmak günden güne zorlaşır ve sabır isteyecektir
22 yaşındayım
Herkes çocugunun s. ikinin ucuna kadar en iyisini isterken
Bizimkiler beni yem diye akraba önüne atıyor.
Arkadaşla file. vakit gecrimek olabilir ziyarete gitmek felan sevdiklerini
Yok ki arkadaşım. Bunların parasizligi yüzünden
Hmm
Tek basına da olsa dısarı cıkıp gezmeye ne dersin hava almak felan
Nerde yasıyorusn ki tam olarak
Küçük bi şehir. Çıkcak yer yok. Yürüyosun 40 dk'da biter
Sadece bir AVM var
Oda güzel oraya da gidebilirsin
Ve parklar felan da olabilir gidip bir çay içmek bir dondurma yemek iyi olacaktır
Hayır. Gelmiyor.
Biraz moral desteğe ihtiyacın var gibi
Dertleşmek iyi gelecek sanırım
Yalnız ken de bazı şeyler çözülemiyor haklisiin
Katlanacaksın bayram bugün. Ama laf sokan olursa sende sok kalmasın içünde
Ciddiye almıyolar ki
Ailem daha çok körüklüyor
Sende ciddiye alma alaycı gül ilgisiz dur. Elden baska sey gelmez. Zaten ailen ezik durursa senide saymazlar. Akraba böyledir
Ben dünyanın en çetrefilli lafını sokayım. Onlar gene haklı görünüyor.
Bilirim bunu yasayan cok. Ama bu kadar zoruna gitmesinin asıl nedeni senin bu hayatta hayal ettiğin gibi olamaman. Hayal kırıklıkların var. Memnun değilsin hayatından. Asıl bu sebep
Sürekli yalnız bırakıldım. İstediğim hiçbir şey de yapılmadı
Herkesin hayatı iyi gidiyor.
Benimki gitmiyor. Bir de üstüne laf yiyorum.
Kimsenin hayatı iyi gitmiyor. Sen sadece senden daha iyi durumda olanları görüyorsun. Senin gibi çok fazla inan bana. Senden biraz mantıklı, objektif olmanı istiyorum. Kendin için.
Herkes benden daha iyi durumda!
Hepsi beni zırvalamaya and içmiş
Eğer istersen onlar ne derse desin umursamayan biri olabilirsin. Onlarda o kadar kötü ki sen üzül diye yapıyorlar. Ama üzülmezsen kudurlar kudurt onları
Bu kadar kötü bi insanın başına hiçbir şey gelmiyor.
Hiçbir bela gelmiyor
Kümsenin yaptığı yanına kalmıyor. Bugün olmaz yarın neler olur. Çok örneğini gördüm. Onları düşündükçe sen kaybedştosun kendini düşün.
Kümsenin yaptığı yanına kalmıyor. Bugün olmaz yarın neler olur. Çok örneğini gördüm. Onları düşündükçe sen kaybedştosun kendini düşün.
Düşünemiyorum. Çnkü artık dayanamıyorum
Ama olan sana oluyo. Şu an sen beni anlamak bile istemiyosun. O derece bırakmışsın kendini. Ama onlara bişey olmuyır hayatlarına devam ediyor. Sen bu pislikker yüzünden mutsuzsun. Ki bayram gececek sonra? Sen yüne mutsuz
Onlar hep bize misafirliğe geliyor ki
Psikoloji khasta zaten yaptılar beni. Babam da tam bi Malin önde gideni
Gelsin ki. Sen kafanı değiştir onları umursamaz hale gel. Bak nasıl kuduruyorlar.
Ya zaten normalde de çok sık yüz yüze denk gelmiyorum. Ama gelmeleri bile beni delirtiyor
Diyorum ki onları boş ver kendi içindeki sorunlara yönel onlardan kurtul. Ama sen anlamaktan çok uzaksın. Boşa konusuuorum. İyi bayramlar
Yapamıyorum. Ama çok kolay etkileniyorum.
Yapamamak baska yapmak istememek baska. Brn ısrarla sana yardımcı olmaya calıstım bayram günü vaktim boştu ama sen takıldın onlara. Bşraz mantıklı olsan bes para etmez insanlar yüzünden kendüne bunları yapmazdın. Onlarda tam bunu yapmanı istiyor senden böyle devam et.
Beş para etmezlerse ben neden babam annem tarafından daha az değer görüyorum evde.
Kusura bakmada sen kendğne değer vermiyosun ki baskaları versin. Ki anne babanda pasif sanırım onlarda bu hallerinden dolayı gelip gidiyor. Sizin ailede değersizlik hissi var
Annemle babam öyle. Babam bana istediğim hiçbir şeyi yapmadı almadı.
Sürekli azarlar. Ama dışarıda kedi gibi
Tahmin edebiliyorum. Sende o ailede bu durumdan etkilenmişsin ama yaşın daha müsait kurtar kendini bu histen
Sürekli tetikleyiciler var
Mesela bi sıkıntı yasadim iki hafta önce. Babamdan akıl almak için paylaştım. Ve sonra bunu bayramda konuşulacak konu olmayınca dile getiriyor. Ellerine hep malzeme veriyor. Babamla konuşmasam da malzeme veriyor ya malı. Silah çektim gene anlamıyor.
Ne silahı be
Kuru sıkı
Ben annemle babamla kanlı bıçaklı da oldum
Napıyosun sen ya olmaz ki
Annemi de sağlam döndüm. Kolu yemyeşil oldu
Dövdüm
Niyeymis. Benim senelerce çektiklerim nolucak
Anne dövülür mü ya ne diyosun sen
Allah inancın yokmu senün anne babaya el kaldırırsan ne bu dünyada ne ahirette iflah olmazsın. Brn magdursun diye destek olmaya calısıyorum sana sen neler diyosun
Mağdurum. Zaten.
Mağdurluğu getirisi bu
Beni el kaldırmakla tehdit ettiler senelerce. Bastirdilar.
Ben yapınca mi sorun oldu. Dayakla tehdit etmeselermis o zaman
Anne babaya el kaldırılmaz sen inancsızda birisin galiba. Nolursa olsun olmaz. Ama ne desem boş sana
Kaldırılır. Kutsalsalar kutsalmış gibi davransalarmis. Yetime davranır gibi değil
Gidip o akrabalarına dayak atsaydın boş konusuyosun.
Atamadım?
Vatan savunur gibi akraba savunuyorlar. Karşımda. Sanki Ben dövecem o akrabaları. Herkesin içinde yine kabahatli Ben ilan edilicem
Kendileri ediyo kendileri buluyor banane
Klasik bayram sıkıntısı
Potansiyelinin seni tüketmesine izin verme
Eee çık sende dışarıya evde durma
Ya 7-24 nereye gidiyim. Param mi var O kadar sabahtan akşama kadar durucak
Avm ye git arkadaşlarının evine git
Yok ki arkadaşım
Nerde yaşıyon
Sakin ol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?